Μάντσεστερ Σίτι vs Παρί Σεν Ζερμέν: Λάμψη στο «Έτιχαντ»

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν στη σύγκρουση γιγάντων του πρώτου ομίλο.

Μάντσεστερ Σίτι vs Παρί Σεν Ζερμέν: Λάμψη στο «Έτιχαντ»

Η πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται σήμερα με οκτώ ματς που αντιστοιχούν στα τέσσερα πρώτα γκρουπ. Στον πρώτο όμιλο θα αναμετρηθεί το πιο λαμπερό ζευγάρι, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχθεί την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Άγγλοι, που διατηρούν βραχεία κεφαλή στην κατάταξη, ακόμα και με ισοπαλία προκρίνονται στους «16» της διοργάνωσης, ενώ οι Παριζιάνοι περνούν μαθηματικά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης αν κερδίσουν.

  • Στο άλλο ματς του ομίλου η Κλαμπ Μπριιζ υποδέχεται τη Λειψία και με ισοπαλία σφραγίζει την τρίτη θέση στην κατάταξη έναντι των Γερμανών που θέλουν μόνο νίκη και μάλιστα με καλύτερο σκορ από το 2-1 που ηττήθηκαν στον πρώτο γύρο από τον αντίπαλό τους. Με νίκη η Μπριζ θεωρητικά θα ελπίζει και σε θέση στη δυάδα, αν και θα χρειάζεται τουλάχιστον νίκη στην τελευταία αγωνιστική στο Παρίσι.
  • Στον δεύτερο όμιλο η Λίβερπουλ έχει ήδη διασφαλίσει την πρόκριση και την πρωτιά και υποδέχεται την Πόρτο που καίγεται για αποτέλεσμα στο «Άνφιλντ», διατηρώντας ελάχιστο προβάδισμα έναντι της τρίτης Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Ισπανοί θα περιμένουν… δωράκι από τους «ρεντς», αν και οι ίδιοι μόνο ήσυχοι δεν μπορούν να είναι υποδεχόμενοι τη Μίλαν, που με διπλό μπαίνει στο κόλπο και για τη δεύτερη και για την τρίτη θέση.
  • Στον τρίτο όμιλο o Άγιαξ έχει διασφαλίσει την πρόκρισή του και χρειάζεται έναν πόντο για να κλειδώσει και την πρωτιά στην αποστολή του στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί όπου η Μπεσίκτας χρειάζεται θαύμα για να πάρει έστω την τρίτη θέση. Να νικήσει σήμερα τους… ιπτάμενους Ολλανδούς, να κερδίσει η Σπόρτινγκ την Ντόρτμουντ και στην τελευταία αγωνιστική η Μπεσίκτας να κερδίσει στη Γερμανία την Ντόρτμουντ υπερκαλύπτοντας και την ήττα (1-2) του πρώτου γύρου. Στη Λισαβόνα οι Σπόρτινγκ και Μπορούσια θα δώσουν τη μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση. Η Μπορούσια βολεύεται και με ισοπαλία, ενώ οι Πορτογάλοι θέλουν το τρίποντο για το προσπέρασμα, καθώς υστερούν στην ισοβαθμία.
  • Στον τέταρτο όμιλο κανείς δεν έχει διασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση. Θα το κάνει η Ρεάλ αν κερδίσει στη Μολδαβία τη Σερίφ, η οποία μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα στο γκρουπ υπέστη δύο μαζεμένες ήττες από την Ίντερ. Οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν την ευκαιρία να κάνουν άλμα για τη δική τους πρόκριση, αρκεί να κερδίσουν την ουραγό Σαχτάρ. Οι Ουκρανοί απογοητεύουν ως τώρα και χρειάζονται δύο νίκες στα τελευταία ματς του ομίλου για να ελπίζουν στην κατάκτηση της τρίτης θέσης.