Ολυμπιακός: Καμία πρόκριση δεν έρχεται εύκολα

Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη με τη Νέφτσι θέλει να τελειώσει τη δουλειά που ξεκίνησε στο Καραϊσκάκη. Η ιστορία στα προκριματικά έχει διδάξει ότι όλες οι προκρίσεις έρχονται με "μάχη".

Ολυμπιακός: Καμία πρόκριση δεν έρχεται εύκολα

Τα προκριματικά πάντα κρύβουν παγίδες για όλους. Πολλές φορές έχουμε δει μεγάλα ονόματα να την πατάνε σε αυτή την άχαρα διαδικασία του καλοκαιριού. Ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του έχει καταφέρει αυτά τα χρόνια να πάρει προκρίσεις σε ομίλους και να έχει σημαντικές επιτυχίες.

Βέβαια υπάρχουν και προκρίσεις που δεν ήρθαν καθόλου εύκολα όσο κι αν αυτό έχει ξεχαστεί. Το καλοκαίρι του 2018 δεν είχε κανένα θέμα με τη Λουκέρνη και πήγε εύκολα στα play off του Europa League. Εκεί αν και νίκησε στο πρώτο ματς τη Μπέρνλι με 3-1, στη ρεβάνς τα… χρειάστηκε. Βρέθηκε πίσω στο σκορ και οι Άγγλοι δημιούργησαν ευκαιρίες μέχρι που ήρθε εκείνο το πέναλτι του Ποντένσε να τελειώσει την ιστορία.

Το καλοκαίρι του 2019 ο Ολυμπιακός περνάει σχετικά άνετα τη Βικτόρια Πλζεν. Βέβαια στο πρώτο ματς που έμεινε στο 0-0 οι Τσέχοι είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν, με τους Πειραιώτες να δείχνουν ανέτοιμοι και τελικά να μη χάνουν. Στη ρεβάνς νίκησαν με 4-0 τους Τσέχους και πέρασαν. Στη συνέχεια ήρθε η Μπασακσεχίρ με τον Ολυμπιακό να τη νικάει 1-0 στην Πόλη και στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη οι Τούρκοι να το παλεύουν το ματς. Η ιστορία τότε είχε τελειώσει οριστικά με ένα γκολ του Σεμέδο στο 55' και τελικά η ομάδα του Πειραιά νίκησε 2-0 με πέναλτι του Βαλμπουενά.

Όσοι θυμούνται τα ματς με την Κράσνονταρ θα θυμούνται ότι δεν ήταν και τόσο εύκολη η πρόκριση όσο δείχνει το 4-0 του πρώτου ματς. Μέχρι το 78' το σκορ ήταν 1-0 με τους Ρώσους να έχουν απειλήσει. Εκεί έκανε το 2-0 ο Ραντζέλοβιτς, ο ίδιος στο 86' έκανε το 3-0 και στο 89' ο Ποντένσε το 4-0. Και στη ρεβάνς η Κράσνονταρ ξεκίνησε το ματς με γκολ, αλλά δέχτηκε το 1-1 στο επόμενο λεπτό και τελικά ο Ολυμπιακός τη νίκησε με 2-1. Και τέλος τα περσινά ματς με την Ομόνοια. Το 2-0 στο Φάληρο διαμορφώθηκε με πέναλτι του Βαλμπουενά στο 69' και ένα υπέροχο τέρμα από τον Ελ Αραμπί στο 90+2. Αυτό το γκολ του Μαροκινού άλλαξε την ιστορία της πρόκρισης. Στη ρεβάνς στην Κύπρο, πάντως η Ομόνοια και το πάλεψε και ευκαιρίες είχε, αλλά έμεινε το 0-0.

Που θέλουμε να καταλήξουμε; Ότι τέτοια εποχή καμία πρόκριση δεν έρχεται εύκολα, αλλά θέλει ιδρώτα. Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια τα έχει καταφέρει γιατί μέσα στο καλοκαίρι πάλεψε πολύ και δικαιώθηκε. Τώρα οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και γι' αυτό το ματς στο Μπακού θέλει την ίδια επιμονή, υπομονή και τακτική για να πάρει την πρόκριση.