Ολυμπιακός-Νέφτσι 1-0: Ο Καμαρά τα έκανε όλα (highlights)

Ο Ολυμπιακός δεν έπεισε κόντρα στη Νέφτσι, αλλά τη νίκησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Μαντί Καμαρά (29'), ενώ ο Αφρικανός αποβλήθηκε στο 43'. Με δέκα παίκτες και οι Αζέροι λόγω αποβολής του Τσελίκ (63').

Ολυμπιακός-Νέφτσι 1-0: Ο Καμαρά τα έκανε όλα (highlights)

Με τη μία αναποδιά μετά την άλλη ξεκίνησαν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες νίκησε τη Νέφτσι χάρη στο γκολ ποίημα του Μαντί Καμαρά στο 29'. Σε ένα ματς που ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε στη διάθεση του τον Σωκράτη, τον Εμβιλά και τον Ελ Αραμπί, που στη διάρκεια του αγώνα (18') έχασε τον Μπουχαλάκη με τραυματισμό και τον Μαντί Καμαρά με κόκκινη κάρτα (43'). Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός και το ματς ήταν καρμπόν με το φιλικό κόντρα στον Άρη. Η Νέφτσι δημιουργούσε ευκαιρίες, απειλούσε και πατούσε καλά στο γήπεδο, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τον τρόπο να βρει το γκολ. Στο 63' και η Νέφτσι έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσελίκ, όμως, αυτό που μείνει είναι πως η ομάδα του Πειραιά έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη και τη δημιουργία, ενώ δέχεται και φάσεις.

Με 4-3-3 και νέα πρόσωπα

Με 4-3-3 παρέταξε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τη Νέφτσι ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής είχε να αντιμετωπίσει τις πολύ σημαντικές απουσίες των Σωκράτη, Εμβιλά, Ελ Αραμπί και τις κάλυψε με τους Μάρκοβιτς, Κούντε και Χασάν να παίρνουν τις θέσεις τους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά η Νέφτσι όπως αναμενόταν παρατάχθηκε με 3-5-2 έχοντας στην επίθεση τον Κολί δίπλα στον Αλασκάροφ.

Έχασε και τον Μπουχαλάκη

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν αρκετά μουδιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο σε αντίθεση με τους Αζέρους που έδειξαν προσήλωση στο πλάνο τους. Η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν είχε μία συγκεκριμένη τακτική και αυτήν ακολουθούσε από το πρώτο λεπτό. Με σφιχτή άμυνα περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να βγει στην κόντρα επίθεση και να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Στο 5' το έκανε με τον Λαβάλ να δημιουργεί για τον Μαχμούντοφ, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 11' απείλησαν και πάλι αλλά αυτή τη φορά με τον Μπούγκρινε. Ο Ολυμπιακός έδωσε δικαιώματα στους Αζέρους ενώ την ίδια ώρα έδειχνε αδυναμία να δημιουργήσει. Και μέσα σε όλα αυτά στο 18' έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Μπουχαλάκης.

Η λύση από τον Καμαρά

Το σκηνικό δεν είχε αλλάξει στον αγωνιστικό χώρο με τη Νέφτσι να έχει σφίξει την άμυνα της και τον Ολυμπιακό να επιχειρεί κυρίως από τα άκρα να βρει διαδρόμους. Τελικά ο πρωταθλητής Ελλάδας κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 29' με τον Καμαρά να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή μετά από πάσα του Βαλμπουενά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η αντίδραση των Αζέρων ήταν άμεση και στο 32' ο Αλασκάροφ βρέθηκε τετ α τετ με τον Τζολάκη, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Το σκηνικό δεν άλλαξε στην αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Ελλάδας να μην μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις και να μην κυκλοφορούν καλά τη μπάλα. Και λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Καμαρά χτύπησε τον Αλασκάροφ στο πρόσωπο με κλοτσιά και αντίκρισε σωστά την κόκκινη κάρτα. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0, αλλά να μην εντυπωσιάζει.

Με τριάδα στην άμυνα, αλλά χωρίς ανάπτυξη

Στην επανάληψη ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο παιχνίδι τον Παπέ Σισέ αντί του Ραντζέλοβιτς. Με αυτή την αλλαγή έπαιξε με τριάδα στην άμυνα και προσπάθησε να θωρακίσει τα μετόπισθεν και σε κάποια κόντρα να κάνει τη ζημιά στους Αζέρους. Η εικόνα της αναμέτρησης, ωστόσο, δεν άλλαξε με τη Νέφτσι να είναι αυτή που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι έφταναν πιο κοντά στην εστία του Τζολάκη και επιχειρούσαν να απειλήσουν κυρίως με σουτ από τον άξονα. Ο Ολυμπιακός την ίδια ώρα περίμενε στο μισό γήπεδο τη Νέφτσι, η οποία είχε βρει πατήματα στο γήπεδο και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα.

Με δέκα και η Νέφτσι

Όλα αυτά μέχρι το 63' όταν ο Τσελίκ χτύπησε άσχημα τον Ρέαμπτσιουκ και σωστά αντίκρισε και αυτός την κόκκινη κάρτα. Εκεί η Νέφτσι έμεινε με δέκα παίκτες και ο Μαρτίνς αποφάσισε να φέρει τον Μάρκοβιτς στα χαφ. Ο Ολυμπιακός από το 75' και μετά άρχισε να παίρνει τη μπάλα στα πόδια του και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Στο 73' οι Πειραιώτες έκαναν τη δεύτερη τελική τους προσπάθεια με τον Χασάν για να ακολουθήσει και η προσπάθεια του Μασούρα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προκειμένου η ομάδα του να πετύχει ακόμα ένα γκολ. Έβαλε στο γήπεδο τους ξεκούραστους Βρουσάι και Αγκιμπού Καμαρά και για πρώτη φορά στο ματς οι Πειραιώτες μετέφεραν τη μπάλα στο μισό γήπεδο της Νέφτσι. Πίεσαν τους Αζέρους που βρέθηκαν σε θέση άμυνας, αλλά το 1-0 δεν άλλαξε.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Νέφτσι 1-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Πινέιρο (Πορτογαλία)

Σκόρερ: 29' Καμαρά

Κίτρινες: 7' Μπουχαλάκης, 22' Αλασκάροφ, 53' Μαχμούντοφ, 72' Μάρκοβιτς, 90+4 Σουρλής

Κόκκινη: 43' Καμαρά, 63' Τσελίκ

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Τζολάκης - Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς (78' Βρουσάι), Ρέαμπτσιουκ - Μπουχαλάκης (18' Βαλμπουενά), Καμαρά, Κούντε (69' Σουρλής) - Μασούρας, Ραντζέλοβιτς (46' Σισέ), Χασάν (78' Αγκ. Καμαρά

Νέφτσι: Μαμάντοφ - Τσελίκ, Εμποτζί, Στάνκοβιτς - Χαραμίζ, Μαχμούντοφ (89' Μπασκ), Κανέ, Μπούγκρινε (86' Μπουλούντοφ), Λαβάλ - Μέζα (86' Νασάσοφ), Αλασκάροφ (45+1 Αμπάσοφ).