Βαθμολογία ΟΥΕΦΑ: Άλλοι 250 βαθμοί από τον Ολυμπιακό (Η λίστα)

Η δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί της Νέφτσι Μπακού  πρόσφερε 250 βαθμούς στην Ελλάδα και ο πρωταθλητής έχει τουλάχιστον άλλα δέκα ματς στην Ευρώπη για να αυξήσει κι άλλο τη συγκομιδή του, αλλά και της χώρας στο ranking της UEFA.

 

Βαθμολογία ΟΥΕΦΑ: Άλλοι 250 βαθμοί από τον Ολυμπιακό (Η λίστα)

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι 19η στην κατάταξη της UEFA, έχοντας φτάσει πλέον τους 20.700 βαθμούς. Ο μεγάλος στόχος, είναι η 15η θέση (όπου ανέβηκε η Ελβετία με 22.550 βαθμούς, ξεπερνώντας την Κύπρο), προκειμένου να ξαναγίνουν πέντε οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και δύο στα προκριματικά του Champions League (από το 2022/23).

Γι αυτό πρέπει να προκριθούν την Πέμπτη ΑΕΚ και Άρης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League και μαζί με τον ΠΑΟΚ να φτάσουν τουλάχιστον δύο στους ομίλους.


Κάθε νίκη δίνει 1.000 βαθμούς στη χώρα (οι οποίοι διαιρούνται με τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν) και κάθε ισοπαλία 500 βαθμούς. Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στις διοργανώσεις ούτε φυσικά διαχωρισμός στις προκριματικές φάσεις (είτε είναι 1ος προκριματικός γύρος, είτε play off). Οπότε κάθε νίκη των ελληνικών ομάδων θα δίνει στη χώρα μας 250 βαθμούς και κάθε ισοπαλία 125 βαθμούς.