Βασιλικότερος της Βασιλείας: Ο ΠΑΟΚ 3-0 στην Ελβετία

O ΠΑΟΚ έκανε εξαιρετική εμφάνιση στην Ελβετία, νίκησε τη Βασιλεία με 3-0 και πέρασε πανηγυρικά στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Βασιλικότερος της Βασιλείας: Ο ΠΑΟΚ 3-0 στην Ελβετία

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Βιεϊρίνια ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και τη θέση του πήρε ο Χατσερίντι. Με την είσοδο του Ουκρανού ο Κρέσπο μετατέθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ωστόσο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αιφνιδιάσει τη Βασιλεία με γκολ στο 7΄που σημείωσε ο Βαρέλα. Η ελβετική άμυνα κοιμήθηκε στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Πέλκας, δίνοντας την ευκαιρία στον αμυντικό από το Πράσινο Ακρωτήρι να στείλει με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Η Βασιλεία χρειάστηκε μερικά λεπτά να συνέλθει από το σοκ. Στο 14΄ ο Αγιέτι απείλησε αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα. Το ίδιο έκανε στο 37' σε σουτ του Τσούφι.

Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και στο 42΄ θα μπορούσε να καθαρίσει την πρόκριση όταν μετά, από διείσδυση του Λημνιού, ο Μαουρίσιο αστόχησε στην κεφαλιά από καλή θέση.

Αυτό που δεν μπόρεσε ο Μαουρίτσιο, το έκανε ο Πρίγιοβιτς στο 52΄ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τεράστια γκέλα του αμυντικού και πλάσαρε ιδανικά τον Όμλιν (0-2).

Και πάνω που οι Ελβετοί παραπατούσαν ήρθε ο Ελ Καντουρί στο 60΄ να τους δώσει τη χαριστική βολή με ένα εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή (0-3).

Αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο θα είναι η Σπαρτάκ Μόσχας. Τα ματς θα διεξαχθούν 8 και 14 Αυγούστου (το πρώτο ματς στην Τούμπα).

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Ζαντ Γιάκομπ Παρκ
Βασιλεία-ΠΑΟΚ 0-3
Σκόρερ: 7΄ Βαρέλα, 52΄ Πρίγιοβιτς, 60΄ Ελ Καντουρί
Διαιτητής: Βαλέρι (Ιταλία)
Κάρτες: Τσούφι, Ντιε- Πρίγιοβιτς, Μάτος, Πέλκας

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας (Σάκχοφ 81' ), Λημνιός, Πέλκας (Ουάρντα 84' ), Ελ Καντουρί (Ζαμπά 73΄), Πρίγιοβιτς.

Βασιλεία: Όμλιν, Κουμάρτ, Βιντμέρ, Σούκι, Μπαλάντα, Τσούφι, Ντιέ, Στόκερ (Κάμπο 46΄), Καλούλου, Μπούα, Αγέτι (Φαν Βονσβίνκελ 72 ' )