Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μάλμε

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μάλμε - Ρέιντζερς στα πλέι-οφ του Champions League εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Λουντογκόρετς.

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Μάλμε

Η Μάλμε του Γιον Νταλ Τόμασον, εκεί όπου παίζει ο Τσόλακ που γνωρίσαμε στον ΠΑΟΚ, έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή στους τίτλους, θέλει να παραμείνει στην κορυφή της Σουηδίας.

Έχει στη Σουηδία σε 13 αγώνες, έναν βαθμό από την πρώτη Τζουργκάρντεν, με 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες (31-16 τέρματα).

Ο Ανέλ Αχμέντοβιτς ξεχωρίζει από το ρόστερ. Ο 22χρονος Βόσνιος αμυντικός θεωρείται ως ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της ομάδας. Ο πολύπειρος Όλα Τοϊβόνεν, το όνομα του οποίου είχε παίξει στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού αρκετές φορές στο παρελθόν ξεχωρίζει, όπως και ο 31χρονος μέσος και αρχηγός Άντερς Κρίστιανσεν.

Ο Κροάτης Αντόνιο Τσόλακ, αγωνίζεται ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην Μάλμε, ο οποίος είναι και ο πρώτος σκόρερ με 7 τέρματα, με τον 23χρονο εξτρέμ, Βέλικο Μπιρμάντσεβιτς, να είναι ο δεύτερος με 6.

Το «Eleda Stadion» έχει χωρητικότητα 24148 θεατές, με τον Ολυμπιακό να το έχει επισκεφτεί ξανά πριν από 7 χρόνια για τους ομίλους του Champions League, χάνοντας με σκορ 2-0 σε ένα ματς που είχε τρομερά και δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία. Στο παιχνίδι του δεύτερο γύρου, οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει 4-2 και είχαν τερματίσει τρίτοι στον όμιλο.

Για να φτάσει στον 3ο προκριματικό γύρο, η Μάλμε απέκλεισε αρχικά τη Ρίγα με μία νίκη (1-0) και μία ισοπαλία (1-1), ενώ το ίδιο συνέβη και απέναντι στην Ελσίνκι (2-1, 2-2) δείχνοντας πως είναι μια ομάδα που έχει το εύκολο γκολ, αλλά δέχεται κιόλας.