Ολυμπιακός: Οι σκέψεις Μαρτίνς για τη λίστα της UEFA και οι πιθανοί «κομμένοι»

Ο Ολυμπιακός θα δηλώσει την λίστα του β' προκριματικού γύρου στο Champions League στην UEFA. Ο «πονοκέφαλος» του Πέδρο Μαρτίνς. Ποιοι αναμένεται να «κοπούν»

Ολυμπιακός: Οι σκέψεις Μαρτίνς για τη λίστα της UEFA και οι πιθανοί «κομμένοι»

Την Πέμπτη (15/7) θα δηλώσει ο Ολυμπιακός τη λίστα του για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Ξεκαθαρίζουμε ότι η συγκεκριμένη λίστα θα ισχύει μόνο για τους αγώνες των επόμενων 15 ημερών. Για τον γ’ προκριματικό μπορεί να αλλάξει όλη τη λίστα (που λέει ο λόγος).

Αυτή τη στιγμή ο «πονοκέφαλος» του Μαρτίνς είναι ποιος από τους ξένους θα «κοπεί». Έχει 23 συνολικά και θα πρέπει να «κόψει» 6 για να είναι 17 ξένοι συν 8-9 Έλληνες (κάποιοι θα μπουν και στη λίστα Β). Συγκεκριμένα οι ξένοι του Ολυμπιακού είναι οι Κρίστινσον, Βατσλίκ, Λαλά, Ντρέγκερ, Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Σισέ, Μπα, Μάρκοβιτς, Εμβιλά, Πέπε, Τιάγκο, Καμαρά, Κούντε, Τιάγκο Σίλβα, Αγκιμπού Καμαρά, Αλγκασίμ Μπα, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Τσούμιτς, Χασάν, Ελ Αραμπί, Τικίνιο. Ο Ουσεϊνού Μπα είναι τιμωρημένος για την πρώτη αναμέτρηση και επειδή προέρχεται από τραυματισμό, λογικά θα ήταν ο ένας που θα έπρεπε να «κοπεί». Ωστόσο, η UEFA διευκρίνισε ότι για να εκτίσει την ποινή του πρέπει να δηλωθεί στη λίστα! Το ίδιο ισχύει και για τον Τικίνιο που έχει να εκτίσει τρεις αγωνιστικές.

Οι δύο που σίγουρα δεν θα είναι στη λίστα, είναι οι Τιάγκο Σίλβα και Πέπε, γιατί πιθανότατα μέχρι το ματς της επόμενης Τετάρτης να μην είναι καν στην Ελλάδα και να έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους. Επίσης, ο τρίτος που θα «κοπεί» λογικά θα είναι ο Ντρέγκερ, ο οποίος ταλαιπωρείται και με έναν τραυματισμό. Και στη συνέχεια υποψήφιοι για να αποκλειστούν είναι οι Αλγκασίμ Μπα, Τσούμιτς. Ο Αγκιμπού Καμαρά, που τα πηγαίνει περίφημα στον Ρέντη, λογικά δεν κινδυνεύει να μείνει εκτός.

Ίσως να «απειληθεί» και ο Βατσλίκ, μιας και έχει πάρει εδώ και καιρό ο Μαρτίνς την απόφαση να στηριχθεί στον β’ προκριματικό γύρο στους Τζολάκη και Κρίστινσον. Όπως και να έχει, οι θεωρητικά σίγουροι αποκλεισμένοι είναι οι Τιάγκο Σίλβα, Πέπε, Ντρέγκερ και απομένουν άλλοι δύο για να «κοπούν». Από τους Έλληνες παίκτες θα δηλωθούν οι Τζολάκης, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Μασούρας, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Σουρλής, Καραργύρης (οι δύο τελευταίοι, ίσως και ο Τζολάκης στη λίστα Β). Ο Ολυμπιακός, όπως και όλες οι ομάδες του β’ προκριματικού γύρου, μπορούν να κάνουν έως δύο αλλαγές μέχρι και παραμονή του ματς. Οι Πειραιώτες δηλαδή θα έχουν το περιθώριο έως την Τρίτη (20/7).