Champions League: Με 36 ομάδες και play off, την Δευτέρα η ανακοίνωση!

Οι πληροφορίες θέλουν ότι τη Δευτέρα (19/04) θα ανακοίνωθει από την UEFA η συμφωνία για τη νέα μορφή του Champions League με 36 ομάδες και περισσόερους αγώνες στην φάση των ομίλων!

Champions League: Με 36 ομάδες και play off, την Δευτέρα η ανακοίνωση!

Νέα ημερομηνία απέκτησε η περιβόητη συμφωνία για το νέο Champions League των 36 ομάδων κι αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Η πολυσυζητημένη νέα μορφή, που θα ξεκινήσει το 2024 και θα διαρκέσει τουλάχιστον το 2033, επρόκειτο να υπογραφεί τον περασμένο μήνα.

Αλλά μια προγραμματισμένη ανακοίνωση ακυρώθηκε λόγω αντιρρήσεων για το αν οι σύλλογοι θα συμμετέχουν στη διοργάνωση που παραδοσιακά τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Δεν έχουν συμφωνηθεί όλες οι λεπτομέρειες, αλλά μετά από συναντήσεις την Παρασκευή υπογραμμιζόταν τι έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος για να παρουσιαστεί η νέα μορφή από εκτελεστική επιτροπή της UEFA τη Δευτέρα.

Η πρόταση της UEFA περιλαμβάνει αντικατάσταση της φάσης των ομίλων με 10 παιχνίδια για κάθε ομάδα απέναντι σε διαφορετικούς αντιπάλους από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο.

Από αυτά τα ματς οι 8 πρώτοι των ομίλων θα προκρίνονται στους «16» που θα συμπληρώνονται με τους νικητές από αγώνες πλέι οφ μεταξύ των 16 επιλαχόντων.Άγνωστος παραμένει επίσης ο τρόπος που θα μπουν οι επιπλέον τέσσερις ομάδες, καθώς όλα αυτά τα χρόνια το Champions League διεξάγεται με 32 ομάδες.

Αντιδρούν οι οπαδοί!

Το νέο φορμάτ έχει επικριθεί από ομάδες φιλάθλων καθώς προβλέπει παρουσία δύο ομάδων βάσει προτέρας παρουσίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι όχι με βάση το τι έκαναν στον προηγούμενο πρωτάθλημα.

Σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του European Club Association (ECA) και τον επικεφαλής της (και πρόεδρο της Γιουβέντους) Αντρέα Αγνέλι, ανέφεραν ότι οι προτάσεις αποτελούν «σοβαρή απειλή για ολόκληρο το άθλημα».

«Θα κάνετε μόνο το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των υπόλοιπων συλλόγων μεγαλύτερο, καταστρέφοντας εγχώρια πρωταθλήματα και περιμένετε από τους οπαδούς να θυσιάσουν ακόμη περισσότερο χρόνο και χρήμα», έγραψε το Football Supporters Europe.

Η επιστολή υπογράφηκε από 17 ομάδες οπαδών από 14 ομάδες των οποίων οι σύλλογοι είναι στην ECA, συμπεριλαμβανομένων των Άγιαξ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ!

«Απαιτούμε λοιπόν να απορρίψετε τα απερίσκεπτα σχέδιά σας. Ζητούμε επίσης από τα διοικητικά όργανα του ποδοσφαίρου να σταματήσουν να κάνουν παραχωρήσεις σε ελίτ κλαμπ και να παρέμβουν για να προστατεύσουν το μέλλον του παιχνιδιού»