Ολυμπιακός: Αδιαφόρησε για τα μηνύματα που έπαιρνε και έπαθε τη ζημιά

Τα καμπανάκια χτυπούσαν για τον Ολυμπιακό εδώ κι αρκετό καιρό, αλλά κανείς δεν τα έλαβε σοβαρά υπόψη του με αποτέλεσμα τώρα να γίνει η ζημιά.

Ολυμπιακός: Αδιαφόρησε για τα μηνύματα που έπαιρνε και έπαθε τη ζημιά

Οι στιγμές είναι δύσκολες για τον Ολυμπιακό, διότι ο πρώτος στόχος της σεζόν χάθηκε.

Η ομάδα του Πειραιά αποκλείστηκε από τη Λουντογκόρετς, μία ομάδα που έδειξε από το πρώτο παιχνίδι ότι δεν αστειεύεται και ότι ήταν ικανή να του κάνει τη ζημιά. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έπαιρναν μηνύματα, αλλά μάλλον δεν τα έλαβαν σοβαρά υπόψη τους.

Με τη Νέφτσι σαφώς και υπήρχε η δικαιολογία των πολλών προβλημάτων, αλλά το θέμα ήταν ότι θα έπρεπε να δει κανείς τα δύο παιχνίδια με πιο καθαρό μάτι για να δει τι πραγματικά συμβαίνει. Όταν οι Αζέροι που δεν ήταν κάτι το σπουδαίο σαν ομάδα κατάφεραν και έβγαλαν φάσεις στην εστία του Ολυμπιακού τότε η Λουντογκόρετς που είχε 2-3 πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές ήταν δεδομένο ότι θα σε έβαζε στα σχοινιά.

Το γράψαμε και στο «ΦΩΣ» την ημέρα του αγώνα ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία εάν μείνει εκτός Champions League από τους Βούλγαρους. Ναι μεν έχουν μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, αλλά έπρεπε να την περάσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας για να βρεθούν στους ομίλους. Το μέγεθος της αποτυχίας είναι μεγάλο για τους «ερυθρόλευκους», αλλά το χειρότερο σε αυτή την ιστορία είναι πως δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τους τα μηνύματα που έρχονταν.

Η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν κάκιστη από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, από το φιλικό με τον Άρη και ακόμα πιο πριν. Προφανώς και άπαντες θεώρησαν ότι ο Ολυμπιακός είχε του χεριού του αυτούς τους αντιπάλους και θα περνούσε κερδίζοντας χρόνο για να φτιάξει και την ομάδα της νέας σεζόν. Υπάρχουν, όμως και παράγοντες που δεν μπορεί κανείς να υπολογίσει και ειδικά όταν δεν βλέπει το πρόβλημα του.

Εάν ο Ολυμπιακός μπορέσει να δει πως έφτασε σε αυτό τον αποκλεισμό χωρίς να ψάξει δικαιολογία και τρόπο για να βάλει τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι τότε θα αλλάξει την εικόνα του.