Αποθέωση του Αθανασιάδη από τον Τύπο της Ισπανίας!

Η εφημερίδα «El Pais» εξύμνησε τον Γιώργο Αθανασιάδη για τη σπουδαία του εμφάνιση στη νίκη της Σέριφ επί της Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Τρίτης (28/9).

Αποθέωση του Αθανασιάδη από τον Τύπο της Ισπανίας!

Την τιμητική του είχε ο Γιώργος Αθανασιάδης στον Τύπο της Ισπανίας μια μέρα μετά τη νίκη της Σέριφ επί της Ρεάλ Μαδρίτης για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Champions League.

Ο Έλληνας γκολκίπερ αποθεώθηκε για την εκπληκτική του απόδοση στο συγκεκριμένο παιχνίδι, στην οποία οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό η επιτυχία της ομάδας από το Τιράσπολ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ενδεικτικό είναι το κείμενο της «El Pais», το οποίο εξυμνεί την παρουσία του 28χρονου τερματοφύλακα από το Κιλκίς, εξηγώντας ότι ο πρώην κίπερ της ΑΕΚ είναι πλέον ο παίκτης με τις περισσότερες αποκρούσεις σε εκτός έδρας αγώνα απέναντι στους «μερένγκες».

Αναλυτικά το απόσπασμα από το σχετικό άρθρο:

«Ως την επίσκεψη του Αθανασιάδη (Ελλάδα, 28 ετών), κανένας τερματοφύλακας δεν είχε φύγει από το Μπερναμπέου στο Champions League, με τόσο καλές αποκρούσεις, μετά από "βομβαρδισμό" τέτοιων διαστάσεων. Ο τερματοφύλακας της Σερίφ είδε τη Ρεάλ Μαδρίτης να τον "πυροβολεί" 31 φορές, να δέχεται στην περιοχή του 29 σέντρες και 13 κόρνερ, μια πολιορκία με κάθε τρόπο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Opta.

Ο Έλληνας, δανεικός από την ΑΕΚ με αντάλλαγμα 250.000 ευρώ, σταμάτησε όλα τα σουτ που πήγαν στο στόχο: 11 αποκρούσεις με κάθε τρόπο, ακόμα και με το κεφάλι. Ο τελευταίος τερματοφύλακας που είχε ανάλογη απόδοση στο ίδιο γήπεδο (σε ευρωπαϊκό αγώνα) ήταν ο Νάβας τον Νοέμβριο του 2019 με την Παρί Σεν Ζερμέν, τη νύχτα που ο Μενιέ έσπασε τον αστράγαλο του Αζάρ.

Σταμάτησε τα 11 από τα 13 σουτ που δέχτηκε στην εστία, σε ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 2-2. Κανένας φιλοξενούμενος τερματοφύλακας δεν κέρδισε ποτέ έναν αγώνα Champions League στο Μπερναμπέου με περισσότερες αποκρούσεις από τον Αθανασιάδη. Η ομάδα του νίκησε 2-1. Οι πιο κοντινοί ήταν ο Ντίντα, ο οποίος σταμάτησε οκτώ σουτ με τη Μίλαν το 2009, και ο Ακινφέεφ της ΤΣΣΚΑ, επίσης με οκτώ το 2018.

Ο εξόριστος Έλληνας έφυγε με το τρόπαιο του καλύτερου παίκτη του αγώνα. Κατάφερε μόνο να τον "νικήσει", κι αυτό με πέναλτι, ο Μπενζεμά, ο οποίος έγινε τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης με 72 γκολ».