Champions League: Την Τρίτη (15/6) η κλήρωση του α’ προκριματικού - Γιατί ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό

Την Τρίτη (15/6, 13.00) θα γίνει η κλήρωση του α’ προκριματικού γύρου του Champios League και ο Ολυμπιακός θα την παρακολουθήσει με ενδιαφέρον.

Champions League: Την Τρίτη (15/6) η κλήρωση του α’ προκριματικού - Γιατί ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό

Η ημέρα που ο Ολυμπιακός θα μάθει τον αντίπαλό του στον β’ προκριματικό του Champions League είναι η Τετάρτη (16/6). Μία μέρα νωρίτερα (15/6) θα γίνει η κλήρωση του α’ γύρου, όπου ο Ολυμπιακός θα έχει στραμμένη την προσοχή του, γιατί σίγουρα μετά το αποτέλεσμα της κλήρωσης θα γνωρίζει ποιες ομάδες δεν πρόκειται να συναντήσει στον β’ γύρο.

Έως τώρα οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν σίγουρα υποψήφια αντίπαλο την Ομόνοια. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να ξεπεράσουν τον σκόπελο του α’ προκριματικού.

Με βάση την ειδική βαθμολογία της UEFA, οι ομάδες που είναι στο γκρουπ των «ισχυρών» μαζί με τον Ολυμπιακό στον β’ γύρο και οι οποίες πρώτα θα πρέπει να προκριθούν από τον α’ προκριματικό είναι οι εξής έξι: Οι Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λουντογκόρετς, Μάλμε, Κλουζ, Λέγκια Βαρσοβίας, Σερίφ Τιρασπόλ και Φερεντσβάρος. Με αυτές δεν μπορεί να κληρωθεί ο Ολυμπιακός. Όπως και με τους Γιουνγκ Μπόις, Ερυθρό Αστέρα, οι οποίοι έχουν περάσει απευθείας στον β’ και θα είναι στους «ισχυρούς».

Υπάρχει όμως το εξής ενδιαφέρον: Όποια «ανίσχυρη» του α’ γύρου πέσει με τις Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λουντογκόρετς, Μάλμε, Κλουζ, Λέγκια Βαρσοβίας, Σερίφ ή Φερεντσβάρος και κάνει την έκπληξη, πετώντας εκτός διοργάνωσης, τότε δεν θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού.

Για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα, αν η Ντιναμό Ζάκρεμπ που είναι «ισχυρή» σε α’ και β’ γύρο πέσει με την Λίνφιλντ και οι Βορεϊοριλανδοί την αποκλείσουν, τότε η Λίνφιλντ θα πάρει τη θέση της Ντιναμό στο γκρουπ των «ισχυρών» στον β’ προκριματικό και ο Ολυμπιακός θα την αποφύγει.

Κατά συνέπεια, ο Ολυμπιακός θα προτιμούσε π.χ. η Μακάμπι Χάιφα ή η Μπόντο Γκλιμτ που θεωρητικά είναι οι πιο δυνατές και επικίνδυνες από το γκρουπ των «ανίσχυρων» του α’ γύρου, να πέσουν με μία εκ των ομάδων που αναφέραμε παραπάνω, έτσι ώστε οριστικά να μην τις βρει ο Ολυμπιακός στο δρόμο του στον β’ γύρο, είτε αποκλειστούν, είτε περάσουν από τον α’ γύρο.

Η UEFA χώρισε σε «υπογκρουπ» τις ομάδες ενόψει της κλήρωσης της Τρίτης (15/6, 13.00) για τον α’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Συγκεκριμένα:

ΓΚΡΟΥΠ 1

Ισχυροί: Μάλμε (Σουηδία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), Λίνκολν (Γιβραλτάρ).

Ανίσχυροι: Ρίγα (Λετονία), Φόλα Ες (Λουξεμβούργο), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία).

ΓΚΡΟΥΠ 2

Ισχυροί: Κλουζ (Ρουμανία), Σκεντίγια (Σκόπια), Αλασκέρτ (Αρμενία), Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο).

Ανίσχυροι: Ελσίνκι (Φινλανδία), Κόνα Κουέι (Ουαλία), Μούρα (Σλοβενία), Μπάνια Λούκα (Βοσνία).

ΓΚΡΟΥΠ 3

Ισχυροί: Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Σέριφ (Μολδαβία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν).

Ανίσχυροι: Σαχτιόρ Σαλιγκόρσκ (Λευκορωσία), Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ), Τέουτα (Αλβανία).

ΓΚΡΟΥΠ 4

Ισχυροί: Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία), Φλόρα Ταλίν (Εσθονία).

Ανίσχυροι: Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία), Βαλούρ (Ισλανδία), Χιμπέρνιανς (Μάλτα), νικητής του προ-προκριματικού ένας εκ των Φολγκόρε (Σαν Μαρίν, Πρίστινα (Κόσοβο), Τόρσχαβν (Φερόε) και Ίντερ Κλαμπ (Ανδόρα).