Ποιος Ολυμπιακός στο Conference League; Ας μπουν εκεί οι άλλοι...

Ο μέτρ των καλοκαιρινών προκρίσεων Πέδρο Μαρτίνς έκανε το «7 στα 7» με τον Ολυμπιακό και συνεχίζει. Τώρα μόνο Λουντογκόρετς και ίδια σοβαρότητα. Αστειότητα είναι ότι εξασφάλισε το...Conference. 

Ποιος Ολυμπιακός στο Conference League; Ας μπουν εκεί οι άλλοι...

Την άποψή μου για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού στο Μπακού, εκεί όπου δεν είχε πάει μια ενδεκάδα, όπου λυσσομανούσε ο άνεμος, έπεφταν τα ελενίτ και το γήπεδο δεν είχε παντού χορτάρι,. την έγραψα λίγες ώρες πριν από το ματς. Η πρόκριση επί της Νέφτσι ήταν 100% στο χέρι του Ολυμπιακού. Είχε πάει εκεί η... άλλη ενδεκάδα από ένα ρόστερ που αποδεδειγμένα έχει βάθος και ενισχύεται κι άλλο. Ο Ολυμπιακός είχε φάει δύο γκολ όλα κι όλα σε τρία χρόνια προκριματικών εκτός έδρας, θα δεχόταν δύο από τη Νέφτσι; Και δεν θα έβαζε;

Είχε σασπένς αυτή η ιστορία με τις απίστευτες σε αριθμό απουσίες, αλλά μέχρι ένα σημείο. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να χάσει το «7 στα 7» των προκρίσεων με τον Ολυμπιακό και έκανε τη διαχείριση που χρειαζόταν. Με εξυπνάδα για την αμυντική ασφάλεια, αλλά και χωρίς να κόψει τα φτερά της ομάδας στην επίθεση, από τη στιγμή που ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο ούτως ή άλλως.

Για τον Ολυμπιακό υπάρχει συνέχεια. Μες την ίδια σοβαρότητα και με το ίδιο πάθος θα πρέπει τώρα να αποκλείσει την Λουντογκόρετς, σε παιχνίδια που λογικά τα προβλήματα απουσιών δεν θα είναι τόσα, ενώ έρχονται κι άλλοι παίκτες στο ρόστερ. Και να κοιτάξει αμέσως μετά τα play off του Champions League. Γιατί για τον Ολυμπιακό αυτός είναι ο στόχος και όχι το πρώτο πράγμα που θυμήθηκαν κάποιοι να πουν αμέσως μετά από μια τέτοια πρόκριση ειδικών συνθηκών, ότι δηλαδή εξασφαλίστηκε η παρουσία στους ομίλους της Ευρώπης ακόμη κι αν χάσει τα άλλα ματς των προκριματικών. Δεν θα χάσει καμία πρόκριση ο Μαρτίνς και δεν θα παίξει... σίγουρα και εξασφαλισμένα σε κανένα Conference League ο Ολυμπιακός. Εκεί θα παίξουν αν μπορέσουν (και μακάρι) οι άλλοι.

Πρώτα η Λουντογκόρετς που έχει 40 εκατομμύρια αξία παικτών, καμμιά εικοσαριά ξένους και εμπειρία από Ευρώπη. Και μετά θα δούμε. Ο Ερυθρός Αστέρας, ίσως, του παλιόφιλου Κατάι που έβαλε δυο γκολ στην Αλμάτι. Ή ο... Τζέραρντ με την Ρέιντζερς, η Γιουνγκ Μπόις ή η Κλουζ, η Μπρόντμπι. Θα δούμε.

Ας μείνουμε προς το παρόν ότι αυτή η πρόκριση δεν χανόταν ούτε αν χρειαζόταν να μπουν να παίξουν ο ίδιος ο Μαρτίνς, ο Καρεμπέ ή ο Τοροσίδης που πήρε και κίτρινη στον πάγκο. Καλά κάθονται όλοι αυτοί στον πάγκο του Ολυμπιακού και βρίσκουν τρόπους να λύνονται προβλήματα που θα έκαναν άλλους να σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Αυτοί οι άλλοι (που μπορεί και να περίμεναν πιο πολύ κι από τους... Αζέρους ότι ο Ολυμπιακός θα λύγιζε από τις απουσίες) ας κοιτάξουν να σηκώσουν λίγο ψηλότερα και εκείνοι τη βαθμολογία της χώρας κάνοντας επιτέλους κανένα αποτέλεσμα και καμία πρόκριση σε όμιλο. Ας είναι και του Conference. Μακάρι...