Ποτέ μη δίνεις τη μπάλα στη Σίτι!

Είναι κανόνας (με ελάχιστες εξαιρέσεις που τον επιβεβαιώνουν) στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα που έχει κατοχή της μπάλας και την άμυνα της στα 30 μέτρα από το ύψος της περιοχής της, έχει τις λιγότερες πιθανότητες να δεχθεί γκολ και τις περισσότερες να σκοράρει. Η Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει και κάτι ακόμα, πληθώρα εκτελεστών!

Ποτέ μη δίνεις τη μπάλα στη Σίτι!

Διπρόσωπο θα χαρακτηρίζαμε τον δεύτερο ημιτελικό του Champions League στο «Παρκ Ντε Πρενς». Και αυτό γιατί η Μάντσεστερ Σίτι που ξέραμε δεν εμφανίστηκε στο πρώτο ημίχρονο ενώ στο δεύτερο έκανε αυτό που αγαπά ο προπονητής της, κρατούσε τη μπάλα. Τόσο όταν κυνηγούσε στο σκορ, όσο και όταν το γύρισε, έχοντας σκορ πρόκρισης!

Η εικόνα της Παρί Σεν Ζερμέν στο πρώτο μισάωρο της συνάντησης ήταν ακριβώς ό,τι είχαμε δει κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν. Κλείνω τις γραμμές μου, αξιοποιώ τους χώρους που θα βρω και εκμεταλλεύομαι τους Νεϊμάρ, Εμπαπέ και Ντι Μαρία που μπορούν να κάνουν ανά πάσα στιγμή τη ζημιά. Μόνο που η Σίτι είναι διαφορετική. Αυτό είναι το στυλ της, η ταυτότητα της αν θέλετε. Να στήνει... αντίσκηνο έξω από την αντίπαλη περιοχή και με μεγάλη υπομονή να περιμένει να «χτυπήσει». Δεν πρέπει να της δίνεις για τόσο μεγάλο διάστημα τη μπάλα. Θα σε τιμωρήσει.

Ο Γκουαρντιόλα φαινόταν ανήσυχος γιατί έβλεπε τους ποδοσφαιριστές του να αντιδρούν βιαστικά. Λες και το παιχνίδι είχε τελειώσει στο 15' με το γκολ του Μαρκίνιος. Η ανάπαυλα λειτούργησε ευεργετικά για τους «Πολίτες» που στην επανάληψη έκαναν ό,τι τους είπε ο Καταλανός στα αποδυτήρια.

Τα ποσοστά κατοχής ανέβηκαν, οι Ντε Μπρόινε και Γκουντογκάν έβρισκαν εύκολα τους συμπαίκτες τους και όλα έδειχναν πως είχαν πάρει έναν δρόμο. Η υπεροχή της αρμάδας του Γκουαρδιόλα όπως έγινε ξεκάθαρη στο δεύτερο μέρος, αποτυπώνεται και με το παραπάνω στα ποσοστά επιτυχημένων μεταβιβάσεων. Από τους 12 ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, εξαιρουμένου του Έντερσον στα γκολπόστ, οι 8 είχαν πάνω από 90%, ενώ, οι υπόλοιποι τρεις δεν έπεσαν κάτω από το 80%.

Είναι κανόνας στο ποδόσφαιρο (με μηδαμινές εξαιρέσεις που τον επιβεβαιώνουν) και δεν θα αλλάξει ποτέ. Η ομάδα που έχει κατοχή της μπάλας και την άμυνα της στα 30 μέτρα, έχει τις λιγότερες πιθανότητες να δεχθεί γκολ και τις περισσότερες να σκοράρει. Η Σίτι του Πεπ έχει και κάτι ακόμα, πληθώρα εκτελεστών! Πολλοί απόρησαν με την απόφαση του να παίξει με «ψευτοενιάρι» τον Μπερνάντο Σίλβα.

Ωστόσο εκείνος έχει δώσει τις απαντήσεις του στο χορτάρι, θέλοντας να μην έχει σημείο αναφοράς στην επίθεση. Θέλει να είναι απρόβλεπτος. Όλοι όσοι έπαιξαν από τον άξονα και μπροστά μπορούν να φτιάξουν ευκαιρίες, να μοιράσουν και να εκτελέσουν. Ρίχτε μια ματιά: Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν, Μπερνάντο Σίλβα, Μαχρέζ, Φόντεν.

Και κάτι ακόμη, το βράδυ της Τετάρτης (28/4) ο Εμπαπέ για πρώτη φορά σε ματς Champions League, δεν είχε τελική. Δείγμα της σωστής αμυντικής συμπεριφοράς των Άγγλων αλλά και του κυριαρχικού τους στυλ. Ισχυρό προβάδισμα λοιπόν η Σίτι και μένει να δούμε αν ο Ποτσετίνο αντιδράσει και βρει τους τρόπους να πληγώσει τον πολύπειρο, Πεπ.

Υ.Γ: Αυτή είναι η μοίρα του τερματοφύλακα. Ακόμη και οι σπουδαίοι γκολκίπερ θα έχουν την κακή τους ημέρα. Ο Νάβας έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη φάση του 1-1. Κανείς όμως δεν μπορεί να του προσάψει την ήττα. Τόσο στους «8» με την Μπαρτσελόνα όσο και στους «16» με τη Μπάγερν, ο Κοσταρικανός πήρε από το χέρι τους Παριζιάνους.