Champions League: Μέσι και Κριστιάνο δεν...φτουράνε, αλλά δεν περνά κι η «μπογιά» των διαδόχων τους!

Η περίοδος που όλα στο Champions League και το διεθνές ποδόσφαιρο περιστρεφόταν γύρω από το δίπολο Μέσι-Κριστιάνο Ρονάλντο πέρασε, αλλά οι επίδοξοι διάδοχοι τους δείχνουν ανέτοιμοι να πάρουν τα σκήπτρα.

Champions League: Μέσι και Κριστιάνο δεν...φτουράνε, αλλά δεν περνά κι η «μπογιά» των διαδόχων τους!

Η ολοκλήρωση της φάσης των «16» του Champions League ήταν θριαμβευττική για τις Ισπανικές ομάδες, αφού όσες βρέθηκαν εκεί, τόσες συνεχίζουν, παρότι τα προγνωστικά ήταν εναντίον τους (Ρεάλ Μαδρίτης με Παρί Σεν Ζερμέν, Βιγιαρεάλ με Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), μ’ αποτέλεσμα τα προημιτελικά να είναι υπόθεση μόλις τεσσάρων χωρών (Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία).

Ωστόσο ακόμη περισσότερο ...αντιτουριστική κάνει την τρέχουσα διοργάνωση το ότι δεν συνεχίζουν τα δύο μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά brand names: Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αμφότεροι για δεύτερη σερί σεζόν δεν θα είναι στα προημιτελικά (σ. ο Πορτογάλος για τρίτη διαδοχική μάλιστα), μένοντας εκτός διεκδίκησης του τροπαίου.

Το οποίο ξεφεύγει του Αργεντινού από το 2015 και του Ίβηρα από το 2018....

Δεν αποτελεί είδηση ότι κι οι δύο μεγάλωσαν (34 ο Μέσι, 37 ο CR7) και αυτά που έκαναν κάποτε δεν μπορούν να τα κάνουν τώρα.

Όχι τουλάχιστον με την ίδια συχνότητα.

Ούτε μπορούν να είναι τόσο επιδραστικοί όσο ήταν.

Ο μεν με την Μπαρτσελόνα, ο δε με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης, κατόπιν.

Στα αξιοσημείωτα μάλιστα ότι οι «στρατηγικές» επιλογές τους δεν φαίνεται να δικαιώνονται, στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Ούτε του Μέσι να πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν (η οποία αγωνίζεται με τρόπο που ευνοεί το παιχνίδι του Εμπαπέ), μετά το αθέλητο «διαζύγιο» του με την Μπαρτσελόνα ή προηγουμένως η προσκόλληση του στους (σε ελεύθερη πτώση) «μπλαουγκράνα», λόγω του φαραωνικού συμβολαίου του.

Ούτε του Κριστιάνο Ρονάλντο που ούτε τη Γιουβέντους κατάφερε να βγάλει από την ευρωπαϊκή μετριότητα (μάλιστα πέρσι με εκείνον στο ρόστερ την τελευταία αγωνιστική μπήκε στην 4αδα επειδή ...αυτοκτόνησε η Νάπολι), ούτε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία επέλεξε ως comfort zone, μετά τον «χωρισμό» με τους Ιταλούς, που εκείνος επεδίωξε...

Παρότι αμφότεροι έχουν κερδίσει ήδη την αιωνιότητα στο άθλημα, τον πανδαμάτορα χρόνο δεν μπορούν να τον νικήσουν.

Όσο καλοί αθλητές και επαγγελματίες κι αν είναι.

Είναι ενδεικτικό ότι κι οι δύο δεν σκόραραν στην φάση των «16».

Ο Κριστιάνο μάλιστα – που την Τρίτη στη ρεβάνς με την Ατλέτικο δεν είχε τελική (για πρώτη φορά σε αγώνα Champions League μετά το 2011 και τρίτη συνολικά...) - απέτυχε για δεύτερη σερί σεζόν, ενώ το έκανε τις 14 προηγούμενες!


Ο Πορτογάλος θα τελειώσει την σεζόν άτιτλος, για πρώτη φορά μετά το 2015, ενώ δεν μπόρεσε ν’ αποτρέψει την 5ετή ανομβρία τίτλων της ομάδας του (κάτι ανεπανάληπτο για 40 χρόνια στους «κόκκινους διαβόλους»!), που είναι εκτός θέσεων «σεντονιού» (5η στον πόντο από την Άρσεναλ, που έχει δύο ματς λιγότερα)

Ο Μέσι, από την άλλη, θα πάρει σίγουρα το Γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά άλλος ήταν ο στόχος του, μετά την αποχώρηση του από τη Βαρκελώνη...

Και μάλλον η Παρί θα το έπαιρνε και χωρίς εκείνον...

Ωραία όλα αυτά κι εν πολλοίς αναμενόμενα...

Όμως τι γίνεται με την «επόμενη μέρα» του αθλήματος και της διοργάνωσης;

Γιατί τη γιγάντωση της την οφείλει και στο δίπολο του ανταγωνισμού τους.

Ήδη έχουν πάρει το «χρίσμα» της «διαδοχής» τους, από τα ΜΜΕ και τους γνώστες του αθλήματος. οι Εμπαπέ και Χάαλαντ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ποδοσφαιρικά πρότζεκτ που θα «στιγματίσουν» τα χρόνια που έρχονται.

Ωστόσο, ακόμη, δεν είναι σε θέση να συγκριθούν με την «κληρονομιά» των Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Παρά τις αθλητικές ικανότητες του (που θυμίζουν τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο) και τα δύο γκολ του ο 23χρονος Γάλλος δεν κατάφερε να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του να φτάσουν στην πρόκριση επί της Ρεάλ Μαδρίτης (που για τρεισίμισι ημίχρονα δεν ήταν καλύτερη των Γάλλων...).

Όσο για τον 21χρονο Νορβηγό δεν έφτανε για να αποτρέψει τον ...υποβιβασμό της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Europa League.

Για να γίνει αντιληπτό ότι πρέπει αμφότεροι να κάνουν ένα βήμα μπροστά, στα 23 του ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγύριζε το πρώτο (από τα πέντε του Champions League), ενώ ο Μέσι το 'χε καταφέρει στα 19 του (παρότι απουσίαζε λόγω τραυματισμού στον τελικό του 2006).

Ίσως οι Εμπαπέ - Χάαλαντ να τα καταφέρουν με εφαλτήριο τις νέες ομάδες που αναμένεται να έχουν, αμφότεροι, το καλοκαίρι, αλλά ως τότε, κάθε σύγκριση, με τα «ιερά τέρατα» του αθλήματος, απαγορεύεται...