Πόρτο-Τσέλσι 0-2: Αγκαλιά με την πρόκριση οι Λονδρέζοι (highlights)

Η Τσέλσι νίκησε με 2-0 την Πόρτο στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" χάρη σε γκολ των Μάουντ (33') και Τσιλγουελ (85') και είναι αγκαλιά με την πρόκριση.

Πόρτο-Τσέλσι 0-2: Αγκαλιά με την πρόκριση οι Λονδρέζοι (highlights)

Η Τσέλσι με απίστευτο κυνισμό νίκησε 2-0 την Πόρτο στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" της Σεβίλλης και έχει γίνει το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές κατά της των "Δράκων" σε σημεία που εκείνοι τους πίεζαν και έψαχναν το γκολ. Αυτό που έκανε τη διαφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν η ποιότητα των παικτών της Τσέλσι.

Πόρτο - Τσέλσι 0-2 : Όλα τα γκολ

Η Πόρτο μπήκε στο παιχνίδι κάπως πιο… μαζεμένη και συγκεκριμένα θέλησε να δώσει στην Τσέλσι την κατοχή της μπάλας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 10' η κατοχή ήταν 80-20 για τους Λονδρέζους. Οι "Δράκοι" περίμεναν στο μισό γήπεδο, αλλά είδαν γρήγορα ότι αυτή η τακτική δεν βοηθούσε σε κάτι. Έτσι από το 15' και μετά η ομάδα του Κονσεϊσάο ήταν αυτή που πήρε τα ηνία του αγώνα.

Η Πόρτο κυκλοφορούσε τη μπάλα και πίεζε την Τσέλσι δείχνοντας ότι είχε το μομέντουμ του αγώνα. Οι Λονδρέζοι από την πλευρά τους, ωστόσο, δεν μπορούσα να απειλήσουν και η εστία του Μαρτσεσίν δεν είχε απειληθεί. Κι όμως κόντρα στη ροή του ματς η Τσέλσι χάρη σε μία ωραία ατομική ενέργεια του Μάουντ στο 33' έκανε το 0-1 και πήρε κεφάλι. Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με την Πόρτο να πιέζει και να επιτίθεται και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μαρεγκά στο 81' δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ α τετ τον Μεντί, ενώ η Τσέλσι από την πλευρά της έδειχνε να συμβιβάζεται με το 0-1 και επιχειρούσε περισσότερο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Αν και φαινόταν πως σε περίπτωση που το κυνηγούσε περισσότερο θα μπορούσε να πετύχει ένα ακόμα γκολ και να τελειώσει την πρόκριση.

Η Πόρτο έψαχνε το γκολ για να μείνει ζωντανή ενόψει της ρεβάνς του Λονδίνου, αλλά ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο αποφάσισε να κάνει τις πρώτες του τρεις αλλαγές στο 82'. Σε εκείνο το σημείο φάνηκε ότι περισσότερο μπέρδεψε την ομάδα του παρά την βοήθησε. Στο 84' η Τσέλσι είχε δοκάρι με τον Πούλισικ και στο 85' ο Τσίλγουελ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Κορόνα και έκανε το 0-2. Κάπως έτσι η ομάδα του Τόμας Μίχελ έγινε το αφεντικό για την πρόκριση.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Μαναφά (83' Κονσεϊσάο), Πέπε, Μπεμπά, Zαϊντού, Γκρούγιτς, Ουρίμπε, Οτάβιο (83' Μαρτίνεθ), Koρόνα, Λουίς Ντίας, Μαρέγα (83' Βιέιρα)

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς (79' Σίλβα), Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (90+2 Έμερσον), Τσίλγουελ, Μάουντ (79' Καντέ), Χάβερτς (64' Πούλσικ), Βέρνερ (64' Ζιρού).