Ολυμπιακός: Αποκλείστηκε γιατί ήταν ανέτοιμος, αλλά τώρα έχει τη Σλόβαν

Ο Ολυμπιακός δεν αποκλείστηκε επειδή είναι χειρότερη ομάδα από τη Λουντογκόρετς, αλλά επειδή ήταν ανέτοιμος. Τώρα, όμως, οφείλει να κοιτάξει την επόμενη ημέρα.

Ολυμπιακός: Αποκλείστηκε γιατί ήταν ανέτοιμος, αλλά τώρα έχει τη Σλόβαν

Σοκ. Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει όσα βίωσε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης. Ο αποκλεισμός από τα play offs του Champions League είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Μια κατάσταση την οποία οι ερυθρόλευκοι δεν ήθελαν καν να σκεφτούν. Τουλάχιστον όχι σε αυτή τη φάση. Και όχι από μία ομάδα όπως η Λουντογκόρετς. Κι όμως, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ετσι γίνεται εάν στο κρίσιμο σημείο δεν είσαι 100% έτοιμος και συγκεντρωμένος, υποπίπτοντας σε σοβαρά λάθη, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε όχι επειδή δεν είναι καλύτερη ομάδα από τη Λουντογκόρετς, αλλά διότι ήταν πιο ανέτοιμος. Αγωνιστικά και (κυρίως) πνευματικά. Ο Ολυμπιακός πήγε στη Βουλγαρία έχοντας πλήρη σύνθεση, με μόνη εξαίρεση τους μακροχρόνια τραυματίες Φορτούνη και Τικίνιο. Δεν χρειαζόταν και δεύτερο αριστερό μπακ για να περάσει τους Βούλγαρους. Δεν χρειαζόταν και... 4ο δεξιό μπακ (σ.σ. έχει Λαλά, Ανδρούτσο, Ντρέγκερ), δεν χρειαζόταν ακόμη έναν εξτρέμ. Αυτό που χρειαζόταν να κάνει, είναι να είναι έτοιμος. Και δεν ήταν. Τα προβλήματα με τον covid προκάλεσαν πισωγύρισμα. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Όλα τα παιχνίδια μπορεί να χαθούν και να κερδηθούν. Αλλά αυτό που μετράει περισσότερο και εκείνο που κάνει τη διαφορά, είναι η κατανόηση της πραγματικότητας, η σωστή προετοιμασία, η πίστη στο πλάνο και τα πρόσωπα. Ο Ολυμπιακός οφείλει να πιστέψει στο δυναμικό του. Καθώς η χρονιά ακόμη δεν ξεκίνησε ουσιαστικά. Ο στόχος του Europa League είναι πολύ σημαντικός και μεγάλος και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θεωρεί ότι όλα θα είναι απλά ή εύκολα.

Εξάλλου, η Σλόβαν Μπρατισλάβας, η επόμενη αντίπαλος των πρωταθλητών Ελλάδος, δεν είναι χαμηλότερο εμπόδιο από τη Λουντογκόρετς. Είναι μια καλή ομάδα, πρωταθλήτρια στη χώρα της, που περιμένει τον Ολυμπιακό ως μια σπουδαία πρόκληση για τους ομίλους του Europa League. Και από τη στιγμή που ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του έδωσαν δικαιώματα, θα πρέπει να μοχθήσουν για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.