Champions League: Πρόγραμμα - φωτιά με Ίντερ - Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ - Μίλαν

Τα ματς Ίντερ - Ρεάλ Μαδρίτης (15/9, 22:00) και Λίβερπουλ - Μίλαν (15/9, 22:00) ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της ημέρας για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Champions League: Πρόγραμμα - φωτιά με Ίντερ - Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ - Μίλαν

Η αγωνιστική δράση στα σαλόνια του Champions League συνεχίζεται την Τετάρτη (15/9) με μεγάλες αναμετρήσεις στους ομίλους της διοργάνωσης. Στον πρώτο όμιλο η Παρί Σεν Ζερμέν χωρίς τους τιμωρημένους Ντι Μαρία, Γκεγέ και τους τραυματίες Κουρζαουά, Βεράτι, Σέρχιο Ράμος θα αντιμετωπίσει στο Βέλγιο την Κλαμπ Μπριζ (15/9, 22:00). Στην αποστολή όμως των πρωτευουσιάνων βρίσκονται κανονικά οι Μέσι και Νεϊμάρ που επέστρεψαν μετά τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική τους και θα ξεκινήσουν απόψε στο βασικό σχήμα. Στο άλλο ματς του γκρουπ η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχτεί στο «Έτιχαντ» τους «κόκκινους ταύρους» της Λειψίας (15/9, 22:00).

Στον δεύτερο όμιλο-φωτιά ξεχωρίζει η μεγάλη αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Μίλαν στο «Άνφιλντ» (15/9, 22:00). Από την αποστολή των «κόκκινων» απουσιάζει ο Φιρμίνο λόγω του προβλήματός του στον μηρό, ενώ για τους «ροσονέρι» ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ξανατραυματίστηκε και τέθηκε εκτός. Ο Σουηδός μόλις πρόσφατα είχε αποθεραπευτεί και είχε επιστρέψει, αλλά μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Λάτσιο διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί φλεγμονή στον τένοντα του ποδιού του. Η ιταλική ομάδα αναμένεται να ξεκινήσει με τον Κροάτη Άντε Ρέμπιτς στην κορυφή της επίθεσης, αφού ο Ολιβιέ Ζιρού μόλις πρόσφατα επέστρεψε έχοντας ξεπεράσει τον κορονοϊό. «Δύο ημέρες προπόνησης δεν είναι αρκετές για να αγωνιστεί 90 λεπτά, αλλά ο Ζιρού μπορεί να παίξει ένα διάστημα του παιχνιδιού», είπε ο προπονητής Στέφανο Πιόλι. Στο άλλο παιχνίδι η πρωταθλήτρια Ατλέτικο θα αντιμετωπίσει στη Μαδρίτη την Πόρτο (15/9, 22:00).

Στον τρίτο όμιλο η Σπόρτινγκ Λισαβόνας θα κοντραριστεί με τον Άγιαξ (15/9, 22:00), ενώ η Μπεσίκτας θα υποδεχτεί την Ντόρτμουντ (15/9, 19:45) των πολλών απουσιών. Για τους Βεστφαλούς απουσιάζουν οι Τσαν, Κουλιμπαλί, Αζάρ, Μόρεϊ, Σμέλτζερ, Σουλτζ, Τίγκες και Ζαγκαντού, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Ρέινα.

Ιστορική μέρα για τη Σερίφ των Κολοβού και Αθανασιάδη

Στον τέταρτο όμιλο τώρα, σαφέστατα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο μεγάλο παιχνίδι της Ίντερ με τη Ρεάλ Μαδρίτης (15/9, 22:00) στο «Μεάτσα». Παράλληλα όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι της Σερίφ, η οποία στην παρθενική της συμμετοχή στην Ιστορία της σε φάση των ομίλων του Champions League θα φιλοξενήσει τη Σαχτάρ Ντόνετσκ (15/9, 19:45). Το συγκεκριμένο ματς έχει φυσικά και ελληνικό ενδιαφέρον λόγω της παρουσίας των Δημήτρη Κολοβού και Γιώργου Αθανασιάδη, οι οποίοι αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσουν στο βασικό σχήμα της ομάδας τους. Όσο για το ματς της πρωταθλήτριας Ίντερ με τη «βασίλισσα» Ρεάλ, στους «νερατζούρι» απουσιάζει ως γνωστόν ο Σένσι, ενώ στους «μερένγκες» δεν υπολογίζονται οι «λαβωμένοι» Κρόος, Θεμπάγιος, Μπέιλ αλλά και οι Μαρσέλο, Μεντί που δεν είναι ακόμα 100% έτοιμοι.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League:

Τρίτη 14/9
Γιουνγκ Μπόιζ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1
Σεβίλλη - Σάλτσμπουργκ 1-1
Βιγιαρεάλ - Αταλάντα 1-0
Ντιναμό Κιέβου - Μπενφίκα 0-0
Λιλ - Βόλφσμπουργκ 0-0
Μάλμε - Γιουβέντους 0-3
Μπαρτσελόνα Μπάγερν Μονάχου 0-3
Τσέλσι - Ζενίτ 1-0

Τετάρτη 15/9
19:45 Μπεσίκτας - Μπορούσια Ντόρτμουντ
19:45 Σερίφ Τιράσπολ - Σαχτάρ Ντόνετσκ
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Πόρτο
22:00 Ίντερ - Ρεάλ Μαδρίτης
22:00 Λίβερπουλ - Μίλαν
22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία
22:00 Μπριζ - Παρί Σεν Ζερμέν
22:00 Σπόρτινγκ - Άγιαξ