Γκουαρντιόλα: «Με την καλύτερη δυνατή ομάδα για να κερδίσουμε την Σπόρτινγκ»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι Πεπ Γκουαρντιόλα αναφέρθηκε στον αγώνα ρεβάνς της Τετάρτης (9/3) με αντίπαλο την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Αγγλία για την φάση των «16» του Champions League.

Γκουαρντιόλα: «Με την καλύτερη δυνατή ομάδα για να κερδίσουμε την Σπόρτινγκ»

Τι κι αν η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε με το εμφατικό 5-0 τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την φάση των «16» του Champions League. Ενόψει του αγώνα ρεβάνς της Τετάρτης (9/3) στο «Ετιχάντ» ο προπονητής των πρωταθλητών Αγγλίας Πεπ Γκουαρντιόλα ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θα κυνηγήσει μία ακόμα νίκη κόντρα στα «λιοντάρια», πριν «σφραγίσει» και τυπικά πλέον την πρόκρισή της στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Ο Ζιντσένκο είναι έτοιμος, δεν είναι μια εύκολη περίοδος γι΄ αυτόν, απολύτως όχι, αλλά νομίζω ότι θα είναι έτοιμος αν χρειαστεί να παίξει. Δεν έχουμε πολλούς παίκτες, μόνο 14 διαθέσιμους. Φυσικά, είχαμε ένα απίστευτο αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, αλλά θα βγάλουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα για να κερδίσουμε το παιχνίδι», σημείωσε ο Καταλανός.

Από την αποστολή των «γαλάζιων» θα απουσιάζει ο Κάιλ Γουόκερ που εκτίει ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών επειδή κλώτσησε τον Αντρέ Σίλβα στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων με αντίπαλο την Λειψία και παρότι ο αγγλικός σύλλογος άσκησε έφεση κατά της απόφασης, τελικά αυτή απορρίφθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

«Ο Γουόκερ άξιζε τα τρία παιχνίδια τιμωρία, έκανε μια βλακεία και το άξιζε. Είμαι ακόμα τόσο θυμωμένος μαζί του. Το ξέρει. Είναι τόσο σημαντικός για εμάς, δείτε πώς έπαιξε εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Απέναντι στη Λειψία έκανε αυτή την ενέργεια όταν είχαμε ήδη προκριθεί, το άξιζε. Ο σύλλογος άσκησε έφεση, αλλά δεν συμφωνώ. Ας ελπίσουμε ότι θα μάθει για το μέλλον», είπε ο Γκουαρντιόλα για τον Άγγλο μπακ.