Champions League: Eξασφάλισε την πρωτιά η Λίβερπουλ (του βασικού Τσιμίκα), στους «16» ο Άγιαξ (hls)!

Η Λίβερπουλ νικώντας την Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0 έκανε το «4 στα 4» στο 2ο όμιλο εξασφαλίζοντας όχι μόνο την πρόκριση στους «16» αλλά και την πρωτιά. Στην επόμενη φάση κι ο Άγιαξ μετά το 3-1 στη Βεστφαλία επί της Ντόρτμουντ. Η Μάντσεστερ Σίτι επικρατώντας 4-1 της Μπριζ, προσπέρασε την Παρί Σεν Ζερμέν (2-2 στη Λειψία). Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες της τέταρτης αγωνιστικής. 

Champions League: Eξασφάλισε την πρωτιά η Λίβερπουλ (του βασικού Τσιμίκα), στους «16» ο Άγιαξ (hls)!

Μια αγωνιστική πριν τεθούν αντιμέτωπες στο Μάντσεστερ, όπου θα κριθεί η πρωτιά του 1ου γκρουπ, η Σίτι προσπέρασε την Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι μέχρι πρότινος πρωτοπόροι Παριζιάνοι (χωρίς τον Μέσι) προηγούντο 2-1 της Λειψίας, μ' ανατροπή που υπέγραψε ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ με δύο γκολ, αλλά ισοφαρίστηκαν, 2-2, στο 93' από πέναλτι του Ζομποζλάι

Το δεύτερο της βραδιάς για τους Γερμανούς, αφού στο 12ο λεπτό ο Αντρέ Σίλβα, με το σκορ 1-0, από το γκολ του Ενκουνκού, νικήθηκε σε πέναλτι από τον Ντοναρούμα.

Την ίδια στιγμή οι «Πολίτες» επικρατούσαν 4-1 της μαχητικής Μπριζ. Το γκολ του Φόντεν ισοφαρίστηκε από το αυτογκόλ του Τζόουνς για ν' ακολουθήσουν 3 γκολ της ομάδας του Γκουαρντιόλα στην επανάληψη,

Στο 2ο γκρουπ η Λίβερπουλ κάνοντας το «4 στα 4» όχι μόνο εξασφάλισε την πρόκριση στους «16», αλλά και ως πρώτη, αφού καμιά από τις άλλες τρεις ομάδες δεν φτάνει τους 12 πόντους που έχει.

Οι «κόκκινοι» (με βασικό τον Κώστα Τσιμίκα) επικράτησαν 2-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης σκοράροντας στο πρώτο μέρος και ζευγάρωσαν τις επιτυχίες τους επί της (τρίτης πια,) ομάδας του Σιμεόνε, η οποία αγωνιζόταν από το 36' με 10, λόγω αποβολής του Φελίπε.

Νωρίτερα, παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ χάρη στο γκολ του Ντίαζ, η Μίλαν πήρε τον βαθμό από την Πόρτο με σκορ 1-1 στο «Ντραγκάο».

Ήταν ο πρώτος των, ουραγών, «ροσονέρι» στο γκρουπ που δύσκολα θ' αποφύγουν τον αποκλεισμό...

Στον 3ο όμιλο η Μπορούσια Ντόρτμουντ προηγήθηκε στο «Βεστφάλεν» του Άγιαξ, παρότι έπαιζε με 10 λόγω αποβολής του Χούμελς (29') αλλά δεν κατάφερε να πάρει ρεβάνς για το 0-4 του Άμστερνταμ, αφού δεν άντεξε κι όχι μόνο ισοφαρίστηκε από τον Τάντιτς αλλά γνώρισε νέα ήττα από τον «Αίαντα» με 3-1.

Τα νικητήρια γκολ οι Αλέ και Κλάασεν.

Κι όχι μόνο αυτό αλλά η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας έπιασε, την Γερμανική ομάδα, , αφού ζευγάρωσε τις νίκες της επί της ουραγού, άποντης κι αποκλεισμένης Μπεσίκτας με 4-0.

Τέλος στο 4ο γκρουπ η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Σαχτάρ στη Μαδρίτη με 2-1.

Ο Μπενζεμά σκόραρε και τα δύο γκολ των γηπεδούχων, ενώ η Ίντερ ζευγάρωσε τις επιτυχίες της επί της Σέριφ Τίρασπολ (των Αθανασιάδη - Κολοβού) και την ξεπέρασε στη βαθμολογία αφήνοντας την 3η.

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Λειψία - Παρί Σεν Ζερμέν 2-2
(8' Ενκουνκού, 92' πεν. Ζομποζλάι - 21', 39' Βαϊνάλντουμ)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπριζ 4-1
(15' Φόντεν, 54' Μαχρέζ, 72' Στέρλινγκ, 92' Γκαμπριέλ Ζεσούς - 17' αυτ. Στόουνς)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μίλαν - Πόρτο 1-1
(61' αυτ. Μεμπά - 6' Ντίαζ)

Λίβερπουλ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
(13' Ζότα, 21' Μανέ)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Άγιαξ 1-3
(37' Ρόις - 72' Τάντιτς, 84' Αλέ, 93' Κλάασεν)

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας - Μπεσίκτας 4-0
(31', 38' Πέδρο Γκονσάλβες, 41' Παουλίνιο, 56' Σαράμπια)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-1 (14', 61' Μπενζεμά - 39' Φερνάντο)

Σερίφ Τίρασπολ - Ίντερ 1-3
(93' Τραορέ - 54' Μπρόζοβιτς, 66' Σκρίνιαρ, 82' Αλέξις Σάντσες)