Ολυμπιακός - Νέφτσι: Τα σοβαρά προβλήματα των Αζέρων στις στατικές φάσεις

Ένα στοιχείο που έχουν εντοπίσει στον Ολυμπιακό και θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν στο αποψινό ματς με την Νέφτσι Μπακού στο Καραϊσκάκη (21/7, 22.00), είναι και οι στατικές φάσεις.

Ολυμπιακός - Νέφτσι: Τα σοβαρά προβλήματα των Αζέρων στις στατικές φάσεις

Λίγες ώρες απέμειναν από τη σέντρα του πρώτου επίσημου αγώνα του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2021-22. Το βράδυ της Τετάρτης (21/7, 22.00) είναι η σέντρα του αγώνα με την Νέφτσι Μπακού στο Καραϊσκάκη, με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει δώσει στο... πιάτο τους Αζέρους στους ποδοσφαιριστές του.
Μελέτησε πολύ καλά την Νέφτσι και στα δύο ματς με την Ντιναμό Τιφλίδας. Στο ένα μάλιστα, σε αυτό που έγινε στην Γεωργία, πήγε ο ίδιος και είδε το παιχνίδι από κοντά. Το δεύτερο το παρακολούθησε μέσω βίντεο.

Η πρόκριση θα κριθεί ξεκάθαρα από τα... κέφια του Ολυμπιακού. Η Νέφτσι δεν είναι ομάδα που μπορεί να προκαλέσει ανησυχίες, αλλά αν βρει μπόσικη την ερυθρόλευκη άμυνα, έχει τους παίκτες μεσοεπιθετικά για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ μέσω αντεπιθέσεων.

Ένα από τα μειονεκτήματα της Νέφτσι είναι οι στατικές φάσεις. Κακές τοποθετήσεις των Αζέρων όταν βρίσκονται σε συνθήκες άμυνας και λίγο έλειψε να το πληρώσει σοβαρά και στις δύο αναμετρήσεις με την ομάδα της Τιφλίδας, αλλά οι Γεωργιανοί δεν αξιοποίησαν τα... δώρα της αζέρικης άμυνας.

Στις τελευταίες δύο προπονήσεις οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν δουλέψει αρκετά στο κομμάτι των στατικών φάσεων. Πολλές κομπίνες σε φάουλ και κόρνερ, έτσι ώστε να αιφνιδιάσουν την ούτως ή άλλως προβληματική άμυνα της Νέφτσι. Ο Ολυμπιακός θέλει να αξιοποιήσει την παραμικρή ευκαιρία, προκειμένου να μην τρέχει δίχως λόγο στο Μπακού για να οριστικοποιήσει το εισιτήριο για τον γ’ προκριματικό γύρο. Στόχος του είναι να «καθαρίσει» την πρόκριση από το πρώτο ματς.

*** H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ είναι του επίσημου λογαριασμού της Ντιναμό Τιφλίδας στο twitter από το ματς με την Νέφτσι στην Γεωργία.