Ευχή και... κατάρα για τον Ολυμπιακό να αναδειχθεί πρωταθλήτρια η Λιλ

Πώς επηρεάζεται ο Ολυμπιακός ενόψει του νέου Champions League σε περίπτωση που κατακτήσει το γαλλικό πρωτάθλημα η Λιλ και όχι η Παρί Σεν Ζερμέν.

Ευχή και... κατάρα για τον Ολυμπιακό να αναδειχθεί πρωταθλήτρια η Λιλ

Ο Ολυμπιακός μετά από πολλά χρόνια «φλερτάρει» ανάμεσα σε γ’ και δ’ γκρουπ δυναμικότητας, εφόσον τα καταφέρει και περάσει στους ομίλους του νέου Champions League. Δεν είναι πλέον σίγουρη η θέση στο γ’ γκρουπ.

Για να μην κινδυνεύσει ο Ολυμπιακός και βρεθεί στο δ’ γκρουπ δυναμικότητας, δεν θα προτιμούσε να πάρει η Λιλ το πρωτάθλημα στην Γαλλία. Μια Λιλ που κέρδισε το Σάββατο (3/4) μέσα στο Παρίσι την Παρί και είναι στο +3 με 7 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε του Σαμπιονά.

Η Λιλ που έχει χαμηλότερη βαθμολογία στο ranking της UEFA από τον Ολυμπιακό, αν πάρει το γαλλικό πρωτάθλημα θα βρεθεί αυτομάτως στο α’ γκρουπ δυναμικότητας και κατά συνέπεια η Παρί θα πέσει στο β’.

Από τη μία πλευρά βέβαια θα μπορούσε να πει κάποιος ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να πέσει στην Λιλ από το α’ γκρουπ και να αποφύγει τα άλλα μεγαθήρια. Οι πιθανότητες ωστόσο είναι στο 12,5%! Όσες πιθανότητες δηλαδή έχει να πέσει με την Σίτι, την Μπάγερν, τον κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, την Ατλέτικο Μαδρίτης, τον Άγιαξ ή την Σπόρτινγκ.

Και φυσικά δυναμώνει αρκετά το β’ γκρουπ με Παρί, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Σεβίλλη, Τσέλσι, Πόρτο και Σαχτάρ. Ευχή και... κατάρα είναι με λίγα λόγια η κατάκτηση του Σαμπιονά από την Λιλ, με τον Ολυμπιακό πιθανότατα στο δ’ γκρουπ, αλλά και με το ενδεχόμενο να «τραβήξει» τους «λιλουά» από το α’ γκρουπ, αποφεύγοντας άλλα μεγαθήρια.