Champions League: Με άρωμα... ρεβάνς στο Μάντσεστερ, μεγάλο ματς στο Τορίνο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βιγιαρεάλ (29/9, 22:00, LIVE στο fosonline.gr)  κοντράρονται στο «Ολντ Τράφορντ» για την 2η αγωνιστική του Champions League με νωπές τις μνήμες από τον μεταξύ τους τελικό του Europa League τον περασμένο Μάη στην Πολωνία. Μεγάλο ματς στο Τορίνο μεταξύ Γιουβέντους και Τσέλσι (29/9, 22:00, LIVE στο fosonline.gr).

Champions League: Με άρωμα... ρεβάνς στο Μάντσεστερ, μεγάλο ματς στο Τορίνο

Το ημερολόγιο έγραφε 26 Μαΐου, πριν από τέσσερις μήνες, όταν στον τελικό του Europa League η Βιγιαρεάλ νίκησε 11-10 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι (μετά το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας) και σήκωσε στον ουρανό του Γκντανσκ της Πολωνίας το τρόπαιο της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην Ιστορία της.

Η μοίρα έφερε τις δύο ομάδες αντίπαλες και την τρέχουσα σεζόν αλλά στον έκτο όμιλο του Champions League και το βράδυ της Τετάρτης (29/9, 22:00, LIVE στο fosonline.gr) αμφότερες θα τεθούν και πάλι αντιμέτωπες με νωπές τις μνήμες από την προηγούμενη σύγκρουσή τους. Για τους «κόκκινους διαβόλους» το σημερινό ματς στο «Ολντ Τράφορντ» έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Κι όχι μόνο γιατί ο σύλλογος ψάχνει μια άτυπη εκδίκηση κόντρα στο «κίτρινο υποβρύχιο» αλλά γιατί καλείται να πάρει τους πρώτους του βαθμούς στο γκρουπ μετά την ήττα του (2-1) στην πρεμιέρα από τη Γιουνγκ Μπόις.

Ενόψει της προσπάθειάς του αυτής θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Γουάν-Μπισάκα, Ράσφορντ και Ντιαλό που είναι τραυματίες, ενώ σε αυτούς προστέθηκε πλέον και ο αρχηγός Χάρι Μαγκουάιρ, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στη γάμπα και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μερικές εβδομάδες. Παράλληλα, αμφίβολη στην αγγλική ομάδα είναι η συμμετοχή του «λαβωμένου» μπακ Λουκ Σο, που δεν προπονήθηκε ούτε χθες.

Από την άλλη η Βιγιαρεάλ ψάχνει απόψε το πρώτο της τρίποντο στον όμιλο μετά το ισόπαλο 2-2 κόντρα στην Αταλάντα. Στο «κίτρινο υποβρύχιο» δεν υπολογίζεται ο επιθετικός Ζεράρ Μορένο, που αναρρώνει από το πρόβλημα στην ιγνυακό τένοντα, ενώ πρόσφατα επέστρεψαν οι Ραμπά, Τσουκουέζε. Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ η Αταλάντα θα υποδεχτεί τη Γιουνγκ Μπόις στο Μπέργκαμο.

Η απάντηση Νάγκελσμαν για τον τίτλο του φαβορί

Στον πέμπτο όμιλο Μπάγερν και Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσουν τις Ντιναμό Κιέβου και Μπενφίκα αντίστοιχα. Οι Βαυαροί, που προέρχονται από το 3-0 επί της Μπάρτσα, θα παραταχθούν κόντρα στην Ντιναμό χωρίς τους Ούλραϊχ, Τολισό και Κομάν, ενώ στις δηλώσεις του ενόψει του αγώνα ο προπονητής της ομάδας Γιούλιαν Νάγκελσμαν απέρριψε οποιαδήποτε συζήτηση που θέλει την Μπάγερν φαβορί για τον τίτλο του Champions League.

«Όποιος θέλει να κατακτήσει το Champions League πρέπει να κερδίσει τον μεγαλύτερο αριθμό αγώνων και εμείς θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτό. Αλλά αυτό που είναι πάντα σημαντικό είναι ότι πρέπει να βγεις έξω και να επιβεβαιώσεις τι λένε οι άλλοι για σένα. Υπήρξε μόνο η πρώτη αγωνιστική και σήμερα αρχίζει η δεύτερη. Είναι πολύ νωρίς ακόμα» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά την Μπαρτσελόνα, οι «μπλαουγκράνα» θα παραταχθούν στην Πορτογαλία κόντρα στην Μπενφίκα χωρίς τους Μπρέιθγουεϊτ, Ντεμπελέ, Άλμπα, Μπαλντέ και Αγκουέρο, με τον τελευταίο, μάλιστα, να αναμένεται να επιστρέψει σε περίπου δύο εβδομάδες. Στους «αετούς» απουσιάζουν οι Γκονσάλβες, Ράντονιτς, ενώ την εστία της ομάδας θα υπερασπιστεί και πάλι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Η πανδημία «χτύπησε» Τσέλσι και Καντέ

Από το πρόγραμμα της Τετάρτης (29/9) των αναμετρήσεων ξεχωρίζει επίσης και το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην Τσέλσι και στη Γιουβέντους στο Λονδίνο για τον όγδοο όμιλο της διοργάνωσης, με τις δύο ομάδες να στοχεύουν στη δεύτερη νίκη τους στο γκρουπ. Στην ιταλική ομάδα απουσιάζουν ως γνωστόν οι Ντιμπάλα, Μοράτα, ενώ στους Λονδρέζους δεν υπολογίζεται ο Ενγκολό Καντέ, ο οποίος σε τεστ που έκανε βρέθηκε θετικός στην πανδημία του κορονοϊού. Ο 30χρονος Γάλλος μέσος μπήκε άμεσα σε καραντίνα ακολουθώντας το ιατρικό πρωτόκολλο και πέρα από τις προσεχείς αναμετρήσεις της ομάδας του θα μείνει εκτός και από την αποστολή του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος για τα ματς των προκριματικών του Μουντιάλ 2022.

Στο άλλο ματς του ομίλου Ζενίτ και Μάλμε (29/9, 19:45) θα ψάξουν τους πρώτους τους πόντους στο γκρουπ. Τέλος, στον έβδομο όμιλο η Σάλτσμπουργκ θα φιλοξενήσει τη Λιλ και η Βόλφσμπουργκ τη Σεβίλλη, με τις ομάδες να διεκδικούν το παρθενικό τρίποντο στην κατάταξη.

Χρώμα ελληνικό στην Αγία Πετρούπολη

Η αναμέτρηση της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με τη Μάλμε για τον όγδοο όμιλο του Champions League θα έχει και χρώμα… ελληνικό. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ορίστηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να διευθύνει το παιχνίδι ο Έλληνας διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος, ενώ βοηθοί του θα είναι οι Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης, τέταρτος ο Γιάννης Παπαδόπουλος και στο VAR οι Ισπανοί Μαρτίνεθ, Φερνάντεθ.

Ραντεβού με την Ιστορία ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το σημερινό παιχνίδι κόντρα στη Βιγιαρεάλ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή της για το ματς της δεύτερης αγωνιστικής του έκτου ομίλου του Champions League. Ο Πορτογάλος έχει απόψε (29/9) ραντεβού με την Ιστορία, καθώς αν αγωνιστεί στο ματς, τότε θα καταγράψει ένα ακόμα σπουδαίο ρεκόρ στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο Ίβηρας θα συμπληρώσει 178 παρουσίες στο Champions League και θα γίνει ο πρώτος παίκτης στα χρονικά του ποδοσφαίρου με τις περισσότερες συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ξεπερνώντας έτσι την επίδοση του Ίκερ Κασίγιας με τον οποίο ισοβαθμεί μέχρι στιγμής στις 177.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του Champions League:

Τρίτη 28/9
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ίντερ 0-0
Άγιαξ - Μπεσίκτας 2-0
Ρεάλ Μαδρίτης - Σέριφ Τίρασπολ 1-2
Πόρτο - Λίβερπουλ 1-5
Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι 2-0
Ντόρτμουντ - Σπόρτινγκ 1-0
Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2
Λειψία - Μπριζ 1-2

Τετάρτη 29/9
19:45 Αταλάντα - Γιουνγκ Μπόις
19:45 Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης - Μάλμε
22:00 Βόλφσμπουργκ - Σεβίλλη
22:00 Γιουβέντους - Τσέλσι
22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βιγιαρεάλ
22:00 Μπάγερν - Ντιναμό Κιέβου
22:00 Μπενφίκα - Μπαρτσελόνα
22:00 Σάλτσμπουργκ - Λιλ