Champions League: Ανοίγει η αυλαία!

Με το μεγάλο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου (14/9, 22:00) στο «Καμπ Νόου» να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα, ξεκινάει η φάση των ομίλων του Champions League.

Champions League: Ανοίγει η αυλαία!

Σε ρυθμούς Champions League κινείται και πάλι η ποδοσφαιρική Ευρώπη, αφού από σήμερα η αγωνιστική δράση επιστρέφει στα σαλόνια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων. Τι κι αν η χώρα μας δεν εκπροσωπείται από κάποια ομάδα στον θεσμό, η αγωνία συνεχίζεται ενόψει της προσπάθειας που θα καταβάλουν οι σύλλογοι που παίρνουν μέρος με προορισμό την κορυφή της Ευρώπης.

Από το πρόγραμμα της ημέρας (14/9) ξεχωρίζει φυσικά το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν Μονάχου στο «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης για τον πέμπτο όμιλο. Ένα ματς που έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία, ιδιαίτερα για τους Καταλανούς, αφού την τελευταία φορά που οι «μπλαουγκράνα» αναμετρήθηκαν με τους Βαυαρούς (πέρσι τον Αύγουστο) διασύρθηκαν με το βαρύ 8-2 σε εκείνο το νοκ άουτ ματς (λόγω του κορονοϊου) στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας για τα προημιτελικά του θεσμού. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι «μπλαουγκράνα» αναζητούν πλέον εκδίκηση, ενώ και οι δύο ομάδες θέλουν το θετικό αποτέλεσμα ώστε να ξεκινήσουν με το δεξί την πορεία τους στο γκρουπ.

Στη σκιά του 8-2

«Η Μπάγερν Μονάχου έχει μία πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Θα είναι αρκετά δύσκολο ματς για εμάς. Ξέρουμε ότι το επίπεδό τους, ειδικά ατομικά, είναι πολύ υψηλό. Αλλά θέλουμε να τα πάμε καλά φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλουμε να διακριθούμε και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Στόχος μας είναι να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν στον θεσμό. Η ήττα με σκορ 8-2 ήταν πριν από δύο σεζόν. Πέρυσι αρκετοί παίκτες είχαν πολλά προβλήματα εξαιτίας αυτού του αποτελέσματος. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά ως ομάδα και να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι γίνεται. Η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και πιστεύω μπορούμε να πληγώσουμε την Μπάγερν σε αυτό το παιχνίδι», είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο προπονητής της Μπάρτσα, Ρόναλντ Κούμαν.

Για τους γηπεδούχους εκτός παραμένουν οι Ντεμπελέ, Αγκουέρο, όπως επίσης και ο Μπρέιθγουεϊτ, ο οποίος λόγω του προβλήματος στο γόνατό του θα χρειαστεί τελικά να υποβληθεί σε επέμβαση και θα απουσιάσει για αρκετούς μήνες από την αγωνιστική δράση. Παράλληλα, δεν υπολογίζεται και ο Ανσού Φάτι που ακόμα είναι ανέτοιμος. Για την Μπάγερν απουσιάζει ο Τολισό και αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Γκνάμπρι, Κομάν. Στο άλλο ματς του ομίλου η Ντιναμό Κιέβου θα υποδεχτεί την Μπενφίκα (14/9, 22:00).

Με Ρονάλντο ξανά η Γιουνάιτεντ

Στον έκτο όμιλο η κάτοχος του Europa League, Βιγιαρεάλ, θα φιλοξενήσει την Αταλάντα (14/9, 22:00), ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μεταβεί στη Βέρνη για το ματς με τη Γιουνγκ Μπόις (14/9, 19:45), στο οποίο ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναμένεται να πραγματοποιήσει την επανεμφάνισή του στο Champions League με τα χρώματα των «κόκκινων διαβόλων». Ο Πορτογάλος είχε αγωνιστεί και στο ματς πρωταθλήματος με τη Νιουκάστλ, όταν σκόραρε δις.

«Δεν είναι απίθανο να τον αφήσω έξω. Είναι 36 χρόνων, ο Μέισον (Γκρίνγουντ) είναι 19, οπότε είναι το ίδιο, πρέπει να διαχειρίζομαι τον χρόνο συμμετοχής του όπως πρέπει να κάνω και με τον χρόνο ενός 36χρονου», είπε ο προπονητής της Μάντσεστερ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Στην αγγλική ομάδα δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Ράσφορντ, Τέλες, Ντιαλό, Μακ Τόμινεϊ και Καβάνι.

Η επιστροφή της πρωταθλήτριας Ευρώπης

Πέραν αυτών, στον έβδομο όμιλο η Σεβίλλη θα αντιμετωπίσει τη Σάλτσμπουργκ (14/9, 19:45) και η Λιλ τη Βόλφσμπουργκ (14/9, 22:00), ενώ στον έκτο η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι θα ξεκινήσει την υπεράσπιση των σκήπτρων της με το παιχνίδι κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (14/9, 22:00). Ο Πούλισιτς απουσιάζει για τους «μπλε» και αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Καντέ. Στο άλλο ματς του γκρουπ η Γιουβέντους θα κοντραριστεί με τη Μάλμε (14/9, 22:00), φιλοδοξώντας να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη τη φετινή σεζόν, μετά τα απανωτά της αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Στους «μπιανκονέρι» τραυματίας είναι ο Αρτούρ και αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κιέζα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League:

Τρίτη 14/9
19:45 Γιουνγκ Μπόιζ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
19:45 Σεβίλλη - Σάλτσμπουργκ
22:00 Βιγιαρεάλ - Αταλάντα
22:00 Ντιναμό Κιέβου - Μπενφίκα
22:00 Λιλ - Βόλφσμπουργκ
22:00 Μάλμε - Γιουβέντους
22:00 Μπαρτσελόνα Μπάγερν Μονάχου
22:00 Τσέλσι - Ζενίτ

Τετάρτη 15/9
19:45 Μπεσίκτας - Μπορούσια Ντόρτμουντ
19:45 Σερίφ Τιράσπολ - Σαχτάρ Ντόνετσκ
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Πόρτο
22:00 Ίντερ - Ρεάλ Μαδρίτης
22:00 Λίβερπουλ - Μίλαν
22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία
22:00 Μπριζ - Παρί Σεν Ζερμέν
22:00 Σπόρτινγκ - Άγιαξ

Οι όμιλοι του Champions League:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)

Λειψία (Γερμανία)

Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

Λίβερπουλ (Αγγλία)

Πόρτο (Πορτογαλία)

Μίλαν (Ιταλία)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντόρτμουντ (Γερμανία)

Άγιαξ (Ολλανδία)

Μπεσίκτας (Τουρκία)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

Ίντερ (Ιταλία)

Σερίφ Τίρασπολ (Μολδαβία)

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)

Αταλάντα (Ιταλία)

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Σεβίλλη (Ισπανία)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)

Λιλ (Γαλλία)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιουβέντους (Ιταλία)

Τσέλσι (Αγγλία)

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)

Μάλμε (Σουηδία)