Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι: Το πιο ακριβό ματς στον πλανήτη!

Διαβάστε τα ιλιγγιώδη ποσά που αξίζουν τα ρόστερ των Παρί Σεν Ζερμέν και της Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες αναμετρώνται απόψε στις 22.00 στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι: Το πιο ακριβό ματς στον πλανήτη!

Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι απόψε (22.00) στο Παρίσι στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League, σε μια σύγκρουση «τιτάνων» της Ευρώπης, αλλά όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πιο ακριβό ματς της υφηλίου, καθώς η συνολική αξία των παικτών των δύο ομάδων ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ! Πράγματι, αν εξετάσουμε την αξία του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, βλέπουμε ότι η αξία κάθε συλλόγου βρίσκεται γύρω στο 1 δις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής εξειδικευμένης ιστοσελίδας Transfermarkt, η ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι έχει αξία 1,005 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτή της Παρί Σεν Ζερμέν αγγίζει τα 997,25 εκατομμύρια ευρώ, «σχηματίζοντας» ένα σύνολο 2,002 δισ. ευρώ!

Τα δύο κλαμπ έχουν δαπανήσει πακτωλό χρημάτων προκειμένου να ενισχύσουν τα ρόστερ τους, με απώτερο στόχο φυσικά να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο του Champions League για πρώτη φορά από την ίδρυσή τους.

Η Μάντσεστερ Σίτι απέκτησε τον Τζακ Γκρίλις από την Αστον Βίλα έναντι 117,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο Παρίσι έφτασαν ως ελεύθεροι -αλλά με μεγάλους μισθούς- οι Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Ράμος, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ, ενώ ο Άτσραφ Χακίμι αποκτήθηκε από την Ιντερ έναντι 60 εκατ. ευρώ.

Ο παίκτης με την υψηλότερη αξία είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος εκτιμάται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Transfermarkt, σε 160 εκατομμύρια ευρώ. Μαζί του σχηματίζουν την επίθεση της Παρί Σεν Ζερμέν οι Νεϊμάρ (100) και Μέσι (80), έτσι ώστε η συγκεκριμένη τριάδα να αποτιμάται στα 340 εκατ. ευρώ.

Στη Μάντσεστερ Σίτι, οι τρεις παίκτες με την υψηλότερη αξία είναι οι Κέβιν Ντε Μπρόινε (100 εκατομμύρια), Ραχίμ Στέρλινγκ (90) και Φιλ Φόντεν (80).