Αγχώθηκε, προβλημάτισε, αλλά νίκησε

Αν θέλει κάποιος να δει καλύτερα το Ολυμπιακός - Νέφτσι, εύκολα θα διαπιστώσει ότι είδε ένα παιχνίδι-καρμπόν με το φιλικό κόντρα στον Άρη.

Αγχώθηκε, προβλημάτισε, αλλά νίκησε

Η δουλειά έγινε για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τη Νέφτσι και αυτό μένει από την αναμέτρηση με τους Αζέρους. Βέβαια, αν θέλει κάποιος να δει καλύτερα το ματς και σε μεγαλύτερο βάθος, εύκολα θα διαπιστώσει ότι είδε ένα παιχνίδι-καρμπόν με το φιλικό κόντρα στον Άρη. Θα δεχτούμε τις όποιες δικαιολογίες για τις απουσίες βασικών, αλλά μέχρις εκεί. Είναι τέτοια η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, που οι Πειραιώτες έπρεπε να έχουν τελειώσει την πρόκριση από χθες το βράδυ. Δεν έγινε όμως και αυτό δεν οφείλεται μόνο στις απουσίες.

Η ομάδα του Πειραιά σε όλη τη διαδικασία των φιλικών, με αποκορύφωμα την πρόβα τζενεράλε με τον Άρη, έδειξε ότι έχει θέμα και σοβαρές ελλείψεις. Της λείπει ο ποδοσφαιριστής που θα κυκλοφορήσει την μπάλα και το σημαντικότερο είναι πως δεν έχει βρει ισορροπία στην αμυντική διάταξη. Ο Ολυμπιακός δέχεται με ευκολία φάσεις και στέκεται τυχερός που η εστία του δεν παραβιάζεται. Με τον Άρη τον έσωσαν τα δοκάρια, με τη Νέφτσι πότε η αστοχία των Αζέρων και πότε ο Τζολάκης.

Οι Πειραιώτες κράτησαν το μηδέν στα μετόπισθεν και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με ένα γκολ-ποίημα του Μαντί Καμαρά. Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός τέτοια εποχή έχει κάνει ξανά άσχημο ματς στα προκριματικά. Το είχε κάνει στο Πλζεν σε εκείνο το 0-0 που από τύχη δεν είχε γνωρίσει την ήττα. Το θέμα τώρα είναι να μπορέσει να δουλέψει για να αλλάξει την εικόνα του, διότι το πρόβλημα είναι γνωστό και δεδομένο. Πρόβλημα στην ανάπτυξη και στη σωστή αμυντική λειτουργία. Όποιος δεν το είδε στο ματς με τον Άρη εθελοτυφλούσε και φυσικά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό κόντρα στους Αζέρους. Δεν περιμέναμε να μπει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο και να… κεντάει. Αυτήν την εποχή δεν μπορεί να το κάνει, δεν είναι εύκολο να συμβεί, αλλά από την άλλη δεν μπορεί και να του κάνει με τέτοια άνεση φάσεις η Νέφτσι.

Και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, οι Πειραιώτες για όγδοο παιχνίδι μέσα στο καλοκαίρι έπαιξαν με διαφορετική ενδεκάδα και το θέμα είναι ότι τα πάντα είναι ανοιχτά στη ρεβάνς. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, ειδικά αν αναλογιστούμε τις απουσίες που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Πέδρο Μαρτίνς. Εμβιλά και Καμαρά λείπουν σίγουρα, για τον Μπουχαλάκη θα περιμένουμε τις εξετάσεις και ο Ολυμπιακός πάει αποδεκατισμένος στη μεσαία γραμμή, ενώ προσθέστε και τον Ελ Αραμπί που η απουσία του φάνηκε πολύ στο χθεσινό ματς.

Τουλάχιστον έγινε το πρώτο βήμα για την πρόκριση, αλλά η ομάδα του Πειραιά φωνάζει ότι θέλει έναν εξτρέμ που να της αλλάξει την εικόνα και ένα δεξί μπακ που να την ανεβάσει κι άλλο!