Οι τραυματισμοί έβγαλαν... έτοιμους παίκτες στο Μπακού

Βγήκαν στον αφρό (και) στα επίσημα παιχνίδια οι Σουρλής και Μάρκοβιτς εξαιτίας των τραυματισμών που προέκυψαν στην προετοιμασία για τον επαναληπτικό στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι τραυματισμοί έβγαλαν... έτοιμους παίκτες στο Μπακού

Για «πονοκέφαλο» του Πέδρο Μαρτίνς ακούγαμε. Για έντονο προβληματισμό για τις απουσίες. Για αλχημείες στην ενδεκάδα. Ας είμαστε ειλικρινείς: Προφανώς και υπήρχε «πονοκέφαλος». Και αναπόφευκτα έπρεπε να γίνουν αλχημείες.

Δεν είναι και τόσο απλό να αναγκάζεσαι να παίξεις δίχως την τριάδα στα χαφ (Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκη) που έκανε περίπατο πέρσι στο πρωτάθλημα, δίχως έναν εκ των ηγετών της άμυνας (Παπασταθόπουλος), δίχως τον βασικό σου φορ (με μία προπόνηση πήγε ο Ελ Αραμπί στο Μπακού), με τον Παπέ Σισέ να «βαφτίζεται» αριστερό μπακ και χωρίς ακόμη πολύ κόσμο (Φορτούνη, Τικίνιο).

Ακόμα-ακόμα χρειάστηκε να παίξει με τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα... Αν ο Βατσλίκ δεν είχε το Euro 2020, θα ερχόταν στην Ελλάδα αρχές Ιουνίου. Οπότε, ο Τσέχος θα αγωνιζόταν και όχι ο Τζολάκης.

Μπορούμε να γράφουμε για ώρες σχετικά με το «βουνό» προβλημάτων που κλήθηκε να ανέβει ο Πέδρο Μαρτίνς. Και φυσικά τα κατάφερε στο τέλος. Όπως τα κατάφερε και στα νοκ άουτ καλοκαιρινά παιχνίδια της προηγούμενης τριετίας.

Δεν ξέρουμε αν έχει κάποιο μαγικό ραβδάκι. Κι εδώ που τα λέμε, ο Μαρτίνς δεν χρειαζόταν το ματς στο Αζερμπαϊτζάν για να δείξει αν είναι καλός προπονητής ή όχι. Το έχουν δείξει τα έργα του...

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι βρήκε τον τρόπο για να κατεβάσει έναν σοβαρό Ολυμπιακό που δεν τον θυμόμαστε τα τελευταία 30 χρόνια να έχει τόσες πολλές βαρβάτες απουσίες σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι (έντεκα στον αριθμό).

Οι τραυματισμοί λοιπόν έφεραν τον Σουρλή και τον Μάρκοβιτς στην ενδεκάδα. Δεν έχει νόημα να ξαναγράψουμε για τον Βαλμπουενά. Πλέον, δεν έχουμε τίποτε άλλο να γράψουμε για τον Γάλλο. Ούτε για τον Σεμέδο που ήταν απροσπέλαστος με την Νέφτσι.

Αξίζουν δύο λόγια οι Σουρλής και Μάρκοβιτς, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα παρακολουθούσαν το ματς από την εξέδρα. Και οι δύο απέδειξαν ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Το είχαν «φωνάξει» στα φιλικά, τώρα ήρθε και η σειρά των επίσημων αγώνων.

Ο Σουρλής με το απαιτούμενο αγωνιστικό θράσος και ο Μάρκοβιτς με την ηρεμία που βγάζει στο παιχνίδι του έδειξαν σε όλους μας/σας (όχι στον Μαρτίνς φυσικά που τους ζει καθημερινά), ότι έχουν όλα τα φόντα για να τους βλέπουμε από τώρα και στο εξής πιο συχνά.

Η Νέφτσι δεν είναι καμιά σπουδαία ομάδα, αλλά με τόσες απουσίες και με ένα τραγικό τερέν, θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά. Ας είναι καλά ο Σουρλής, ο Μάρκοβιτς, ο αριστερός μπακ Σισέ και οι «παλιοσειρές» που έκαναν το καθήκον τους. Κυρίως όμως στεκόμαστε σε Σουρλή και Μάρκοβιτς γιατί είναι ουσιαστικά η πρώτη τους χρονιά που επιστρατεύονται σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια. Και πέρασαν τις εξετάσεις με άριστα. Σύντομα θα τους ξαναδούμε!