Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Ο μαγικός Εμπαπέ με... buzzer beater τιμώρησε την Ρεάλ!

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με μοναδική ατομική ενέργεια στο 94' χάρισε την νίκη με 1-0 στην Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης και οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά!

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Ο μαγικός Εμπαπέ με... buzzer beater τιμώρησε την Ρεάλ!

Ο Εμπαπέ είναι εδώ! Τι κι αν οι φήμες για την μεταγραφή του στην Μαδρίτη οργιάζουν; Ο Γάλλος σούπερ σταρ με υπέροχη ατομική ενέργεια τιμώρησε την Ρεάλ στην εκπνοή και χάρισε στην Παρί Σεν Ζερμέν μια σπουδαία νίκη και ταυτόχρονα προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League !

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και άξιζαν την νίκη, ενώ ο Εμπαπέ ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου! Παραλίγο να γίνει μοιραίος ο Μέσι, ο οποίος αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 61'. Επέστρεψε και ο Νεϊμάρ, ο οποίος με τακουνάκι τροφοδότησε τον Εμπαπέ στην φάση του γκολ.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ έπαιξε για το 0-0, και έφθασε πολύ κοντά στο να το κατακτήσει χάρη στον Τιμπό Κουρτουά ο οποίος είχε 8 επεμβάσεις! Οι μερένχες δεν απείλησαν σε κανένα σημείο τον Ντοναρούμα αφού δεν είχαν ούτε ένα σουτ εντός εστίας.

Το τέρμα που πέτυχε ο Γάλλος ήταν το 13ο στα τελευταία 13 παιγνίδια του στο Champions League ενώ μαζί με τον Νεϊμάρ έχουν τις περισσότερες ασίστ στην διοργάνωση από την σεζόν 2016/17 με 20 έκαστος.

Κασεμίρο και Μεντί αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα και έτσι θα απουσιάσουν από την ρεβάνς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στις 9 Μαρτίου.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Μπροστά στο πολύ θερμό κοινό των γηπεδούχων, οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά ψάχνοντας το γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 5ο λεπτό για την Παρί με τον Κιλιάν Εμπαπέ να κάνει το γύρισμα από αριστερά και τον Ντι Μαρία να στέλνει την μπάλα άουτ από ευνοϊκή θέση. Ο Εμπαπέ ήταν συνεχής πονοκέφαλος για την άμυνα της Ρεάλκαι έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 17’ όταν εκτέλεσε μέσα από την περιοχή υπό την πίεση του Καρβαχάλ με τον Κουρτουά να διώχνει σε κόρνερ.

Στο πρώτο μισάωρο οι «μερένχες» δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να απειλήσουν με αξιώσεις. Ντι Μαρία και Μέσι συνέκλιναν και έπαιζαν κοντά στην περιοχή με τους Μέντες και Χακίμι να δίνουν το πλάτος. Όταν η Παρί είχε την μπάλα, ο Ντανίλο πήγαινε και έπαιζε στην θέση του Μαροκινού προκειμένου εκείνος να βρίσκεται πιο ψηλά στο γήπεδο. Πλησιάζοντας στο τέλος του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε με τους φιλοξενούμενους να έχουν την τελευταία τελική του ημιχρόνου με κεφαλιά του Κασεμίρο στο 45’.

Η πρώτη ευκαιρία του δευτέρου μέρους ήρθε και πάλι από την Παρί Σεν Ζερμέν με τον Εμπαπέ να εκτελεί μετά από ωραία συνεργασία και τον Κουρτουά να κάνει σπουδαία επέμβαση.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα η Παρί έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του παιγνιδιού. Ο εκρηκτικός και απόψε Εμπαπέ μπήκε στην περιοχή από αριστερά, ο Καρβαχάλ τον ανέτρεψε και ο διαιτητής της συνάντησης, Ορσάτο έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Κουρτουά έπεσε σωστά και κράτησε το «μηδέν»! Αυτό ήταν το τρίτο πέναλτι που πιάνει ο Βέλγος πορτιέρο μέσα στο 2022.

Η στιγμή που περίμεναν οι φίλοι της Παρί Σεν Ζερμέν ήρθε στο 71ο λεπτό όταν ο Νεϊμάρ πάτησε ξανά χορτάρι μετά από δυόμιση μήνες παίρνοντας την θέση του Ντι Μαρία. Μάλιστα, κέρδισε άμεσα φάουλ σε καλή θέση με την εκτέλεση του Μέσι να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουρτουά.

Το καλύτερο όμως το κρατούσε ο Κιλιάν Εμπαπέ για το φινάλε! Ο Γάλλος σούπερ σταρ υποδέχθηκε την μπάλα από τακουνάκι του Νεϊμάρ, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και νίκησε τον… ανίκητο μέχρι τότε Κουρτουά γράφοντας το 1-0 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Ντοναρούμα, Χακιμί, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Παρέδες, Ντανίλο(87’ Γκέγιε), Βεράτι, Ντι Μαρία (73’ Νεϊμάρ), Μέσι, Εμπαπέ

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ(72΄ Λούκας Βάσκεζ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς (82΄ Βαλβέρδε), Κρόος, Ασένσιο (72΄Ροντρίγκο ), Μπενζεμά (88’ Μπέιλ ), Βινίσιους (82΄Αζάρ )

Το πρόγραμμα της φάσης των «16»

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (15/2)
Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας – Μάντσεστερ Σίτι 0-5

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (16/2)
22.00: Σάλτσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου
22.00: Ίντερ – Λίβερπουλ

22/2: Τσέλσι – Λιλ
22/2: Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους
23/2: Μπενφίκα – Άγιαξ
23/2: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΟΙ ΡΕΒΑΝΣ
8/3: Λίβερπουλ – Ίντερ
8/3: Μπάγερν – Σάλτσμπουργκ
9/3: Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν
9/3: Μάντσεστερ Σίτι – Σπόρτινγκ Λισσαβόνας
15/3: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ατλέτικο Μαδρίτης
15/3: Άγιαξ - Μπενφίκα
16/3: Γιουβέντους - Βιγιαρεάλ
16/3: Λιλ – Τσέλσι

*Η κλήρωση της προημιτελικής αλλά και της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στη Νιόν της Ελβετίας.
** Από φέτος δεν ισχύει ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ.