Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν 3-1: «Βασιλική» ανατροπή με Μπενζεμά (highlights)

Η Ρεάλ Μαδρίτης με ηγέτη και σκόρερ τον Καρίμ Μπενζεμά (χατ τρικ ο Γάλλος άσος σε 17 λεπτά) έκανε επική ανατροπή (3-1) στην επανάληψη και έστειλε…σπίτι της την Παρί Σεν Ζερμέν που προηγήθηκε με τον Εμπαπέ αλλά ούτε και φέτος θα πάρει το Champions League. Μεγάλο ματς και ο Μόντριτς. 

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν 3-1: «Βασιλική» ανατροπή με Μπενζεμά (highlights)

Η Παρί Σεν Ζερμέν των Εμπαπέ, Μέσι, Νεϊμάρ…υποκλίθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης των Μπενζεμά, Μόντριτς που συνεχίζει στο Champions League.

Η «Βασίλισσα» αν και βρέθηκε να χάνει 0-1 με τέρμα του Εμπαπέ, στην επανάληψη όχι μόνο γύρισε το ματς αλλά με τον Μπενζεμά να κάνει…πλάκα στην άμυνα των Γάλλων, πήρε μια επική πρόκριση σημειώνοντας τρία γκολ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε με ορμή, διάθεση, πάθος αλλά η Παρί ήταν εκείνη που απειλούσε με τον Εμπαπέ. Στο 8’ μάζεψε εύκολα ο Κουρτουά ενώ πέντε λεπτά ο κίπερ των γηπεδούχων είπε ξανά όχι στον Γάλλο άσο.

Στο 25’ ο Μπενζεμά απείλησε για πρώτη φορά για τη Ρεάλ Μαδρίτης που ήθελε, προσπαθούσε αλλά όταν οι Γάλλοι πατούσαν γκάζι, οι γηπεδούχοι έμεναν πίσω. Στο 31’ οι Νεϊμάρ, Μέσι…έκρυψαν την μπάλα αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Τρία λεπτά μετά ο Εμπαπέ σκόραρε πανηγύρισε αλλά το 0-0 δεν άλλαξε αφού ο Μέντες, ο οποίος έφτιαξε το γκολ ήταν σε θέση οφ σάιντ. Η Ρεάλ απείλησε δύο φορές με ισάριθμες κεφαλιές του Μπενζεμά, αλλά η Παρί έδειχνε πως ήταν πιο κοντά στο γκολ που τελικά ήρθε στο 39ο λεπτό.

Ο Νεϊμάρ βρήκε καταπληκτικά με τη μία τον Εμπαπέ, ο οποίος έφυγε πίσω από τη σέντρα, έφτασε απέναντι στον Κουρτουά και τον εκτέλεσε με τον Αλάμπα να παρακολουθεί…(0-1).

Στο 54’ ο Εμπαπέ και πάλι σκόραρε από θέση οφ σάιντ, ύστερα από την κάθετη του Νεϊμάρ και την καταπληκτική ντρίμπλα του Γάλλου στον Κουρτουά. Ο Εμπαπέ ήταν εκτεθειμένος και το 0-1 δεν άλλαξε.

Η Παρί που είχε το παιχνίδι στα μέτρα της, είδε τη Ρεάλ να ισοφαρίζει από το πουθενά. Ο Ντοναρούμα κράτησε μπάλα χωρίς λόγο, τον πίεσε ο Μπενζεμά (στο όριο του φάουλ), έχασε ο Ιταλός και ο Βινίσιους που έγινε κάτοχος στη μικρή περιοχή δεν τελείωσε μόνος του τη φάση. Σήκωσε κεφάλι, πάσαρε στον Μπενζεμά και ο Γάλλος με σουτ από κοντά ισοφάρισε (1-1) ενώ στο επόμενο λεπτό με υπέροχη κεφαλιά λίγο έλειψε να γράψει και το 2-1.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία είχε και ο Βινίσιους για το 2-1 στο 73ο λεπτό, με τη Ρεάλ να κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο. Έτσι στο 76’ έγινε το 2-1 με τον Μόντριτς να δημιουργεί για τον Βινίσιους. Εκείνος καθυστέρησε, πάσαρε ξανά στον Κροάτη και αυτός με μια απίθανη ασίστ έδωσε την ευκαιρία στον Μπενζεμά να γράψει το 2-1 μέσα σε αποθέωση αλλά το «πάρτι» δεν είχε τελειωμό.

Με τη σέντρα η Παρί έχασε την μπάλα, ο Ροντρίγκο πήγε να γίνει απειλητικός, ο Μαρκίνιος απομάκρυνε χαλαρά προς τα μέσα και ο επερχόμενος Μπενζεμά πέτυχε το 3-1 στο 76΄. Στο 90' σουτ του Μόντριτς πέρασε άουτ ενώ την ίδια...τύχη είχε και η εκτέλεση φάουλ του Μέσι στις καθυστερήσεις, με τη Ρεάλ να πανηγυρίζει την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Champions League.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά – Καρβαχάλ (67’ Βάθκεθ), Μιλιτάο, Νάτσο, Αλάμπα – Κρόος (58’ Καμαβινγκά), Μόντριτς, Βαλβέρδε – Ασένσιο (58’ Ροντρίγκο), Μπενζεμά, Βινίσιους Τζούνιορ

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα – Χακίμι (88' Ντράξλερ), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Νούνο Μέντες – Ντανίλο (81’ Ντι Μαρία), Παρέδες (71’ Γκέιγ), Βεράτι, Εμπαπέ, Μέσι, Νεϊμάρ