Tην Τετάρτη εγκρίνεται το επόμενο σύστημα διεξαγωγής του Champions League λένε στην Αγγλία!

Η αγγλική ιστοσελίδα «Athletic» υποστηρίζει ότι την προσεχή Τετάρτη η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα εγκρίνει το νέο τρόπο διεξαγωγής του Champions League με περισσότερες ομάδες (36) και ματς (10 σίγουρα) από την σεζόν 2024-25 

Tην Τετάρτη εγκρίνεται το επόμενο σύστημα διεξαγωγής του Champions League λένε στην Αγγλία!

Ως ...Μεγάλη Τετάρτη του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου περιγράφει την προσεχή (31/03) η Αγγλική ιστοσελίδα Αthletic αφού κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αναμένεται να εγκρίνει το νέο τρόπο διεξαγωγής του Champions League που θα ισχύσει από τη σεζόν 2024-25!

Τότε κατά το μέσο αναμένεται η επισημοποίηση της έγκρισης του νέου format της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που θα έχει 4 περισσότερες ομάδες (36 από 32) περισσότερα παιχνίδια εγγυημένα (10 έναντι 6) και συνεπώς περισσότερα έσοδα.

Όλα αυτά, σε μια προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να τερματίσει τα σχέδια των Ευρωπαϊκών Συλλόγων για δημιουργία της δικής τους Σούπερ Λίγκας.

Μάλιστα παρατίθενται και σχετικές λεπτομέρειες γύρω από το νέο φορμάτ.

Κάθε ομάδα θα ορίζεται από αριθμό δυναμικότητας από το 1 έως και το 36 και από εκεί θα προκύπτουν οι αντίπαλοί της.

Μία ομάδα από το γκρουπ δυναμικότητας θα παίξει δύο ματς με άλλες δύο ομάδες του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας, τρεις από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, τρεις από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και δύο από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας (2+3+3+2=10 αντίπαλοι, 10 ματς).

Πέντε εντός κι ισάριθμα εκτός.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες οκτώ θέσεις θα προκριθούν απευθείας στους 16. Οι υπόλοιπες 16 ομάδες (κάτω από τις πρώτες οκτώ, από την 9η έως και την 24η θέση) θα παίξουν σε playoffs μεταξύ τους.

Από εκεί θα προκύψουν οι άλλες οκτώ για τη νοκ-άουτ φάση των 16.

Ενώ οι τελευταίες 12 θα αποκλειστούν απευθείας.

Τα σημεία διαφωνίας

Ωστόσο υπάρχουν μερικά ακανθώδη ζητήματα. Όπως ποιοι θα πάρουν τις τέσσερις νέες θέσεις στη διοργάνωση.

Η πρόταση της UEFA είναι να δώσει μια από τις τέσσερις νέες θέσεις στην ομάδα που θα τερματίσει στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα της χώρας που είναι στην πέμπτη θέση με βάση το σχετικό ράνκιγνκ (σ. Γαλλία)

Αυτό σημαίνει πως τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα θα έχουν 20 εγγυημένες θέσεις στο Champions League το οποίο γίνεται πιο «κλειστό» κατ' αυτόν τον τρόποι

Οι άλλες τρεις θέσεις με βάση την πρόταση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είναι να δίδονται με βάση την ιστορική επίδοση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις προηγούμενες πέντε χρονιές, αλλά όχι την τελευταία.

Δικλείδα ασφαλείας για να μην λείψουν μεγάλα ονόματα από τη διοργάνωση.
Επίσης στοιχείο που «κλείνει» τη διοργάνωση.

Ωστόσο η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) φέρεται να προτιμά να δοθούν σε πρωταθλήτριες χωρών που σήμερα χρειάζονται μεγάλες προκριματικές διαδικασίες.

Όπως της Ελλάδας.

Πλην αυτών των θεμάτων σημαντικά ζητήματα είναι το πόσα και πως θα μοιράζονται τα χρήματα, αλλά και πως θα χωρέσουν στο ασφυκτικό καλεντάρι άλλες 4 ευρωπαϊκές αγωνιστικές...