Μπάγερν – Παρί Σεν Ζερμέν 2-3: Άλωσε το Μόναχο με «φονιά» τον Εμπαπέ! (highlights)

Η Παρί Σεν Ζερμέν σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι στο χιονισμένο Μόναχο, υπέταξε την Μπάγερν με 3-2 και έβαλε τις βάσεις για να βρεθεί στα ημιτελικά του Champions League. Πρώτη ήττα των Γερμανών στη διοργάνωση από τις 13/3/2019 και το 1-3 με αντίπαλο τη Λίβερπουλ, πάλι στο Μόναχο

Μπάγερν – Παρί Σεν Ζερμέν 2-3: Άλωσε το Μόναχο με «φονιά» τον Εμπαπέ! (highlights)

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά με την Παρί να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 3’ με τον Εμπαπέ (ασίστ Νεϊμάρ και κακός υπολογισμός Νόιερ) ενώ στην προηγούμενη φάση η Μπάγερν είχε δοκάρι με τον Τσούπο-Μότινγκ για να προηγηθεί.

Μπάγερν-Παρί 2-3: Όλα τα γκολ (vid)

Στο 10’ ο Μίλερ είχε ευκαιρία για το 1-1 και στο 12’ ακυρώθηκε γκολ του Ντράξλερ σωστά για οφ σάιντ του Εμπαμπέ στο ξεκίνημα της φάσης. Στο 19’ ο Νάβας και πάλι λέει όχι στον Γκορέτσκα αυτή τη φορά και η Μπάγερν δεν μπορεί να ισοφαρίσει ενώ με τον πορτιέρε της Παρί να λέει όχι και στον Παβάρ (22’).

Έτσι στο 28’ στη δεύτερη φάση της Παρί, ο Νεϊμάρ...έφτιαξε η άμυνα της Μπάγερν «κοιμήθηκε» και ο Μαρκίνιος (λίγο αργότερα πέρασε στη θέση του ο Ερέρα) έγραψε το 2-0 για τους Γάλλους.

Οι Γερμανοί συνέχισαν να πιέζουν και στο 37’ βρήκαν το γκολ με τον Τσούπο-Μότινγκ (κόντρα στην πρώην ομάδα του) αυτή τη φορά να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά την πάσα του Παβάρ (1-2) ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Μίλερ είχε ακόμη μία καλή στιγμή για την Μπάγερν.

Στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο με την Μπάγερν να ψάχνει το 2-2 και την Παρί να είναι...φωτιά στην κόντρα. Στο 52’ ο Νεϊμάρ νικήθηκε από τον Νόιερ και στην συνέχεια ο Ντι Μαρία δεν μπόρεσε να γράψει το 1-3.

Ακολούθησαν διαδοχικές προσπάθειες των γηπεδούχων με τον Νάβας να είναι φοβερός. Στο 53’ σταμάτησε Αλάμπα, Παβάρ και στο 58’ τον Κίμιχ αλλά δυο λεπτά μετά ο Γερμανός μέσος...έφτιαξε το 2-2 για τον Μίλερ (κεφαλιά) με τον Νάβας να μην μπορεί αυτή τη φορά να πει όχι.

Η Μπάγερν είχε κλείσει την Παρί αλλά ο Εμπαμέ, βγήκε στην κόντρα, έφτιαξε μόνος του τη φάση, οι αμυντικοί κοιτούσαν και ο Γάλλος άσος με υπέροχο τελείωμα έκανε το 2-3 στο 68' ενώ στο επόμενο λεπτό ο Νάβας σταμάτησε τον Τσούπο-Μότινγκ.

Η Μπάγερν συνέχισε να πιέζει, έφτανε απέναντι από τον Νάβας αλλά Λεβαντόφσκι δεν υπήρχε...Αλάμπα (86'), Μίλερ (87', 90') δεν βρήκαν στόχο και έτσι η Παρί...άλωσε το Μόναχο και έγινε η πρώτη ομάδα μετά τη Λίβερπουλ (13/3/2019, 1-3) που κερδίζει τη Μπάγερν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Μπάγερν Μ. (Φλικ): Νόιερ, Αλάμπα, Σιούλε (42’ λ. τρ. Μπόατενγκ), Παβάρ, Ερνάντεζ, Γκορέτσκα (33’ Ντέιβις), Κίμιχ, Κομάν, Μίλερ, Σανέ, Τσούπο-Μότινγκ.

Παρί Σ.Ζ. (Ποτσετίνο): Νάβας, Νταγκμπά, Μαρκίνιος (30’ λ. τρ. Ερέρα), Κιμπεμπέ, Ντιαλό (46’ Μπάκερ), Ντανίλο, Γκουεγιέ, Ντι Μαρία (71' Κεάν), Νεϊμάρ (90' Ραφίνια), Ντράξλερ, Εμπαπέ.