Ντόρτμουντ – Μάντσεστερ Σίτι: Η πρόκριση βάφτηκε «γαλάζια» (1-2)-highlights

Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε 2-1 την Ντόρτμουντ και στη ρεβάνς στη Γερμανία και για πρώτη φορά από το 2016 πέρασε στους «4» του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει πλέον την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ντόρτμουντ – Μάντσεστερ Σίτι: Η πρόκριση βάφτηκε «γαλάζια» (1-2)-highlights

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στη μάχη με την Μπορούσια Ντόρτμουντ για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Οι «πολίτες» μετά τη νίκη τους με 2-1 από το πρώτο ματς στην Αγγλία, κέρδισαν τους Βεστφαλούς με το ίδιο σκορ και στη ρεβάνς (1-2) στη Γερμανία και πέρασαν στην 4άδα του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσουν πλέον την Παρί Σεν Ζερμέν με έπαθλο την είσοδο στον μεγάλο τελικό.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα «ξόρκισε» παράλληλα και την «κατάρα» των τριών προηγούμενων ετών, όταν είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά από Λίβερπουλ (2017–18), Τότεναμ (2018–19) και Λιόν (2019–20) και για πρώτη φορά από το 2016 βρέθηκε και πάλι σε ημιτελικά που την κάνει να ονειρεύεται ενόψει της συνέχειας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης στη Γερμανία, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς και προηγήθηκαν μόλις στο 15ο λεπτό με έξοχο πλασέ του Μπέλιγχαμ (1-0). Μάλιστα, ο τελευταίος έγινε ο νεαρότερος σκόρερ της Ντόρτμουντ στο Champions League (17 ετών, 9 μηνών και 16 ημερών) καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Κρίστιαν Πούλισιτς (18 ετών, 5 μηνών και 18 ημερών), ενώ παράλληλα έγινε και ο νεαρότερος Άγγλος σκόρερ στο θεσμό! H συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη...

Η Σίτι αντέδρασε άμεσα και στη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον Κέβιν Ντε Μπρούιν να σημαδεύει (στο 25’) το οριζόντιο δοκάρι του Χιτς. Το γκολ για τους Άγγλους ήρθε τελικά στο 55’, όταν ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Τζαν και ο Μαχρέζ από την «άσπρη βούλα» έγραψε το 1-1.

Η πίεση μεταφέρθηκε στην Ντόρτμουντ που ήθελε ένα γκολ για να στείλει τουλάχιστον το ματς στην παράταση. Μάταια όμως! Ο Φοντέν είχε δοκάρι στο 58’ για τη Σίτι, αλλά στο 75’ ο ίδιος παίκτης πέτυχε τελικά το 1-2 που έμελλε να βάλει τέλος στην υπόθεση πρόκριση.

Άλλωστε, ως το φινάλε η Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να φτάσει στα γκολ και το σφύριγμα του διαιτητή για τη λήξη σήμανε και το τέλος της πορείας της στην φετινή διοργάνωση, την στιγμή που οι «πολίτες» πανηγύριζαν την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Διαιτητής: Κάρλος ντελ Θέρο (Ισπανία).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς, Μορέι (81’ Τίγκες), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Τζαν, Νταχούντ (76’ Αζάρ), Μπέλιγχαμ (80’ Μπραντ), Κνάουφ (68’ Ρέινα), Ρόις, Χάαλαντ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Ντε Μπρούιν, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Μαχρέζ (88’ Στέρλινγκ), Σίλβα, Φόντεν.