Champions League: Ματς «φωτιά» απόψε (19/10) στα «σαλόνια», στον δρόμο για την πρόκριση

Η Ατλέτικο υποδέχεται τη Λίβερπουλ στην Μαδρίτη, τη στιγμή που η Μίλαν θα φιλοξενείται στο «Ντραγκάο» από τους «δράκους» της Πόρτο για την 3η αγωνιστική του Champions League. Με απουσίες η Παρί Σεν Ζερμέν, μονόδρομος η νίκη για την Ίντερ κόντρα στην εντυπωσιακή Σερίφ του Αθανασιάδη και του Κολοβού.

Champions League: Ματς «φωτιά» απόψε (19/10) στα «σαλόνια», στον δρόμο για την πρόκριση

Σε ρυθμούς Champions League κινείται και πάλι από σήμερα η ποδοσφαιρική Ευρώπη. Αυτό το διήμερο διεξάγεται η 3η αγωνιστική στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ανεβάζοντας στο… κόκκινο το θερμόμετρο ενόψει της μάχης που μαίνεται για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Από το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων η προσοχή στρέφεται πρωτίστως στο γκρουπ του «θανάτου», το 2ο, όπου μετέχουν Λίβερπουλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν και Πόρτο.

Η αγγλική ομάδα έχοντας πανηγυρίσει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια θα μεταβεί στη Μαδρίτη για το παιχνίδι με την Ατλέτικο, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ματς και για τους δύο συλλόγους που θέλουν να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στους «16». Οι «κόκκινοι», που έχουν στην… άκρη του μυαλού τους και το κυριακάτικο ντέρμπι στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», θα παραταχθούν χωρίς τους τραυματίες Έλιοτ, Τιάγκο Σίλβα, ενώ στην τριάδα της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσουν οι Μανέ, Ζότα και Σαλάχ. Η Ατλέτικο από την άλλη δεν αντιμετωπίζει νεότερα προβλήματα απουσιών και στην επίθεσή της θα βρεθεί ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του.

Στο άλλο ματς του γκρουπ η Μίλαν βρίσκεται με την… πλάτη στον τοίχο ενόψει του αγώνα με την Πόρτο στο «Ντραγκάο». Οι «ροσονέρι» μετρούν ήδη δύο ήττες στα προηγούμενα παιχνίδια τους και καλούνται να πάρουν απόψε πάση θυσία το τρίποντο κόντρα στους «δράκους», ώστε να παραμείνουν στο κυνήγι της πρόκρισης. Την ίδια στιγμή πάντως τα προβλήματα απουσιών είναι πολλά για τους Μιλανέζους, αφού έχουν τεθεί εκτός οι τραυματίες Φλορέντσι, Μενιάν, Ρέμπιτς, Πλιτσάρι, Μεσάιας, οι ασθενείς Τεό Ερνάντες, Μπραχίμ Ντίας και ο τιμωρημένος Κεσιέ, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Η Πόρτο θα παρουσιαστεί πάνοπλη στο ματς.

Με απουσίες η Παρί

Στον 1ο όμιλο η Παρί Σεν Ζερμέν χωρίς τους τραυματίες Νεϊμάρ, Σέρχιο Ράμος, Παρέδες, τον τιμωρημένο Ντι Μαρία αλλά και τον Ικάρντι (που απουσίασε και από τη χθεσινή προπόνηση λόγω του χωρισμού του με τη Γουάντα Νάρα) θα υποδεχτεί τη Λειψία. Νωρίτερα η Μάντσεστερ Σίτι θα αναμετρηθεί στο Βέλγιο με την Κλαμπ Μπριζ, με στόχο να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα της από την Παρί την περασμένη αγωνιστική.

Στο 3ο γκρουπ Άγιαξ και Ντόρτμουντ που ισοβαθμούν στην κορυφή θα λύσουν τις… διαφορές τους στο Άμστερνταμ, ενώ Μπεσίκτας και Σπόρτινγκ Λισαβόνας θα διεκδικήσουν στην Πόλη τους πρώτους τους βαθμούς στον όμιλο.

Μονόδρομος η νίκη για Ίντερ κόντρα στη Σερίφ

Τέλος, στον 4ο όμιλο η Ίντερ δίνει κρίσιμο αγώνα κόντρα στη Σερίφ, η οποία μετά και τη νίκη της μέσα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ οδηγεί την κούρσα στο γκρουπ με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Οι «νερατζούρι» θα παλέψουν στο «Μεάτσα» για το πρώτο τους τρίποντο στον όμιλο, ενώ για τους «σερίφηδες» του Τιράσπολ αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι βασικοί τόσο ο τερματοφύλακας Γιώργος Αθανασιάδης όσο και ο μεσοεπιθετικός Δημήτρης Κολοβός.

Στο άλλο παιχνίδι η Ρεάλ θα μεταβεί στο Ντόνετσκ για να αντιμετωπίσει τη Σαχτάρ. Οι «μερένγκες», που την προσεχή Κυριακή έχουν και το «κλάσικο» με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» για το πρωτάθλημα, θα παραταχθούν απόψε χωρίς τους τραυματίες Καρβαχάλ, Θεμπάγιος, Μπέιλ, Ίσκο, Γιόβιτς και Αζάρ.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Champions League

1ος ΟΜΙΛΟΣ

19.45: Κλαμπ Μπριζ – Μάντσεστερ Σίτι
22.00: Παρί Σεν Ζερμέν – Λειψία

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

2ος ΟΜΙΛΟΣ

22.00: Πόρτο – Μίλαν
22.00: Ατλέτικο Μαδρίτης - Λίβερπουλ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

3ος ΟΜΙΛΟΣ

19.45: Μπεσίκτας - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
22.00: Άγιαξ – Ντόρτμουντ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

4ος ΟΜΙΛΟΣ

22.00: Ίντερ – Σερίφ Τιράσπολ
22.00: Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεάλ Μαδρίτης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ