Λιλ – Τσέλσι 1-2: Πρόκριση με δύο νίκες για τους πρωταθλητές Ευρώπης (Highlights)

Η Τσέλσι επικράτησε 2-1 της Λιλ στη Γαλλία και με δυο νίκες (συνολικό σκορ 4-1), πέρασε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Champions League. 

Λιλ – Τσέλσι 1-2: Πρόκριση με δύο νίκες για τους πρωταθλητές Ευρώπης (Highlights)

Η Λιλ προηγήθηκε 1-0, πήγε να βάλει δύσκολα στην Τσέλσι αλλά η πρωταθλήτρια Ευρώπης χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της πέρασε με δυο νίκες στα προημιτελικά του Champions League. Δοκάρι είχαν στο 1-1 οι Γάλλοι.

Η Λιλ ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα. Είχε και τον ενθουσιασμό αφού έπαιζε μπροστά στο κοινό της, ωστόσο με δυσκολία έφτιαχνε φάσεις μπροστά από την εστία του Μεντί.

Η Τσέλσι έμπειρη ομάδα, πρωταθλήτρια Ευρώπης, κοίταξε να διαχειριστεί το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο και τα κατάφερνε σχετικά εύκολα. Στο 38’ βέβαια η Λιλ με πέναλτι (δόθηκε αφού υπήρξε σχετική ειδοποίηση από το VAR και είδε ο Μάσα τη φάση σε χέρι του Ζορζίνιο) του Γιλμάζ έκανε το 1-0 και το πίστεψε αλλά η Τσέλσι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Πούλισικ ισοφάρισε σε 1-1, μετά την υπέροχη πάσα του Ζορζίνιο.

Στην επανάληψη, πάλι η Λιλ ήθελε και έψαξε το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Ο Γιλμάζ είχε μια ευκαιρία στο 52’ αλλά όπως και στο πρώτο μέρος η Τσέλσι κρατούσε ενώ είχε κι εκείνη τις στιγμές της όπως αυτή του Ρίντιγκερ (60’).

Τρία λεπτά μετά η Λιλ είχε την κορυφαία στιγμή της με το δοκάρι (οριζόντιο) του Τσέκα μετά την πάσα του Γιλμάζ. Το 2-1 δεν έγινε για τους Γάλλους που ήθελαν, προσπάθησαν αλλά στο 71’ τελείωσαν τα πάντα. Ο Αθπιλικουέτα με κοντινή προβολή έγραψε το 1-2 μετά το γύρισμα του Μάουντ.

Λιλ (Ζοσλέν Γκουρβενέκ): Ζαρντίμ - Φόντε, Μπότμαν (58’ Ονάνα), Ντζαλό – Τσελίκ (58’ Γουεά), Μπαμπά (77' Γκόμες), Τσέκα, Αντρέ, Γκούντμουντσον (77' Μπράνταριτς) - Ντέβιντ (77' Μπεν Αρφά), Γιλμάζ.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί - Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (34’ λ. τρ. Τσαλόμπαχ), Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αλόνσο - Καντέ, Ζορζίνιο (74΄Λόφτους-Τσικ), Κόβασιτς (46’ Μάουντ) – Πούλισικ (74’ Λουκάκου), Χάβερτς (83' Ζίγες).