Δεν συγχωρούνται τα λάθη!

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα θα συναντήσει κόντρα στην Νέφτσι. Και πάλι όμως θα έχει τον πρώτο λόγο, αλλά δεν συγχωρούνται τα λάθη.

Δεν συγχωρούνται τα λάθη!

Το μεσημέρι της Δευτέρας (19/7, 13.00) ο Ολυμπιακός θα μάθει τον αντίπαλό του ή μάλλον τους δύο υποψήφιους αντιπάλους του για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Βέβαια, όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν θα πάθει... πατατράκ κόντρα στην αδύναμη Νέφτσι Μπακού.

Πολλά είδαν τα μάτια μας στον α’ προκριματικό γύρο του Champions League. Με ομάδες που υποτίθεται ήταν φαβορί να περνούν στην επόμενη φάση με τα χίλια ζόρια. Εντούτοις, δεν πιστεύουμε ότι η Νέφτσι όσα λάθη κι αν κάνει ο Ολυμπιακός, είναι ικανή να τον αποκλείσει. Οι «ερυθρόλευκοι» αν είναι στοιχειωδώς σοβαροί, δεν θα έχουν πρόβλημα να περάσουν στον επόμενο γύρο και θα μετατρέψουν σε μία δυνατή προπόνηση τον επαναληπτικό στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν.

Αν ισχύουν τα όσα έγραψαν οι Πολωνοί, ότι η UEFA θα προχωρήσει σε υπο-γκρουπ στην σημερινή κλήρωση (σ.σ. φημολογείται ότι κατά λάθος τα ανήρτησε η UEFA στην ιστοσελίδα της και τα κατέβασε άρον-άρον γιατί επρόκειτο να τα ανεβάσει το πρωί της Δευτέρας, αλλά πρόλαβαν οι ρεπόρτερ της Λέγκια και τα είδαν), τότε καταλαβαίνουμε από πρώτο χέρι ότι ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει απότομα!

Η Λουντογκόρετς, η Λέγκια Βαρσοβίας και η Κλουζ δεν έχουν καμία σχέση με την Νέφτσι. Οι Βούλγαροι παίζουν με την άσημη Μούρα Σλοβενίας, οι Πολωνοί με την Φλόρα Εσθονίας και οι Ρουμάνοι με την Λίνκολν του Γιβραλτάρ. Λογικά θα περάσουν οι Λουντογκόρετς, Λέγκια και Κλουζ.

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερη γνώση ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για να αντιληφθεί ότι και οι τρεις θα βρεθούν λογικά στον γ’ προκριματικό.

Αν δεν ισχύουν τα υπό-γκρουπ και βρεθούν τελικά ως υποψήφιοι αντίπαλοι και οι Μάλμε, Σέριφ Τιρασπόλ και Φερεντσβάρος, τότε αν εξαιρεθεί η Σέριφ, ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει κι άλλο!

Ας πάρουμε όμως ως δεδομένο αυτό που πρόλαβαν να δουν οι Πολωνοί στην ανάρτηση της UEFA: Ότι ο Ολυμπιακός θα πετύχει μία εκ των Λουντογκόρετς, Λέγκια και Κλουζ.

Οι Πειραιώτες ακόμα δεν είναι στο 100%. Ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας βρίσκονται, ασχέτως αν ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις του σε δύο 24ωρα κόντρα στους Αζέρους.

Για να ξεπεράσει λοιπόν το πρώτο εμπόδιο του Αυγούστου, θα πρέπει οπωσδήποτε να περιορίσει τα λάθη του, γιατί δεν θα συγχωρεθούν τόσο εύκολα. Οι Λουντογκόρετς, Λέγκια και Κλουζ στηρίζονται σε ένα στοιχείο στο παιχνίδι τους: Στην άμυνα! Δεν έδειξαν στον α’ προκριματικό ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο επιθετικά. Είναι όμως σκληρές στην ανασταλτική τους λειτουργία. Και όλες... κλοτσάνε δίχως να υπολογίζουν κάρτες.

Ρίχνοντας μια ματιά και στην περσινή τους πορεία, παρατηρούμε ότι είναι ομάδες που δύσκολα δέχονταν γκολ. Οπότε, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει απέναντι σε έναν σύλλογο που ξέρει να αμύνεται καλά. Και η Νέφτσι θα κατέβει με... πούλμαν στο Καραϊσκάκη, αλλά ας μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Τα δυνατά προκριματικά για τον Ολυμπιακό θα αρχίσουν στις 3-4 Αυγούστου. Η Νέφτσι πρέπει να είναι μία δυνατή προπόνηση, με όλο τον σεβασμό που έχουμε στους συμπαθείς Αζέρους.

Το φετινό Champions League δεν έχει δυσκολέψει μόνο στη φάση των ομίλων, αλλά και στα προκριματικά! Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς βέβαια από την πλευρά του έχει αποδείξει ότι γνωρίζει τον τρόπο για να βρεθεί στους ομίλους.

Ας ξεμπερδεύει όμως πρώτα την Τετάρτη (21/7) με την Νέφτσι και θα συζητήσουμε τα πάντα για τον πιθανό αντίπαλο στον επόμενο γύρο.