Λουντογκόρετς - Μούρα 3-1: Ποια είναι η βουλγάρικη ομάδα, αντίπαλος του Ολυμπιακού (highlights)

Η Λουντογκόρετς νίκησε με 3-1 τη Μούρα και πέρασε στην επόμενη φάση - Οι Βούλγαροι είναι ο επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού. 

Λουντογκόρετς - Μούρα 3-1: Ποια είναι η βουλγάρικη ομάδα, αντίπαλος του Ολυμπιακού (highlights)

Στην τρίτη προκριματική φάση του Champions League πέρασε η Λουντογκόρετς, η οποία και θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού! Οι Βούλγαροι επικράτησαν με 3-1 κόντρα στη Μούρα και πήραν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Η Λουντογκόρετς προηγήθηκε νωρίς (4') με τον Πιέρο Σωτηρίου, αλλά ο Χόρβατ (64') έφερε το σκορ στα ίσα (1-1). Με τον πρώτο αγώνα να έχει λήξει 0-0, οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πρώτο λόγο.

Στα τελευταία 10 λεπτά, όμως, οι Βούλγαροι αντέδρασαν. Βρήκαν δίχτυα με τον Μανού στο 82', ενώ στο 90' ο Καουλί (3-1) «σφράγισε» τη νίκη για τους γηπεδουχους.

Ολυμπιακός - Λουντογκόρετς: Οι ημερομηνίες των αγώνων

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ

Η Λουντογκόρετς είναι η απόλυτη κυρίαρχος στη Βουλγαρία μετρώντας δέκα σερί πρωταθλήματα! Ιδρύθηκε το 1991 αλλά την τελευταία δεκαετία δεν έχει αντίπαλο! Έχει έδρα στην πόλη Ραζγκράντ, το γήπεδο Λουντογκόρετς Αρένα 8.808 θέσεων.

Οι «αετοί» κυριαρχούν την τελευταία δεκαετία έχοντας κατακτήσει δέκα σερί πρωταθλήματα στη Βουλγαρία. Παράλληλα μετράνε δύο Κύπελλλα Βουλγαρίας σε αυτή τη δεκαετία αλλά και πέντε Σούπερ Καπ!

Μάλιστα το τελευταίο το κατέκτησε το Σάββατο (17/7) συντρίβοντας με 4-0 την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Στον β’ προκριματικό γύρο απέκλεισε τη Μούρα από τη Σλοβενία, αφού στον α’ γύρο απέκλεισε τη Σαχτιόρ Σαλιχόρσκ (Λευκορωσία) με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (1-0). Στην ομάδα παίζουν και δύο επιθετικοί που στο παρελθόν έχουν ακουστεί για τον Ολυμπιακό. Ο Κύπριος Πιέρος Σωτηρίου και ο Βούλγαρος Κίριλ Ντεσπόντοφ.

Στην Ευρώπη, δυο φορές έχει φτάσει στη φάση των ομίλων του Champions League (2015, 2017) αλλά δεν έχει περάσει στην επόμενη φάση. Στο Europa League, το 2014 έφτασε στους «16», τρεις φορές (2017, 2018, 2020) ήταν στους «32» του θεσμού και δύο (2019, 2021) μετείχε στους ομίλους της διοργάνωσης.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο σύλλογος όταν ιδρύθηκε λεγόταν Λουντογκόριε και το 2002 μετονομάστηκε σε «Ραζγκράντ 2000». Από το 2010 και μετά η ονομασία της ομάδας είναι Λουντογκόρετς 1945.