Νέφτσι - Ολυμπιακός: Με Λαβάλ πάνω σε Ανδρούτσο και τριάδα στην άμυνα οι Αζέροι

Δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική η Νέφτσι Μπακού στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό στο Αζερμπαϊτζάν (28/7, 20.00). Πάλι «σημαδεύει» την πλευρά του Ανδρούτσου και θα παίξει με τριάδα στην άμυνα.

Νέφτσι - Ολυμπιακός: Με Λαβάλ πάνω σε Ανδρούτσο και τριάδα στην άμυνα οι Αζέροι

Δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει φιλοσοφία η Νέφτσι Μπακού στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό την προσεχή Τετάρτη στην «Bakcell Arena» (28/7, 20.00). Ο τεχνικός Σαμίρ Αμπάσοφ θα πάει με την ίδια τακτική. Με την τακτική που ακολούθησε και στο Καραϊσκάκη και έως έναν βαθμό τού βγήκε, ασχέτως αν δεν βρήκε δίχτυα.

Το θέμα είναι πως παρότι η Νέφτσι κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, βρήκε τις αντοχές, τις δυνάμεις και κατ’ επέκταση τους χώρους που της άφησε ο Ολυμπιακός, και λίγο έλειψε να παραβιάσει την εστία του Κωνσταντίνου Τζολάκη.

Κάπως έτσι λοιπόν θα παραταχθεί και στο Αζερμπαϊτζάν. Με τριάδα στην άμυνα και με το δημιουργικό της παιχνίδι να γίνεται περισσότερο από την αριστερή πλευρά, από την πτέρυγα όπου θα κινείται ο Λαβάλ και ο οποίος θα βρίσκει απέναντί του τον Θανάση Ανδρούτσο.

Σε γενικές γραμμές στο Αζερμπαϊτζάν πιστεύουν στην έκπληξη. Πιστεύουν ότι έχοντας ως «όπλο» και το γήπεδό τους και έχοντας συνηθίσει να παίζουν σε... τσουλήθρα εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα και να πανηγυρίσουν στο τέλος την πρόκριση.

Εκτιμούν επίσης ότι το άγχος θα το έχει ο Ολυμπιακός και αυτό ίσως να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Αντιθέτως, η Νέφτσι βγάζει μία εικόνα ότι θα κατέβει για να διασκεδάσει το παιχνίδι δίχως στρες και πίεση για την πρόκριση, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την ίδια στο τέλος της ημέρας.

Αυτά λοιπόν υποστηρίζουν στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν και μένει να φανεί η αντίδραση του Ολυμπιακού το βράδυ της Τετάρτης (28/7, 20.00).

Βέβαια υπάρχει μία λεπτομέρεια σε όλα όσα αναφέρουν οι Αζέροι: Θα παίξει ο... Ανδρούτσος; Βλέπετε, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Λαλά σκέφτεται ο Μαρτίνς.