Νέφτσι - Ολυμπιακός: Τα «mind games» των Αζέρων και το πρώτο κρίσιμο τέταρτο

ΜΠΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Τα... κολπάκια μυαλού της Νέφτσι Μπακού και ο Ολυμπιακός που μπορεί να της κόψει τον βήχα στο πρώτο τέταρτο στην αποψινή ρεβάνς του Αζερμπαϊτζάν (28/7, 20.00).

Νέφτσι - Ολυμπιακός: Τα «mind games» των Αζέρων και το πρώτο κρίσιμο τέταρτο

Ο Ολυμπιακός έχει ιερό καθήκον να πάρει απόψε (28/7, 20.00) την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League. Έχει αρκετές οι απουσίες, αλλά και βάθος στο ρόστερ. Η Νέφτσι Μπακού έχει ως «όπλο» την καλοστημένη άμυνά της και τον κακό αγωνιστικό χώρο.

Ο Ολυμπιακός την εμπειρία, την ποιότητα και το γεγονός ότι σε νοκ άουτ ματς επί εποχής Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει ηττηθεί ποτέ. Αφήστε δε που για να αποκλειστεί, θα πρέπει να δεχτεί δύο τέρματα (δίχως να βάλει κανένα). Η τελευταία φορά που οι Πειραιώτες δέχτηκαν πάνω από ένα γκολ σε νοκ άουτ καλοκαιρινό παιχνίδι ήταν πριν από 13 χρόνια στην Λάρνακα από την Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια (0-3).

Η Νέφτσι Μπακού από την πλευρά της έχει κάθε δικαίωμα να το πιστεύει. Έχει αναγάγει την αποψινή ρεβάνς ως μία ιστορική ευκαιρία για να πάρει την πρόκριση, βάσει των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

Διέκρινες από τον τρόπο που αντιμετώπιζαν το ματς και από τα «mind games» του προπονητή της, Σαμίρ Αμπάσοφ, ότι θέλουν πρωτίστως να σπάσουν τα νεύρα των Πειραιωτών,

«Μην ανησυχείτε εσείς οι Έλληνες. Στο ίδιο γήπεδο θα παίξουν η Νέφτσι και ο Ολυμπιακός», είπε ο 43χρονος Αζέρος τεχνικός.

Ο δε Πέδρο Μαρτίνς είναι ήρεμος. Στην προσπάθειά του να βρει λύσεις στις απουσίες που έχουν προκύψει, δεν δείχνει να τον έχει πιάσει πανικός. Περιμένει απ’ όλους να παίξουν και για τους απόντες. Όσο για το κομμάτι της τακτικής. Η Νέφτσι Μπακού στα δύο ματς με την Ντιναμό Τιφλίδας αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στα πρώτα 10-15 λεπτά, αλλά οι Γεωργιανοί δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Αντιθέτως, σε μία αντεπίθεση από το πουθενά βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα οι Αζέροι στο πρώτο ματς της Τιφλίδας.

Στο δε Καραϊσκάκη εμφανίστηκε μία διαφορετική Νέφτσι που μπήκε δυνατά στο πρώτο τέταρτο και το ίδιο θα επιδιώξει να πράξει και στο Μπακού. Εκεί είναι λοιπόν το «κλειδί». Να καταφέρει ο Ολυμπιακός στα πρώτα 15 λεπτά να κόψει τον βήχα στους πρωταθλητές Αζερμπαϊτζάν. Να τους δώσει να καταλάβουν ότι οι απουσίες έχουν «ατσαλώσει» τους «ερυθρόλευκους» και πώς δεν ήρθαν στο Αζερμπαϊτζάν για να υπερασπιστούν το 1-0 του πρώτου αγώνα, αλλά για να κερδίσουν...

Η διαφορά σε σχέση με το πρώτο ματς είναι ότι η Νέφτσι δεν είχε τίποτα να χάσει στο Καραϊσκάκη και έπαιξε δίχως άγχος. Στον επαναληπτικό όμως ο κόσμος της έχει απαιτήσεις. Πιστεύει ότι το 1-0 μπορεί να ανατραπεί. Για να δούμε πώς θα διαχειριστούν οι Αζέροι την πίεση των οπαδών τους...