Champions League: Κομβικές αναμετρήσεις απόψε (20/10) σε Βαρκελώνη και Μάντσεστερ

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται απόψε (20/10) τη Ντιναμό Κιέβου, με τη νίκη να αποτελεί «μονόδρομο» για τους Καταλανούς μετά τις δύο ήττες τους στον 5ο όμιλο του Champions League, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί στο «Ολντ Τράφορντ» την Αταλάντα, χωρίς περιθώρια για νέο αρνητικό αποτέλεσμα. Όλες οι σημερινές αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής του Champions League.

Champions League: Κομβικές αναμετρήσεις απόψε (20/10) σε Βαρκελώνη και Μάντσεστερ

Πλούσιο από μεγάλες αναμετρήσεις είναι και το σημερινό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Champions League.

Στον 5o όμιλο ξεχωρίζει φυσικά το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Ντιναμό Κιέβου, με τους «μπλαουγκράνα» να ψάχνουν τους πρώτους πόντους στο γκρουπ μετά τις δύο ήττες στα προηγούμενα ισάριθμα παιχνίδια τους. «Παίξαμε πέρσι εναντίον τους, όμως τώρα η Ντιναμό είναι καλύτερη. Μπορεί να μας εκπλήξουν. Παίζουμε το μέλλον μας σε αυτό το Champions League. Πρέπει να νικήσουμε για να έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη νίκη, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε» είπε μεταξύ άλλων ο Ολλανδός τεχνικός των Καταλανών, Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος δεν υπολογίζει στο ματς τους τραυματίες Μπρέιθγουεϊτ, Αραούχο, Ουσμάν Ντεμπελέ, Πέδρι αλλά και τον τιμωρημένο Έρικ Γκαρθία.

Σημειώνεται επίσης πως αυτό είναι και το τελευταίο ματς της Μπάρτσα πριν από το «κλάσικο» με τη Ρεάλ Μαδρίτης την προσεχή Κυριακή στο «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης για το πρωτάθλημα.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μπάγερν Μονάχου θα μεταβεί στη Λισαβόνα για τον αγώνα κόντρα στην Μπενφίκα με στόχο να πετύχει το «3 στα 3» στο γκρουπ που θα τη φέρει πιο κοντά στους «16». Ούλραϊχ, Ντέιβις είναι τραυματίες και έμειναν εκτός αποστολής στους Βαυαρούς, όπως επίσης και ο ασθενής Γκορέτσκα. Για τους «αετούς», που είναι δεύτεροι και αήττητοι στην κατάταξη, απόντες είναι οι Λαζάρο, Ζιλμπέρτο και Σεφέροβιτς, ενώ για ακόμα μία φορά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος αναμένεται να βρίσκεται κάτω από την εστία τους.

Με την πλάτη στον τοίχο η Γιουνάιτεντ

Στον 6ο όμιλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα κληθεί να αφήσει πίσω της τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα και να επιστρέψει στις επιτυχίες στο παιχνίδι με την Αταλάντα στο «Ολντ Τράφορντ». Για τους «κόκκινους διαβόλους» ο στόπερ Ραφαέλ Βαράν έχει μείνει εκτός, ενώ για τον σύλλογο του Μπέργκαμο που παραμένει αήττητος στο γκρουπ δεν υπολογίζονται οι «λαβωμένοι» Χάτεμπουρ, Τζιμσιτί, Γκόσενς, Πεσίνα και Τολόι.

Την ίδια στιγμή η Γιουνγκ Μπόις θα υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ, η οποία ψάχνει την πρώτη της νίκη στον όμιλο. Στην κάτοχο του Europa League απουσιάζει ο τραυματίας Ντιά.

Στον 7o όμιλο τώρα, κρίσιμο θα είναι το παιχνίδι ανάμεσα στη Σάλτσμπουργκ και στη Βόλφσμπουργκ που τίθενται αντιμέτωπες στην Αυστρία. Αμφότερες θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να διευρύνουν το αήττητό τους και να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στους «16». Το απουσιολόγιο των «λύκων» είναι γεμάτο για το συγκεκριμένο ματς, αφού έχουν τεθεί νοκ άουτ οι τραυματίας Μπιάλεκ, Γκέρχαρντ, Μεχμεντί, Σλάγκερ, Γουίλιαμ αλλά και ο τιμωρημένος Γκιλαβογκί. Σπουδαίο ματς διεξάγεται και στη Γαλλία, εκεί όπου η πρωταθλήτρια Λιλ θα υποδεχτεί τη Σεβίλλη. Αμφότερες ψάχνουν το παρθενικό τους τρίποντο στο γκρουπ.

Για το προβάδισμα πρόκρισης Τσέλσι και Γιούβε

Τέλος, στον 8ο όμιλο η προσοχή στρέφεται στην Τσέλσι και στη Γιουβέντους, που φιλοδοξούν να πανηγυρίσουν μία ακόμα νίκη ώστε να αποκτήσουν μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης υποδέχονται στο Λονδίνο τη Μάλμε που παραμένει χωρίς πόντο μετά τις δύο της ήττες στα προηγούμενα παιχνίδια. Ρούντιγκερ και Πούλισιτς έμειναν εκτός στους «μπλε».

Η Γιουβέντους από την άλλη ταξιδεύει στην Αγία Πετρούπολη για το ματς με τη Ζενίτ. Οι «μπιανκονέρι», που βρίσκονται σε ανοδική πορεία, θέλουν να πετύχουν το «3 στα 3» στο γκρουπ, αλλά ενόψει της προσπάθειάς τους αυτής θα στερηθούν τις υπηρεσίες των «λαβωμένων» Ραμπιό, Ντιμπάλα.

Το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων της 3ης αγωνιστικής

5ος ΟΜΙΛΟΣ
19.45: Μπαρτσελόνα - Ντιναμό Κιέβου
22.00: Μπενφίκα – Μπάγερν Μονάχου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

6ος ΟΜΙΛΟΣ
22.00: Γιουνγκ Μπόις – Βιγιαρεάλ
22.00: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Αταλάντα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

7ος ΟΜΙΛΟΣ
19.45: Σάλτσμπουργκ – Βόλφσμπουργκ
22.00: Λιλ – Σεβίλλη

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

8ος ΟΜΙΛΟΣ
22.00: Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης – Γιουβέντους
22.00: Μάλμε - Τσέλσι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

*Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις κάθε ομίλου, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση σε κάθε γκρουπ συνεχίζουν στο Europa League.