Ολυμπιακός: «Μάγος» Μαρτίνς τον οδηγεί...

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, υποχρεώθηκε για ακόμη μια φορά να κάνει... μαγικά και να βγάλει λαγούς από το καπέλο του.

Ολυμπιακός: «Μάγος» Μαρτίνς τον οδηγεί...

Εάν κάποιος έλεγε στις αρχές του καλοκαιριού πως ο Ολυμπιακός στο πρώτο του επίσημο ευρωπαϊκό ματς για τη σεζόν 2021-22 θα είχε κάποια στιγμή του αγώνα μαζί στην ενδεκάδα τούς Τζολάκη, Μάρκοβιτς, Σουρλή και θα έβαζε τις βάσεις για να βρεθεί στον επόμενο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα τον περνούσαν για «τρελό». Κι όμως είναι αλήθεια.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, υποχρεώθηκε για ακόμη μια φορά να κάνει... μαγικά και να βγάλει λαγούς από το καπέλο του! Πάρα πολλά τα προβλήματα για τον πρωταθλητή πριν από τον αγώνα, τα οποία ο κόουτς τα αντιμετώπισε όσο αυτό είναι εφικτό και με δεδομένο πως το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο Πορτογάλος προπονητής όμως είδε -με εξαίρεση το υπέροχο γκολ του Καμαρά που θύμισε τα ματς με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα- να του πηγαίνουν όλα στραβά και ανάποδα και στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τους Αζέρους. Έξω ο Μπουχαλάκης (τραυματίας), έξω και ο Καμαρά (αποβολή), με το σκορ βέβαια στο 1-0, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό.

Η ουσία είναι πως ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού για ακόμη μια φορά ενήργησε όπως έπρεπε. Δεν έχασε το μυαλό του, άφησε την ομάδα να πάει στα αποδυτήρια και να ηρεμήσει (το μόνο καλό της αποβολής του Καμαρά είναι πως ήρθε στο φινάλε του α’ μέρους) και εκεί είχε την ευκαιρία να δώσει τις εντολές του και να αλλάξει και το σύστημα παίζοντας με τριάδα στην άμυνα τούς Σισέ, Σεμέδο και Μάρκοβιτς. Τρεις παίκτες που δεν γνωρίζονται φυσικά καθόλου και πρώτη φορά βρέθηκαν χθες σε επίσημο ματς, αλλά αυτό δεν φάνηκε και είναι κάτι που πιστώνεται στους ποδοσφαιριστές αλλά και στον προπονητή Μαρτίνς, ο οποίος έχει έτοιμους όλους τους ποδοσφαιριστές του για να μπουν και να βοηθήσουν. Να δώσουν τα πάντα για την ομάδα έτσι ώστε να πετύχει τον στόχο της.

Όπως συνέβη με τον Τζολάκη, ο οποίος και στο πρώτο ημίχρονο αλλά και στο δεύτερο όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί που έπρεπε και κράτησε το μηδέν, έχοντας μπροστά του μια τετράδα άμυνας (πρώτο ημίχρονο) που πέρσι δεν είδαμε καθόλου, αφού ο Μάρκοβιτς δεν ήταν στο ρόστερ, στη συνέχεια μια τριάδα που δεν έχει παίξει φυσικά ποτέ ξανά μαζί και στο φινάλε (μετά την αποβολή του Τσελίκ) εκ νέου τετράδα άμυνας. Ο νεαρός ήταν «γίγαντας», είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις και έβαλε το... χεράκι του έτσι ώστε να μη δεχθεί γκολ η ομάδα του και να πάει με άλλον... αέρα στη ρεβάνς.

Όπως συνέβη με τον Μάρκοβιτς, ο οποίος ήταν εξαιρετικός όπου κι αν αγωνίστηκε χθες βράδυ. Όπως συνέβη με τον Σουρλή, ο οποίος είχε δυο τρεις επεμβάσεις στην άμυνα σημαντικές, έβαλε πάθος, δύναμη και ενέργεια στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, που μετά και την αποβολή του Τσελίκ βγήκε πιο μπροστά, κυνήγησε και το δεύτερο γκολ που τελικά δεν ήρθε και θα έκανε πιο εύκολη τη ρεβάνς, η οποία δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται εκ νέου να ανακατέψει την τράπουλα, αφού δεδομένα δεν θα είναι μαζί του οι Εμβιλά, Καμαρά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως χθες αποχώρησε τραυματίας και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ελπίζοντας φυσικά η κακοδαιμονία για την ομάδα του Πειραιά να σταματήσει κάπου εδώ...