Νέφτσι - Ολυμπιακός: Η «αχίλλειος πτέρνα» των Αζέρων και η ετοιμότητα του Ελ Αραμπί

ΜΠΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Η Νέφτσι Μπακού έχει μία τεράστια αδυναμία στα μετόπισθεν και πρέπει να την εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός στο Αζερμπαϊτζάν (28/7, 20.00). Ποιος ο βαθμός ετοιμότητας του Ελ Αραμπί.

Νέφτσι - Ολυμπιακός: Η «αχίλλειος πτέρνα» των Αζέρων και η ετοιμότητα του Ελ Αραμπί

Κι ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς προσπαθεί να βρει λύσεις για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την μεσοαμυντική γραμμή του Ολυμπιακού στον επαναληπτικό με την Νέφτσι στο Μπακού (28/7, 20.00), βλέπει την ίδια στιγμή τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να δηλώνει βροντερό «παρών».

Ναι μεν έχασε κάποιες προπονήσεις λόγω της περιπέτειάς του με τον κορονοϊό, αλλά επειδή πέρασε τον Covid-19 με πολύ ήπια συμπτώματα, δεν έχει εξασθενήσει καθόλου ο οργανισμός του. Για αυτό το λόγο άλλωστε συνήλθε σε χρόνο - ρεκόρ.

Ο Μαροκινός είναι έτοιμος -αν του ζητήσει ο Μαρτίνς- να ξεκινήσει. Είναι έτοιμος να ανταποκριθεί από το πρώτο λεπτό και να ασκήσει την πίεση που δεν άσκησε για παράδειγμα ο Χασάν στο πρώτο παιχνίδι του Φαλήρου.

Βέβαια, ο Αιγύπτιος δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα έπρεπε, αλλά δεν έχει την ικανότητα να δημιουργεί φάσεις από το πουθενά όπως ο Ελ Αραμπί. Μην ξεχνάμε ότι τον τελευταίο καιρό ο Μαροκινός φορ έχει εξελιχθεί και σε έναν από τους καλύτερους δημιουργούς με ασίστ «πάρε-βάλε».

Ο Μαρτίνς θα τον τσεκάρει ξανά τον Ελ Αραμπί λίγο πριν φύγει η αποστολή για το γήπεδο, αλλά έχει σοβαρές πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι ένας από την τριάδα των στόπερ της Νέφτσι δεν πατάει καλά στα πόδια του από το ξεκίνημα της σεζόν. Ο λόγος για τον Μαμαντού Εμποτζί. Ο Σενεγαλέζος στόπερ είναι αρκετά επιπόλαιος και επιρρεπής σε λάθη όταν νιώθει ότι βρίσκεται σε καθεστώς πίεσης. Τον έχουν βάλει στο «σημάδι» ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του. Πλέον, το... μπαλάκι πέφτει στους επιθετικούς του Ολυμπιακού.