Άγιαξ - Μπενφίκα 0-1: Οι «αετοί της Λισαβόνας»…πέταξαν στα προημιτελικά (highlights)

Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου με σκόρερ τον φοβερό Ουρουγουανό επιθετικό Ντάργουιν Νούνιες…άλωσε το Άμστερνταμ, απέκλεισε τον Άγιαξ (0-1) και πέρασε στα προημιτελικά του Champions League.  

Άγιαξ - Μπενφίκα 0-1: Οι «αετοί της Λισαβόνας»…πέταξαν στα προημιτελικά (highlights)

Στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Champions League η Μπενφίκα. Οι «αετοί της Λισαβόνας» κόντρα σε εκείνους που πίστευαν πως μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα δεν είχαν τύχη στο Άμστερνταμ, επικράτησαν 1-0 του Άγιαξ και συνεχίζουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τον Νούνιες να κάνει και πάλι τη διαφορά.

Ο Άγιαξ πίεσε από την αρχή, είχε την κατοχή, δεν έφτιαξε όμως πολλές φάσεις και στο 77’ «πλήρωσε» την γκάφα του Ονάνα, ο οποίος έκανε άστοχη έξοδο και έδωσε την ευκαιρία στον Νούνιες να σκοράρει με το κεφάλι.

Στο 7’ ο Αλέ σκόραρε αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε αφού ο Τάντιτς, ο οποίος δημιούργησε ήταν σε θέση οφ σάιντ. Στο 26’ ο Μπέργκχαους δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να σκοράρει ενώ και δέκα λεπτά μετά ο Βλαχοδήμος είπε όχι στον ίδιο παίκτη.

Η Μπενφίκα που έψαχνε τις κόντρες ή να απειλήσει από στημένη μπάλα λίγο έλειψε στο 57’ να σκοράρει όταν έπαιξαν βόλεϊ με το κεφάλι μέσα στην περιοχή του Άγιαξ οι δύο κεντρικοί αμυντικοί (Οταμέντι, Φερτόνχεν). Ο Άγιαξ απάντησε πέντε λεπτά μετά με την κεφαλιά του Άντονι να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι αλλά η Μπενφίκα είχε πάει το ματς εκεί που ήθελε.

Μάλιστα κατάφερε από μια στημένη μπάλα να σκοράρει στο 77' με τον Ντάργουιν Νούνιες (κεφαλιά) μετά την άστοχη έξοδο του Ονάνα στην εκτέλεση φάουλ (διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι πως δεν υπήρχε παράβαση) του Γκριμάλδο από δεξιά.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι χωρίς μυαλό και σωστό παιχνίδι, προσπάθησαν για το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν τα κατάφεραν με τον Βλαχοδήμο να λέει όχι εντυπωσιακά στον Πρόμπεϊ στο 98' με τον άσο του Άγιαξ βέβαια να είναι σε θέση οφ σάιντ.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα – Μαζράουι, Τίμπερ, Μαρτίνες, Μπλιντ – Μπέργκχαους (81' Κλάασεν), Άλβαρες (81' Πρόμπεϊ), Χράφενμπερχ – Αντονί, Αλέ, Τάντιτς

Μπενφίκα (Νέλσον Βερίσιμο): Βλαχοδήμος – Ζιλμπέρτο, Οταμέντι, Φερτόνχεν, Γκριμάλδο – Έβερτον (72' Γιάρεμτσουκ), Βάιγκλ, Τααράμπτ (46’ Μεϊτέ) – Ράφα Σίλβα (92' Λατσάρο), Νούνιες (81' Γκονζάλβες), Γκονσάλο Ράμος (92' Μπερνάρντο).