Champions League: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς Μούρα και Λουντογκόρετς (0-0) (vid)

Μούρα και Λουντογκόρετς έμειναν στο 0-0 στην Σλοβενία στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και η υπόθεση πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς στη Βουλγαρία στις 28 του μηνός. Η Αϊντχόφεν «διέλυσε» (5-1) την Γαλατασαράι στην Ολλανδία. Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων.

Champions League: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς Μούρα και Λουντογκόρετς (0-0) (vid)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στην Μούρα και την Λουντογκόρετς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι δύο ομάδες έμειναν στο «λευκό» 0-0 στην Σλοβενία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη ρεβάνς στο Ράζγκραντ της Βουλγαρίας στις 28 του μηνός, όπου θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Τόσο κατά την διάρκεια του πρώτου όσο και του δευτέρου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να φτάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος αλλά δεν τις αξιοποίησαν και το 0-0 παρέμεινε ως το φινάλε. Πιο κοντά στο γκολ πάντως βρέθηκαν οι γηπεδούχοι, όταν το σουτ του Κους στο 84’ χτύπησε στο δοκάρι.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα που θα περάσει από το συγκεκριμένο ζευγάρι θα βρεθεί στην επόμενη φάση στον δρόμο του Ολυμπιακού - σε περίπτωση πρόκρισης των «ερυθρόλευκων» κόντρα στην Νέφτσι Μπακού.

Η Μούρα αγωνίστηκε με τους (3-5-2): Ομπράντοβιτς - Κάρνισνικ, Μαρούσκο, Γκόρεντς - Κους, Κούτερ, Μπόμπιτσανετς (92’ Μάντιτς), Χόρβατ, Στουρμ – Κλέπατς (92’ Μαρόσα), Τσίποτ (81’ Πούτσκο).

Η Λουντογκόρετς αγωνίστηκε με τους (4-3-3): Κάχλινα – Ικοκό, Πλαστούν, Βέρντον, Νεντιάλκοφ – Γκονσάλβες, Σαντάνα (81’ Τσιμποτά), Ολιβέιρα Σόουζα – Γιάνκοφ (63’ Βάντερσον), Ντεσπόντοφ, Σωτηρίου (70’ Μανού).

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι:

Νωρίτερα, η Καϊράτ Αλμάτι επικράτησε 2-1 του Ερυθρού Αστέρα στο Καζακστάν και απέκτησε έτσι τον πρώτο λόγο για την είσοδό της στον 3ο προκριματικό γύρο, ενώ αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν στη ρεβάνς στο Βελιγράδι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση για να μην αποκλειστούν.

Ζοσέ Καντέ (24') και Φρανκ Μπαγκνάκ (79’) σκόραραν για τους γηπεδούχους, ενώ οι Σέρβοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με το αυτογκόλ του Ντίνο Μικάνοβιτς (56’).

Στο μεταξύ, εντυπωσιακή νίκη πέτυχε η Αϊντχόφεν στο «Φίλιπς Στάντιον» καθώς «διέλυσε» με το εμφατικό 5-1 την Γαλατασαράι. Χατ-τρικ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Ζάχαβι (2’, 35’ και 84’) και δύο τέρματα σημείωσε ο Γκέτσε (51’ και 88’), ενώ για την τουρκική ομάδα είχε μειώσει προσωρινά ο Εμρέ Κιλίντς (42’).

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (20/7)

Στα χθεσινά (20/7) παιχνίδια τώρα, την ήττα γνώρισε η Ομόνοια στο πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι για τη νέα αγωνιστική περίοδο, που την φέρνει πολύ κοντά στον αποκλεισμό της από την συνέχεια του Champions League. Οι πρωταθλητές Κύπρου έχασαν 2-0 από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Μάξιμιρ» για τον δεύτερο προκριματικό γύρο και χρειάζονται ένα… θαύμα στη ρεβάνς στην έδρα τους την επόμενη εβδομάδα για να μην αποχαιρετήσουν τα ευρωπαϊκά «σαλόνια».

Έπειτα από ένα «στείρο» πρώτο 45λεπτο, η Ντιναμό άνοιξε το σκορ στο 65’ με το τέρμα που σημείωσε ο Μάγιερ και στο 80’ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Γιάκιτς. Η ρεβάνς των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για τις 27 του μηνός στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας.

Νωρίτερα, η Σερίφ Τιρασπόλ, με τον Έλληνα τερματοφύλακα Γιώργου Αθανασιάδη στο βασικό της σχήμα, επιβλήθηκε 1-0 εκτός έδρας της Άλασκερτ και έκανε έτσι το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση . Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Λούβανορ (83’).

Τέλος, σε περιπέτειες μπήκε η Σέλτικ καθώς αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με αντίπαλο την Μίντιλαντ στο Πάρκχεντ της Σκωτίας. Οι «Καθολικοί», με τον Βασίλη Μπάρκα στο βασικό τους σχήμα, άνοιξαν το σκορ στο 39’ με τον Λιλ Αμπάντα (1-0).

Στην επανάληψη όμως, είδαν την αντίπαλό τους να φτάνει στην ισοφάριση με το τέρμα που σημείωσε ο Εβάντερ ντα Σίλβα Φερέιρα (66’), με τον Μπάρκα να φέρει ευθύνη καθώς έκανε κακή εκτίμηση της φάσης. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες. Για τους Σκωτσέζους αποβλήθηκε στο 44’ ο Μπίτον με δεύτερη κίτρινη και ο Ντρέιερ στο 56’ για τους Δανούς.

Τα αποτελέσματα του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (20/7)
Άλασκερτ (Αρμενία) - Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) 0-1, Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ) - Κλουζ (Ρουμανία) 1-2, Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) - Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία) 2-0, Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Ομόνοια (Κύπρος) 2-0, Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) - Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 2-1, Σέλτικ (Σκωτία) - Μίντιλαντ (Δανία) 1-1
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (21/7)
Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 2-1, Μάλμε (Σουηδία) - Ελσίνκι (Φινλανδία) 2-1, Μούρα (Σλοβενία) - Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 0-0, Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) - Γιανγκ Μπόις (Ελβετία) 0-0, Αϊντχόφεν (Ολλανδία) - Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 5-1, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελλάδα) - Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) 1-0, Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) - Φλόρα Ταλίν (Εσθονία) 2-1

*Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 27-28 Ιουλίου.

Τα ζευγάρια του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) ή Ομόνοια (Κύπρος)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) ή Φλόρα Ταλίν (Εσθονία)
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ) ή Κλουζ (Ρουμανία)-Σλόβαν Μπρατισλ. (Σλοβακία) ή Γιανγκ Μπόις (Ελβετία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ή Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)-Μούρα (Σλοβενία) ή Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)
Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) ή Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Αλασκερτ (Αρμενία) ή Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)
Μάλμε (Σουηδία) ή Ελσίνκι (Φινλανδία)-Ρέιντζερς (Σκωτία)
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) ή Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία)

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Αϊντχόφεν (Ολλανδία) ή Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Σέλτικ (Σκωτία) ή Μίντιλαντ (Δανία)
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Γκενκ (Βέλγιο)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Μονακό (Γαλλία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) ή Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

*Οι πρώτες αναμετρήσεις θα γίνουν στις 3 και 4 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 10/8.