Champions League: Σόου Εμπαπέ στο Μόναχο, «καθάρισε» η Τσέλσι την Πόρτο! (πανόραμα, highlights)

Με δύο γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ η Παρί «σόκαρε» την Μπάγερν στο Μόναχο (2-3), ενώ η Τσέλσι πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης με 0-2 στη Σεβίλλη( στην ισπανική πόλη και τα δύο ματς) επί της Πόρτο. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και τα highlights των αγώνων της προημιτελικής φάσης του Champions League.

Champions League: Σόου Εμπαπέ στο Μόναχο, «καθάρισε» η Τσέλσι την Πόρτο! (πανόραμα, highlights)

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη (7/4) οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης της σεζόν 2020-2021 στο Champions League.

Σε ποδοσφαιρική πανδαισία εξελίχθηκε το ματς στο Μόναχο ανάμεσα στη Μπάγερν και την Παρί Σεν Ζερμέν, με θριαμβευτές τους Γάλλους και απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης τον Κιλιάν Εμπαπέ!

Ο νεαρός σταρ πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ των Παριζιάνων (το άλλο ο Μαρκίνιος), οδηγώντας την ομάδα του σε ιστορικό διπλό με σκορ 2-3, ένα αποτέλεσμα που δίνει σαφές προβάδισμα στην Παρί για πρόκριση στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τα γκολ των Βαυαρών οι Τσούπο-Μοτίνγκ και Μίλερ.

Ακόμα πιο ξεκάθαρη η κατάσταση στο έτερο ζευγάρι της Τετάρτης σε ό,τι έχει να κάνει με το εισιτήριο στα ημιτελικά. Η Τσέλσι, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο από Μάουντ και Τσίλγουελ, επικράτησε 0-2 στη Σεβίλλη(στην ισπανική πόλη και τα δύο ματς) και βρίσκεται ήδη με το ένα... πόδι στους «4»/

Την Τρίτη (6/4) οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά τα προημιτελικά. Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-1 της Λίβερπουλ στηριζόμενη στην εκπληκτική εμφάνιση του Βινίσιους Ζούνιορ που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ των «μερένγκες», παίρνοντας έτσι ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού του «Άνφιλντ».

Νίκη και για τη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο πολύ πιο δύσκολα, επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ, με σκορ 2-1. Οι «Πολίτες» προηγήθηκαν νωρίς με τον Ντε Μπρόινε, για να ισοφαριστούν λίγα λεπτά πριν από το φινάλε με -ποιον άλλο- τον Χάαλαντ. Η τελευταία λέξη, όμως, ανήκε στη Σίτι, που πέτυχε νικητήριο γκολ στο 90' με τον Φόντεν και πήρε -έστω και ισχνό- αβαντάζ πρόκρισης.

Το προφίλ των προημιτελικών του Champions League:

*** ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ***

ΤΡΙΤΗ 6/4

Μάντσεστερ Σίτι - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1
(19' Ντε Μπρόινε, 90' Φόντεν - 84' Ρόις)

Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 3-1
(27', 65' Βινίσιους, 36' Ασένσιο - 51' Σαλάχ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/4

Μπάγερν Μονάχου - Παρί Σεν Ζερμέν 2-3
(37' Τσούπο-Μοτίνγκ, 60' Μίλερ - 3', 68' Εμπαπέ, 28' Μαρκίνιος)

Πόρτο - Τσέλσι 0-2
(32' Μάουντ, 85' Τσίλγουελ)

*** ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ***

ΤΡΙΤΗ 13/4

22:00 Παρί Σερν Ζερμέν - Μπάγερν Μονάχου
22:00 Τσέλσι - Πόρτο

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/4

22:00 Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης
22:00 Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι