Champions League: Ραντεβού σε Μάντσεστερ και Άμστερνταμ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ατλέτικο Μαδρίτης συγκρούονται απόψε (15/3, 22.00) στην Αγγλία με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Ο Άγιαξ υποδέχεται την Μπενφίκα (15/3, 22.00). 

Champions League: Ραντεβού σε Μάντσεστερ και Άμστερνταμ

«Πεδίο μάχης» αποτελεί απόψε (15/3, 22.00) το «Ολντ Τράφορντ» για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ατλέτικο Μαδρίτης. «Κόκκινοι διάβολοι» και «ροχιμπλάνκος» συγκρούονται στον μεταξύ τους αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «16» του Champions League με φόντο της πολυπόθητη πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το ισόπαλο 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Μετροπολιτάνο» έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες και πλέον αυτό που μένει να φανεί είναι ποια εκ των δύο θα καταφέρει απόψε να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία και να βρεθεί στην κλήρωση της Παρασκευής.

Αυτή είναι η τρίτη φορά στα χρονικά που Γιουνάιτεντ και Ατλέτικο τίθενται αντιμέτωπες στα Κύπελλα Ευρώπης. Πέρα από τη φετινή τους σύγκρουση, είχαν αναμετρηθεί και την περίοδο 1991-92 στο Κύπελλο Κυπελλούχων, όταν οι Ισπανοί απέκλεισαν τους Άγγλους στον δεύτερο γύρο και προκρίθηκαν στα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκαν από την Κλαμπ Μπριζ. Αυτό που επίσης αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» ουδέποτε έχουν κερδίσει την Ατλέτικο, κάτι το οποίο φιλοδοξούν να πετύχουν απόψε. Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε παραμένει αήττητη στα πέντε τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ η Γιουνάιτεντ επέστρεψε στις νίκες το περασμένο Σάββατο με το 3-2 επί της Τότεναμ στο «Ολντ Τράφορντ».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Γιουνάιτεντ δεν αντιμετωπίζει νεότερα προβλήματα απουσιών, ωστόσο αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Καβάνι, που ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα στη βουβωνική χώρα. Το σημαντικό ωστόσο για τον σύλλογο είναι ότι αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά ο Μπρούνο Φερνάντες, του οποίου τα αποτελέσματα στον κορονοϊό βγήκαν αρνητικά και προπονήθηκε κανονικά. Σε κανονικούς ρυθμούς επέστρεψε και ο Μακ Τόμινεϊ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του στη γάμπα, όπως επίσης και ο Λουκ Σο που ξεπέρασε την ίωση.

Σε αντίθεση με τη Γιουνάιτεντ, η Ατλέτικο αντιμετωπίζει αρκετά και σημαντικά προβλήματα απουσιών. Εκτός αποστολής έχουν ήδη μείνει ο τιμωρημένος Καράσκο και οι τραυματίες Ερμόσο, Κούνια, Βας, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των «λαβωμένων» Βρσάλικο, Κορέα, Λεμάρ και Κοντογκμπιά, γεγονός που προκαλεί «πονοκέφαλο» στον προπονητή Σιμεόνε.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Βαράν, Σο, Φρεντ, Μακ Τόμινεϊ, Ελάνγκα, Μ. Φερνάντες, Σάντσο, Κ. Ρονάλντο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένεθ, Ρεϊνάλντο, Γιορέντε, Ερέρα, Κόκε, Ντε Πολ, Λόντι, Ζ. Φέλιξ, Γκριεζμάν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σλάβκο Βίνσιτς (Σλοβενία).

Η Μπενφίκα με τον Βλαχοδήμο στην εστία της φιλοξενείται απόψε (15/3, 22.00) από τον Άγιαξ στη ρεβάνς του 2-2 της Λισαβόνας

Παιχνίδι δίχως αύριο είναι το αποψινό στο Άμστερνταμ για Άγιαξ και Μπενφίκα, που φιλοδοξούν να πανηγυρίσουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League και να συνεχίσουν τη φετινή τους πορεία στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Οι δύο ομάδες είχαν αναδεχτεί ισόπαλες 2-2 στο πρώτο μεταξύ τους ματς στη Λισαβόνα για τη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και απόψε (15/3, 22.00) θα ξεκαθαρίσει ποια εκ των δύο θα πάρει τελικά το εισιτήριο για την οκτάδα. Η τελευταία φορά που ο «Αίαντας» πέρασε από τη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης ήταν την περίοδο 2018-19, όταν έφτασε μάλιστα μέχρι τα ημιτελικά (σ.σ. αποκλείστηκε στη συνέχεια από την Τότεναμ), ενώ η Μπενφίκα τη σεζόν 2015-16 (σ.σ. έχασε από την Μπάγερν). Για την ιστορία, σημειώνεται επίσης ότι η τελευταία φορά που ο Άγιαξ κέρδισε την Μπενφίκα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν το 2018 στη φάση των ομίλων (σ.σ. 1-0 στην Ολλανδία). Αντίθετα, οι «αετοί» μόνο μία φορά στην Ιστορία τους κέρδισαν τους Ολλανδούς κι αυτή ήταν την παρθενική φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στα Κύπελλα Ευρώπης. Ήταν σε εκείνο το 1-3 τον Φλεβάρη του 1969 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, αν και στη συνέχεια η ομάδα του Γιόχαν Κρόιφ ήταν αυτή που πήρε τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Για να επιστρέψουμε όμως στο σήμερα, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ο Άγιαξ παραμένει αήττητος μέσα στο 2022 στις εντός έδρας αναμετρήσεις του, έχοντας μάλιστα ένα νικηφόρο σερί επτά αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ, την ίδια στιγμή, αήττητη στα εκτός έδρας ματς της το τρέχον έτος είναι η Μπενφίκα. Ποιας το σερί θα σπάσει θα το μάθουμε απόψε.

Στο ματς την εστία της Μπενφίκα θα κληθεί για ακόμα μία φορά να υπερασπιστεί ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ενώ μοναδική απώλεια για τους «αετούς» είναι ο τραυματίας Σεφέροβιτς. Αντίθετα, ο Άγιαξ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα απουσιών, καθώς έχουν τεθεί εκτός μάχης λόγω τραυματισμού οι Πάσφεϊρ, Κλάιμπερ, Στεκέλενμπουργκ και Ιχατάρεν, ενώ την ίδια στιγμή αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των Μαζραουί, Τίμπερ, Μπρόμπεϊ, Γκόρτερ.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Ρενς, Σχίουρς, Μαρτίνες, Μπλιντ, Ε. Άλβαρες, Μπεργκχούις, Χράφενμπερχ, Άντονι, Χάλερ, Τάντιτς.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Οταμέντι, Βερτόνγκεν, Γκριμάλντο, Βέιγκλ, Τάαραμπτ, Εβέρτον, Γ. Ράμος, Ράφα Σίλβα, Ν. Νούνιες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία).

Το πρόγραμμα της φάσης των «16»

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

15/2: Παρί Σεν Ζερμέν – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 1-0

15/2: Σπόρτινγκ Λισαβόνας – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 0-5

16/2: Σάλτσμπουργκ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 1-1

16/2: Ίντερ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 0-2

22/2: Τσέλσι – Λιλ 2-0

22/2: Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους 1-1

23/2: Μπενφίκα – Άγιαξ 2-2

23/2: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

ΟΙ ΡΕΒΑΝΣ

8/3: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – Ίντερ 0-1

8/3: ΜΠΑΓΕΡΝ – Σάλτσμπουργκ 7-1

9/3: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – Παρί Σεν Ζερμέν 3-1

9/3: ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 0-0

ΣΗΜΕΡΑ (22.00): Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

ΣΗΜΕΡΑ (22.00): Άγιαξ - Μπενφίκα

ΑΥΡΙΟ (22.00): Γιουβέντους - Βιγιαρεάλ

ΑΥΡΙΟ (22.00): Λιλ – Τσέλσι

*Η κλήρωση της προημιτελικής αλλά και της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στη Νιόν της Ελβετίας.

** Από φέτος δεν ισχύει ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ.