Μάντσεστερ Σίτι - Γκλάντμπαχ 2-0: Άλλη μια βόλτα στη Βουδαπέστη (Highlights)

Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε (2-0) την Γκλάντμπαχ και στη ρεβάνς της Βουδαπέστης και εξασφάλισε την συμμετοχή της στα προημιτελικά του Champions League.

Μάντσεστερ Σίτι - Γκλάντμπαχ 2-0: Άλλη μια βόλτα στη Βουδαπέστη (Highlights)

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League «σφράγισε» η Μάντσεστερ Σίτι και έκλεισε θέση για την κλήρωση της Παρασκευής (19/3) στη Νιόν που θα μάθει τον επόμενο αντίπαλό της στην διοργάνωση.

Οι «πολίτες» μετά τη νίκη τους με 2-0 επί της Γκλάντμπαχ στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την φάση των «16» στο «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης, κέρδισαν την αντίπαλό τους με το ίδιο σκορ (2-0) και στη ρεβάνς στο ίδιο γήπεδο και εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο.

Ο επαναληπτικός των δύο συλλόγων στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας κρίθηκε από το πρώτο κιόλας 20λεπτο, αφού σ’ αυτό το διάστημα η αγγλική ομάδα σκόραρε δις και έβαλε ένα πρόωρο τέλος στις όποιες ελπίδες των «πουλαριών» για πρόκριση.

Μόλις στο 12ο λεπτό ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με αριστερό σουτ «φωτοβολίδα» άνοιξε το σκορ για τους τυπικά γηπεδούχους «γαλάζιους», ενώ έξι λεπτά αργότερα (18’) από έξοχη κάθετη πάσα του Φοντέν ο Γκουντογκάν με ψύχραιμο δεξί πλασέ πέτυχε το 2-0.

Με την Γκλάντμπαχ να έχει ουσιαστικά καταθέσει τα «όπλα» και να αδυνατεί να αξιοποιήσει τις όποιες ευκαιρίες της για να φτάσει έστω σε ένα γκολ, η Σίτι συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την κατοχή της μπάλας να φτάνει ακόμα και πάνω από το 70% για τους Άγγλους.

Εκ του αποτελέσματος το σκορ παρέμεινε ανέπαφο ως το φινάλε, αφού οι παίκτες των «πολιτών» έβγαλαν το πόδι από το… γκάζι στην επανάληψη και έκαναν διαχείριση δυνάμεων. Το σφύριγμα του διαιτητή για τη λήξη βρήκε τους παίκτες της Σίτι να πανηγυρίσουν την είσοδό τους στα προημιτελικά του Champions League για τέταρτη σερί χρονιά, ενώ για τους αντίστοιχους της Γκλάντμπαχ γράφτηκε ο επίλογος της φετινής τους πορείας στα Κύπελλα Ευρώπης.

Διαιτητής: Καράσεφ (Ρωσία).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας (70’ Λαπόρτ), Κανσέλο (64’ Ζιντσένκο), Μπερνάρντο Σίλβα (75’ Αγκουέρο), Ρόντρι (63’ Φερναντίνιο), Γκουντογκάν (70’ Στέρλινγκ), Μαχρέζ, Ντε Μπρούιν, Φοντέν.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι (88’ Γιάντσκε), Ζακάρια, Νόιχαους, Χόφμαν, Στιντλ (80’ Τραορέ), Τουράμ (65’ Πλεά), Εμπολό (65’ Βολφ), Μπενσεμπαϊνί (88’ Βεντ).