Περιμένοντας την «πολυτέλεια» του Σεμέδο

Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπήκε φουριόζος στα προκριματικά του Champions League κόντρα στην Νέφτσι Μπακού. Αν ανέβει ο Πορτογάλος, ανεβαίνει μαζί του κι όλη η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Περιμένοντας την «πολυτέλεια» του Σεμέδο

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια στην περίπτωση του Ρούμπεν Σεμέδο. Αν είναι ο εαυτός του στα παιχνίδια, τότε φαίνεται ξεκάθαρα ότι αποτελεί πολυτέλεια για το φτωχό ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν είναι χαλαρός, τότε μπορεί να φαίνεται στο γήπεδο λες και πατάει... μπανανόφλουδες.

Θα είναι ψέμα να πούμε ότι ο Σεμέδο «πετούσε» στα φιλικά ή έβγαλε... μάτια στο ματς με την Νέφτσι.

Στο φιλικό με τον Άρη ήταν «κέρβερος» σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά δεν απέφυγε τα αβίαστα λάθη. Σε γενικές γραμμές όμως κόντρα στους Θεσσαλονικείς έδειχνε να αφήνει πίσω του το κατώτερο των προσδοκιών πρόσωπο που είχε παρουσιάσει στα φιλικά της Αυστρίας.

Στο δε παιχνίδι με την Νέφτσι, ο προπονητής των Αζέρων ήταν ξεκάθαρο ότι είχε βάλει στο «σημάδι» τη δεξιά πλευρά της άμυνας: Τον Ανδρούτσο και τον Σεμέδο δηλαδή. Ήταν ολοφάνερο ότι έχοντας ως «όπλο» τον Λαβάλ που επιθετικά ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, ήθελε να προκαλέσει μπελάδες στον Ολυμπιακό από εκείνη την πλευρά.

Έως έναν βαθμό το κατάφερε ο Λαβάλ, γιατί με τις προσωπικές του ενέργειες πήγε να προκαλέσει προβλήματα. Τα χαλούσε όμως στην τελική απόφαση. Η ουσία όμως δεν είναι τι θα κάνει ο αριστερός εξτρέμ της Νέφτσι, αλλά τι θα κάνουν οι Ανδρούτσος και Σεμέδο, μιας και σίγουρα την ίδια συνταγή θα ακολουθήσουν οι Αζέροι και στον επαναληπτικό του Μπακού.

Κι αν ο Ανδρούτσος ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε να ανταποκρίνεται έως έναν βαθμό στην αποστολή που του ανέθεσε ο Μαρτίνς, δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Σεμέδο ήταν όσο... επιθετικός αμυντικά χρειαζόταν σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Αν ο Πορτογάλος είναι στα καλά του, τότε μπορεί να καταπιεί οποιονδήποτε αντίπαλο και οι επιθετικοί της Νέφτσι θα αποτελέσουν έρμαιο στις ορέξεις του. Το θέμα είναι να είναι ο εαυτός του.

Και για να είμαστε ειλικρινείς, ο Ολυμπιακός θέλει τον καλό Σεμέδο στην «τσουλήθρα» της «Bakcell Arena», γιατί η Νέφτσι είναι μαθημένη να στέκονται όρθιοι οι παίκτες της σε ένα χορτάρι που είναι γλιστερό σε πολλά σημεία του. Το θέμα είναι να προσαρμοστούν στις γηπεδικές συνθήκες το συντομότερο δυνατόν οι «ερυθρόλευκοι»...