Champions League: Για την πρόκριση Παρί και Τσέλσι, για την ανατροπή Μπάγερν και Πόρτο

Οι επαναληπτικοί αγώνες Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν (13/4, 22:00, LIVE στο fosonline.gr) και Τσέλσι - Πόρτο (13/4, 22:00, LIVE στο fosonline.gr) διεξάγονται για τα προημιτελικά του Champions League.

Champions League: Για την πρόκριση Παρί και Τσέλσι, για την ανατροπή Μπάγερν και Πόρτο

Η δράση στα Champions League συνεχίζεται την Τρίτη 13 Απριλίου με την διεξαγωγή δύο επαναληπτικών αγώνων σε Παρίσι και Σεβίλλη για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Στις 22:00 (LIVE στο fosonline.gr) η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί στο «Παρκ ντε Πρινσές» την Μπάγερν. Η εκτός έδρας νίκη των Γάλλων στο Μόναχο (2-3) τους δίνει σαφέστατο προβάδισμα κόντρα στους Βαυαρούς. Το έργο όμως τους δεν θα είναι βατό στην έδρα τους, αφού η Μπάγερν είναι αποφασισμένη να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, παρά και τις πολλές απουσίες που έχει να διαχειριστεί. Για την κάτοχο του τίτλου μεγάλος «πονοκέφαλος» αποτελεί η απουσία του πρώτου της σκόρερ Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο δεξί γόνατο. Παρά το γεγονός ότι οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο Πολωνός θα χρειαζόταν περίπου έναν μήνα για να αποθεραπευτεί, εντούτοις ο διεθνής άσος ξεκίνησε τρέξιμο στη χθεσινή προπόνηση της Μπάγερν, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος για να αγωνιστεί. Παράλληλα, απουσιάζουν οι τραυματίες Ντόουγκλας Κόστα, Σίλε, Τολισό, όπως επίσης και ο ασθενής Γκάμπρι, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ρόκα.

Για τη γηπεδούχο Παρί, από την άλλη, νοκ άουτ με πρόβλημα τραυματισμού έχουν τεθεί οι Μπερνάτ και Ικάρντι. Την ίδια στιγμή όμως μάχη με τον χρόνο για να προλάβουν το ματς δίνουν οι Μαρκίνιος, Κουρζαουά που πρόσφατα αποθεραπεύτηκαν αλλά και ο Ντιαλό που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε. Όσον αφορά δε τους Φλορέντσι και Βεράτι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και μπήκαν σε καραντίνα, σήμερα (13/4) αναμένεται να υποβληθούν σε νέες εξετάσεις για την πανδημία και αν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, τότε ενδεχομένως να βρεθούν κανονικά στη διάθεση του Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Την ίδια ώρα (22:00, LIVE στο fosonline.gr) η Τσέλσι υποδέχεται την Πόρτο σε ουδέτερη έδρα, στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», στο ίδιο γήπεδο δηλαδή που διεξήχθη και ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας. Οι «μπλε» του Λονδίνου βρίσκονται ήδη με το… ενάμισι πόδι στην τετράδα μετά τη νίκη τους με 0-2 στο πρώτο ματς κόντρα στους «δράκους». Αντίθετα οι πρωταθλητές Πορτογαλίας έχουν μπροστά τους ένα… βουνό να ανέβουν, αφού καλούνται να κάνουν μία ακόμα υπέρβαση για να αποφύγουν τον αποκλεισμό. Υπενθυμίζεται πως η τελευταία φορά που ο σύλλογος της Λισαβόνας είχε βρεθεί στους «4» του Champions League ήταν πριν από 17 χρόνια (το 2004), όταν με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο του έφτασε ως τον τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο κόντρα στη Μονακό. Για το αποψινό (13/4, 22:00) ματς η Πόρτο δεν αντιμετωπίζει νεότερα προβλήματα απουσιών, ενώ για την Τσέλσι αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κρίστενσεν και Τιάγκο Σίλβα.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των προημιτελικών του Champions League:

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 6/4
Μάντσεστερ Σίτι - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1
Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 3-1

Τετάρτη 7/4
Μπάγερν Μονάχου - Παρί Σεν Ζερμέν 2-3
Πόρτο - Τσέλσι 0-2

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 13/4
22:00 Παρί Σερν Ζερμέν - Μπάγερν Μονάχου
22:00 Τσέλσι - Πόρτο

Τετάρτη 14/4
22:00 Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης
22:00 Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι