Ολυμπιακός: Πότε παίζει με τη Λουντογκόρετς, πότε μαθαίνει αντίπαλο και πώς έχει σίγουρη την Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντι του τη Λουντογκόρετς στον γ' προκριματικό γύρο. Πότε και τι ώρα θα γίνουν τα δύο ματς και πότε θα γίνει κλήρωση των play off. «Κλείδωσε» την Ευρώπη η ομάδα του Πειραιά.

Ολυμπιακός: Πότε παίζει με τη Λουντογκόρετς, πότε μαθαίνει αντίπαλο και πώς έχει σίγουρη την Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός πέρασε το εμπόδιο της Νέφτσι Μπακού νικώντας την και στο Αζερμπαϊτζάν και συνεχίζει την πορεία του προς τους ομίλους του Champions League, που είναι και ο μεγάλος του στόχος.

Για την ομάδα του Πειραιά ήταν πολύ σημαντική η διαδικασία με τους Αζέρους, διότι με αυτή την πρόκριση ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει πλέον την ευρωπαϊκή του παρουσία μέχρι τον Δεκέμβριο. Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μία σειρά. Ο Ολυμπιακός στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League θα βρει απέναντι του τη Λουντογκόρετς με το πρώτο ματς να γίνεται στις 3 Αυγούστου (22:00) στο Καραϊσκάκη και τη ρεβάνς στις 10 Αυγούστου στη Βουλγαρία (21:00).

Πριν καν παίξει με τη Λουντογκόρετς, όμως, θα μάθει τον αντίπαλο του στα play off του Champions League. Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση και ο Ολυμπιακός θα ξέρει από ποιο ζευγάρι θα προκύψει ο αντίπαλος του.

Το σημαντικό, όμως, είναι ότι οι Πειραιώτες μέχρι τον Δεκέμβριο θα παίζουν σίγουρα στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα εάν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί από τη Λουντογκόρετς θα συνεχίσει στα play off του Europa League και αν δεν τα καταφέρει ούτε εκεί θα μπει στους ομίλους του Conference League. Φυσικά ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αλλά είναι σημαντικό για την ομάδα να ξέρει ότι έχει σίγουρη την ευρωπαϊκή της παρουσία.

Στο μεταξύ υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού για τα play off του Champions League είναι:

Νικητής ζευγαριού Κλουζ (Ρουμανία) – Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)

Νικητής ζευγαριού Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) – Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία)

Νικητής ζευγαριού Μάλμε (Σουηδία) – Ρέιντζερς (Σκωτία)

Μπρόντμπι (Δανία)