Ολυμπιακός: Πότε έχουν παίξει ξανά μαζί Κούντε και Σουρλής

Η συνύπαρξη των Κούντε και Σουρλή στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και το ματς με τη Νέφτσι που έρχεται.

Ολυμπιακός: Πότε έχουν παίξει ξανά μαζί Κούντε και Σουρλής

Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως η κατάσταση στον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολη. Η ομάδα του Πειραιά έχει περάσει μία εβδομάδα τρομερά δύσκολη με τα προβλήματα να "σκάνε" το ένα μετά το άλλο. Ο Πέδρο Μαρτίνς ίσως κάποια στιγμή να γράψει βιβλίο για όσα ζει αυτές τις ημέρες στον Ρέντη.

Το σενάριο θυμίζει ταινία τρόμου για τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι ψάχνουν το καλό τέλος σε όλο αυτό. Αυτό δεν είναι άλλο από την πρόκριση επί της Νέφτσι. Η ομάδα του Πειραιά έχει πάρει ένα προβάδισμα με το 1-0 που επικράτησε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θα κληθεί να παίξει σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο και με αρκετές απώλειες βασικών ποδοσφαιριστών

Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός στα χαφ του θα έχει Σουρλή και Κούντε εκτός αν ετοιμάζει κάτι άλλο ο Μαρτίνς. Αυτοί οι δύο θα παίξουν εφόσον είναι εκτός Καμαρά, Εμβιλά και Μπουχαλάκης.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είθισται να ακούγεται η ατάκα "ούτε σε προπόνηση δεν έχουν παίξει μαζί". Σουρλής και Κούντε έχουν συνυπάρξει στο ίδιο σχήμα σε φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας στην Αυστρία. Στο ματς με την Κράσνονταρ ο Έλληνας χαφ μπήκε στο 46' και ο Κούντε στο 75'. Στο 79' ο Σουρλής χρίστηκε σκόρερ σε μία φάση στην οποία συμμετέχει ο Καμερουνέζος χαφ. Τότε συνυπήρξαν για οκτώ λεπτά, διότι στο 83' ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι λόγω της βροχής.

Μαζί έπαιξαν και στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας που ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1. Βασικοί είχαν ξεκινήσει και οι δύο με τον Κούντε, ωστόσο να αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ, επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρό δείγμα.

Βασικοί έπαιξαν και στο τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους με αντίπαλο την Κραϊόβα. Τότε ο Σουρλής είχε βγάλει όλο το παιχνίδι και ο Καμερουνέζος είχε γίνει αλλαγή στο 55'. Στο πρώτο μέρος είχαν αρκετά καλή συνεργασία. Από ένα κλέψιμο του Σουρλή και δική του πάσα προς τον Κούντε εκείνος βγήκε τετ α τετ στο 15' με τον αντίπαλο πορτιέρε, αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ. Ο Κούντε δημιούργησε μία ωραία φάση για τον Βαλμπουενά που σούταρε λίγο άουτ. Γενικά σε εκείνο το ματς δεν τα είχαν πάει άσχημα με τον Σουρλή να τρέχει ακατάπαυστα και τον Καμερουνέζο να παίζει πιο μπροστά στη μεσαία γραμμή.

Τώρα θα συνυπάρξουν στην ενδεκάδα του αγώνα με τη Νέφτσι. Ο Ολυμπιακός περιμένει να πάρει τα τρεξίματα του Σουρλή και την ποιότητα του Κούντε. Φυσικά θα είναι ένα θέμα το πόσο θα αντέξει ο Καμερουνέζος και η χημεία που θα βγάλουν σε ένα τέτοιο ματς, διότι άλλο τα φιλικά.