Το μεγάλο δίλημμα της UEFA με την Gazprom

Σε ένα μεγάλο δίλημμα έχει μπει η UEFA εξαιτίας της τεταμένης κατάστασης στην Ουκρανία και καλείται άμεσα να πάρει αποφάσεις.

Το μεγάλο δίλημμα της UEFA με την Gazprom

Η κρίση στην Ουκρανία έχει επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία και φυσικά δεν γίνεται να μείνει ανεπηρέαστος και ο αθλητισμός. Η UEFA φαίνεται πως βρίσκεται σε μεγάλα διλήμματα και καλείται να πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις.

Πρώτα απ' όλα η ομοσπονδία καλείται να αποφασίσει σύντομα αν θα μεταφέρει την έδρα του τελικού του Champions League. Το μεγάλο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη κι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή μοιάζει δύσκολα να γίνει στη Ρωσία. Βέβαια η UEFA είναι αυτή που θα πάρει τις αποφάσεις θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να λύσει η ομοσπονδία έχει να κάνει με την Gazprom. Πρόκειται για μία τεράστια συμφωνία της ομοσπονδίας και όχι απλά για έναν χορηγό του Champions League.

Η συμφωνία που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές αφορά σε όλες τις εθνικές διοργανώσεις μέχρι το 2024. Η συμφωνία για το Champions League φέρνει 40 εκατ. ευρώ στο ταμείο της ομοσπονδίας επομένως ενδεχόμενη μεταφορά του τελικού θα προκαλέσει τριγμούς.

Η UEFA δεν αποκλείεται να κληθεί να λογοδοτήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει εγκρίνει πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Και το θέμα για την ομοσπονδία είναι πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο μεγάλος της σύμμαχος στο θέμα με τη European Super League. Πάντως ήδη η ομοσπονδία έχει δεχτεί πίεση από τη Βρετανία να διακόψει τη συνεργασία της με την Gazprom.